Wkino

Hvordan bake en potet i mikrobølgeovnen

Lyst til å spise en dampende bakt potet til middag, men du kan ikke vente og sette den i ovnen i en time? Nuke den i mikrobølgeovnen! Her er hvordan å ha en bakt potet i 15 minutter eller mindre.

Trinn

Hvordan bake en potet i mikrobølgeovnen. Ved hjelp av en gaffel, stikke hull i poteten å lufte damp.
Hvordan bake en potet i mikrobølgeovnen. Ved hjelp av en gaffel, stikke hull i poteten å lufte damp.
 1. 1
  Vask og tørk poteten. Pass på å fjerne gjenstridig smuss. (Hvis du har en, er en stritter skurebørste stor for rengjøring poteter.)
 2. 2
  Ved hjelp av en gaffel, stikke hull i poteten å lufte damp. Mål å få tre eller fire kakker på hvert område: topp, bunn, og to sider. Eller, kan du kutte et dypt "X" i lang side med en kniv.
 3. 3
  Pakk poteten i et vått papirhåndkle og sette den på en plate. Den våte håndkle bidrar til å holde fuktigheten i potet og hindrer den fra krymper.
 4. 4
  Sett platen i mikrobølgeovn og velge en steketid. Bruk 3 minutter for en svært liten potet, 4,5 minutter for en middels stor potet, 6 minutter for en stor potet, og 7-8 minutter for en stor potet. Øk tiden med om lag to tredeler for flere poteter. (For eksempel vil to store poteter være 10 minutter.)
 5. 5
  Velg kokeeffekt. For en mid-size til stor mikrobølgeovn, redusere strømforbruket til en tredjedel for en enkelt liten potet eller en halv for en eneste stor potet.
  • Matlaging ved mikrobølgeovn, som enhver annen metode, ikke kan øke temperaturen i vann-basert materiale over kokepunktet. Utover et visst punkt, ekstra kraft bare koker av vann fra utsiden raskere.
  • Hvis utsiden av en potet tørker ut før midten er tilberedt, du bruker for mye strøm.
  • Det er en god idé å slå poteten i løpet av ca halvveis i steketiden, så det kokker jevnt fordelt på begge sider.
 6. 6
  Vit når du skal slutte å koke potet. Mikrobølgeovnen bør slutte før poteten er myk nok for å spise, og mens det er fortsatt litt fast dypt inne.
 7. 7
  La poteten hvile i fem minutter. Dette tillater kjernen av poteten til slutt koking med varmen som er fanget i det indre lag, og dette bidrar den til å bli myke inni uten å over-tørking av det ytre parti. Pakke den inn i aluminiumsfolie etter å ha tatt den ut av mikrobølgeovnen vil øke hastigheten opp dette.
 8. 8
  Etter å ha ventet for den passive matlaging, har du nå en bakt potet klar til å spise.
 9. 9
  Klipp opp poteten og pynt det (valgfritt). Bruk ditt valg av smør, persille, vårløk eller gressløk, rømme, ost, eller sprø bacon. For et komplett måltid, topp potet med chili eller eggerøre.

Tips

 • Noen mikrobølger har en "bakt potet"-knappen, bruke det når du er i tvil.
 • Ved hjelp av en roterende karusell for microwaving er den beste måten å få poteten jevnt kokt rundt. Hvis du ikke har en roterende karusell, pause mikrobølgeovnen to ganger i løpet av mikrobølgeovnen tid, og manuelt slå poteten en halv omdreining hver gang. Å bestemme når man skal snu potet, dele steketiden inn tre relativt like enheter.
 • Forlenge tiden når du bruker mikrobølgeovn med mindre strøm. En 800 watts mikrobølgeovn krever 1,5 ganger microwaving tid.
 • Å legge smak til din potet hud, prøv å gni potet med olivenolje, kosher salt (eller havsalt - du vil ha noe grovt som vil skrape huden bare litt), og basilikum før du begynner mikrobølgeovnen det.
 • Sørg for at poteten har riktig mykhet når det først tas ut. Du kan bruke en gaffel eller skarp kniv for å teste sentrum. Hvis poteten er for vanskelig, kan du mikrobølgeovn det et minutt eller så lenger. Hvis det allerede er myk nok for å spise, så hogg den åpnes umiddelbart og lage mat for mindre tid på neste prøve.
 • Hvis du er i et rush, kan du kutte åpne potet umiddelbart etter mikrobølgeovn stopper, legge til påfyll (eller ikke), og deretter gjøre den endelige matlaging i mikrobølgeovn ved mikrobølgeovnen ytterligere 30 til 60 sekunder.
 • Du kan "koke" poteter for mose mer eller mindre på samme måte. Bruk tynn-skinned poteter og være ekstra forsiktig for ikke å tørke dem ut. Plastfolie eller bare matlaging flere i en plastpose hjelper.
 • Du kan også være lurt å prøve å gjøre deg selv en "Potato Sack". Noen ganger gjør matlaging potetene raskere.
 • Prøv å bruke bakepapir å vikle potet, som kan lagres og gjenbrukes.

Advarsler

 • Hvis du vikler opp potet i plastfolie, ta vare å bruke et merke som ikke smelter. Sørg for at den er mikrobølgeovn trygt.
 • Ikke pakk poteten i metallfolie mens det er inne i mikrobølgeovn, og dette kan forårsake gnister som skader indre overflaten av mikrobølgeovnen din.
 • Platen vil være ganske varmt, så bruk et håndkle for å ta ut platen.
 • Ikke kok! Feile på siden av under-matlaging. Overcooking en potet kan brenne den eller få den til å eksplodere.