Wkino

Hvordan koke ris i en mikrobølgeovn

De fleste mennesker i en gryte eller en. Hvis du ikke har enten er tilgjengelig, eller hvis du bare ute etter en effektiv måte å lage en liten porsjon ris, bør du vurdere å bruke en mikrobølgeovn. Her er en rask og enkel måte å gjøre det!

Trinn

Hvordan koke ris i en mikrobølgeovn. Før matlaging, eventuelt skyll eller suge ris.
Hvordan koke ris i en mikrobølgeovn. Før matlaging, eventuelt skyll eller suge ris.
 1. 1
  Før matlaging, eventuelt skyll eller suge ris. Dette er nødvendig for enkelte typer av ris (spesielt brun ris, som er mye hardere enn hvit ris), men det forbedrer smaken og teksturen av de fleste typer. Å skylle, legg ønsket mengde tørr ris i en container og fylle den opp med kaldt vann. Bruk rene hender til å sile risen i vannet. Hell av vannet og gjenta. Å suge, legg ønsket mengde tørr ris i en container og fylle den opp med kaldt vann. La stå i 30 minutter, og deretter tappe.
  • US ris har en tendens til å bli forsterket med vitaminer, som kan komme ut i prosessen med å rengjøre og bløtlegging. Imidlertid kan disse ikke være nødvendig hvis du allerede spiser sunt og balansert kosthold.
 2. 2
  Bland ris og vann i en mikrobølgeovn-pose. Et godt sted å starte er to deler vann til alle deler av ris (for eksempel to kopper ris til 4 kopper vann). Du kan justere forholdet gjennom eksperimentering, avhengig av hvor tørr eller fuktig Foretrekker du ris, kraften i mikrobølgeovnen og størrelsen / formen på beholderen.
  • Du kan bruke kyllingbuljong i stedet for vann for å forbedre smaken av ris.
  • Kontroller at beholderen er stor nok til å holde ris etter at den utvider seg, så vel som den kokende vann. Dette betyr at beholderen bør være minst fire ganger det kombinerte volum av ris og vann.
  • Det er også varmes i mikrobølgeovn beholdere laget spesielt for matlaging ris.
 3. 3
  Forbedre ris med smaken. Tilsett salt, vegetabilsk olje, olivenolje eller smør før koking. En teskje salt / vegetabilsk olje eller 1/2 ss smør bør gjøre triks for hver kopp ris.
  • Du kan fortsette å sesong risen etter at det allerede har blitt kokt.
 4. 4
  Rør ris blandingen langsomt med en tresleiv. Bland sammen ingrediensene grundig. Dette er spesielt viktig hvis du har lagt til andre ingredienser for smakstilsetning.
 5. 5
  Dekk ris. Plasser i mikrobølgeovnen og stille inn timeren. Her er noen forslag til retningslinjer for en 700 watts mikrobølgeovn og hvit ris:
  • 1/2 kopp ris, 9 minutter
  • 3/4 kopp ris, 12 minutter
  • 1 kopp ris, 16 minutter
  • 1 1/4 kopper ris, 20 minutter
  • 1 1/2 kopper ris, 23 minutter
 6. 6
  For brun ris, start med tre kopper kokende vann per kopp ris og kok den i 25 minutter. Juster gjennom prøving og feiling.
 7. 7
  La risen sitte i mikrobølgeovnen i fem minutter etter at den slås av. Ikke åpne døren. Dampen vil fullføre kokeprosessen. Du kan observere at riskorn begynne å orientere seg vertikalt, som de er "hilse".
 8. 8
  Fluff risen med en gaffel og server.

Tips

 • Alternativt, når oppvarming ris, kan du løst vikle eller dekke risen med en fuktig papir håndkle for å unngå å miste smaken.
 • Hvis du varmer ris som kinesisk take-out, strø en liten mengde vann (kanskje en teskje per kopp ris) på ris før mikrobølgeovnen. Dette bidrar til å hindre den fra å bli hardt igjen på grunn av dehydrering fra varmen. Vær forsiktig med å legge for mye vann på ris eller det kan miste noe av smaken.
 • Du trenger ikke å dekke til eller røre risen under kokeprosessen. Hvis du insisterer på å dekke det selv, ikke forsegle det. Trykket vil bygge og muligens føre til at beholderen eksploderer, noe som gjør en stor rot i mikrobølgeovnen din.
 • Hvis du har to boller, er en alternativ microwaving metode for å sette tørr ris i indre bolle. Sett innerbollen i ytre bolle og fyll den med vann. Dekk med lokk og mikrobølgeovn for den angitte tiden.

Advarsler

 • Ikke la risen ved romtemperatur i mer enn 1 time. Ukokt ris kan inneholde sporer av Bacillus cereus, bakterier som kan forårsake matforgiftning. Når risen er kokt, kan de spores overleve. Deretter, dersom risen blir stående ved rom-temperatur, vil sporene spirer inn i bakterier. Disse bakteriene vil formere seg og kan produsere toksiner (giftstoffer) som forårsaker oppkast eller diaré. Oppvarming risen vil ikke kvitte seg med disse giftstoffene.
 • Sørg for å bruke en stor nok beholder for å holde risen koker over. For eksempel, med 1/4 kopp ris og 1/2 kopp vann, og med en 1 liter beholder er knapt tilstrekkelig.
 • Ikke ta denne "snarveien" når.