Wkino

Hvordan koble en tre måte lysbryter

Her er en detaljert forklaring av en av de vanskeligste elektriske kretser for å finne ut. Dette er en av de enkleste måtene å gjøre 3-veis lysbryter ledninger. Pass på å sjekke "Tips" for å se flere andre aksepterte måter å koble denne kretsen.

Trinn

Hvordan koble en tre måte lysbryter. Velg riktig ledning størrelse.
Hvordan koble en tre måte lysbryter. Velg riktig ledning størrelse.
 1. 1
  Velg riktig ledning størrelse. Størrelsen av alle trådene i en hvilken som helst krets være av samme størrelse. Hvis stammer fra en elektrisk panel eller sikringsskap, er # 12 kobber minstemål når du kobler til en 20 amp sikringen; # 14 kobber er den minste størrelsen når du kobler til en 15 amp sikringen (det har ikke vært tillatt å bruke aluminium wire på kretser av disse egenskapene i mange år). Hvis skaffe strøm fra en nærliggende stikkontakt, etc.; den nye ledninger skal være av samme størrelse som de som leverer uttaket eller annen krets enhet.
 2. 2
  Velg riktig kabeltype. Strømforsyningen eller fôr kabelen skal være "2 wire" (eller dirigent) kabel pluss en jordledning. Vanlige kabeltyper med disse funksjonene er:
  • NM (ofte kalt "Romex") og UF typen kabler (begge har plast jakke pakket rundt to [eller flere] isolerte ledninger - en hvit, en svart og andre - og en enkel uisolert ledning), er NM brukes innendørs og UF brukes utendørs når det utsettes for sollys eller når begravd under jorden.
  • BX, MC og AC typene er armerte kabler. De er svært like med bare små variasjoner (Konstruksjonen består av et metall jakke dannet av et sikringsanlegg, spiralviklet band av stål eller aluminium rundt to [eller flere] isolerte ledninger - en hvit, en svart og andre muligens inkludert en grønn). Kabler mangler en grønn isolert utnytte den ytre metal jacket som jordledningen. Ingen av disse metallmantlede kabler typer er tillatt å bli installert ute eller underground. Hvis strømkilden er fra en pansret typen kabel som mangler en full størrelse (# 12 eller # 14) jordledningen, må en metallboks brukes til å forlenge bakken fra den pansrede skallet til boksen og til kretsens jordledningen via spesielle grønn, hex ledet jording maskin skruen som er skrudd inn i pre-tappet hull i metall boks, eller spesiell grønn bakken klipp.
  • Alle disse kablene har "varenavn" som er utgangspunktet avledet fra antall isolerte ikke-jordledere og konstruksjon typen, som for eksempel: "1202 Romex" eller "1403 BX". A 12/2 NM, har BX, AC, eller Romex kabelen to # 12 ledere, pluss en full størrelse # 12 bakken. A 14/3 NM, har BX, AC eller Romex kabelen tre # 14 ledere, pluss en full størrelse # 14 bakken. Det finnes spesielle kontakter for armerte kabler og unike forholdsregler og instruksjoner for hver. Bruk av lik i utseende Romex kontakten på en armert kabel er ikke tillatt. NM eller Romex typen kabel er lettere å jobbe, krever ingen spesielle verktøy eller forberedelse og koster mindre å kjøpe. På grunn av disse grunnene, nyter det utbredt bruk.
 3. 3
  Slå av strømmen. Dette er et svært viktig skritt. Vennligst ikke hoppe over det.
 4. 4
  Installer en 2-leder kabel mellom strømkilden (sump, elektrisk panel, etc.) Til den første kontrollboksen. Leave 8-10 inches av wire inni begge boksene (kilde og først bryter) før kutte kabelen til rette for enkel tilkobling til bryteren og strømkilden. Legg jordledningen til kretsen jordledningen (e) med en wirenut tilkobling. Hvis kraftkilden er et elektrisk panel eller sikringsskap, bør kabelen kuttes i det minste lenge nok til å komme lengst endepunkt (eller sikring, malt og nøytral bar) uten behov for spleising. Jordledningen kobles til enten 1) den nøytrale terminalen bar eller, 2) bakken terminal bar (men bare hvis utstyrt med en separat bakken bar). Hvis alle de eksisterende jordkabler koble til en bar og alle de eksisterende hvite ledningene kobles til en annen bar, opprettholde separate bakken og nøytrale tilkoblinger er nødvendig. Aldri introdusere jordledningen (e) til en terminal bar med bare hvite eller grå isolerte ledninger koblet eller vice-versa. Koble den sorte ledningen til den varme forsyning eller effektbryter / sikring og den hvite til nøytral forsyning eller nøytral terminal bar i det elektriske panelet.
 5. 5
  Installer en 3 leder kabel fra den første switch boksen til lampen eske. Leave 8-10 inches av wire inni hver boks før kutte kabelen til rette for enkel skjøting og tilkobling til bryteren og lampen. En 3 wire kabelen har en "ekstra" ledning i forhold til to vaierne, og denne tråden er nesten alltid dekket i rødt isolasjon. Denne tredje ledning er nødvendig for tre-veis bryter installasjoner.
 6. 6
  Installer en 3 leder kabel fra andre bryteren boksen til lampen eske. Leave 8-10 inches av wire inni hver boks før kutte kabelen til rette for enkel skjøting og tilkobling til ligaen.
 7. 7
  Koble Jordledningene. Alle jordkabler i noe elektrisk boks eller innhegning må kobles sammen by wire mutter, lug eller annen godkjent metode. Gi så mange kortere lengder (8 tommer) av nakne eller grønn isolert ledning etter behov (en for hver) til denne ledningen-nutted gruppe for å tillate tilkobling til grønne bakken terminal skruer på hver enhet i boksen (brytere, stikkontakter, inventar, etc.). Hvis bryteren eller koblingsboks er metall, det også må være forsvarlig jordet med en grønn bakken skrue eller godkjent jording klipp. Dette må gjøres på hver eneste boks som en kabel går inn og ved hver enhet som gir et endepunkt for bakken. Det anbefales sterkt at disse jordkontaktene være ferdig først, deretter forsiktig kastet inn på baksiden av boksen - ut av veien - slik at bare den korteste bakken fører ut for enkel tilkobling til enheter. Ingen bakken tilkoblingen er gjort til plast, fiber eller andre ikke-ledende boks.
 8. 8
  Koble mate ledninger i første bryterboksen. Koble til alle jordkabler som tidligere beskrevet. Den 2-leder kabel feed fra strømkilden kommer inn i bunnen av bryteren boksen og den varme (svart) kabelen kobles til felles eller shunt terminalen på 3-veis bryter. Det finnes bare en slik terminal på en 3-veis bryter. Denne terminalen er vanligvis identifisert som den som har en annen farge polskrue (ofte betydelig mørkere) fra de andre to klemskruer (ikke medregnet den grønne bakken skrue). I bildet av kretsen ovenfor, er shunt eller felles terminal på den nedre høyre side av begge bryterne.
  • Koble 3 wire kabelen hvit isolert ledning (nøytral) direkte til 2 wire "feed" hvit isolert (nøytral) ledningen med ledning nøtter (det er ingen forbindelse av noen hvite ledningene til denne bryteren).
 9. 9
  Koble 3 leder kabel i første bryterboksen. Den 3 wire kabelen kommer inn gjennom toppen av den første bryteren boksen. Den røde isolert ledning kobles til enten en av de to ubrukte terminal skruer (vist på bildet ovenfor for å være på øvre venstre og høyre side av begge 3-veis brytere). Det spiller ingen rolle hvilken terminal skrue denne ledningen er koblet til.
  • Koble den sorte isolert ledning til den gjenværende ubrukt terminal skru på bryteren.
 10. 10
  Koble ledningene i lampen eske. Koble til alle jordkabler som tidligere beskrevet, hvis det ikke allerede fullført. I lys fixture eske, vil det være to tre vaierne. En 3 wire kabelen kommer på første switch boksen og har sin hvite isolert ledning som en nøytral, den andre 3 wire kabelen kommer på andre bryteren boksen og hvitt vil bli det som kalles "bryteren beinet".
  • Identifisere bryteren beinet. Marker begge ender av den hvite ledningen på 3 wire kabelen som ble installert mellom andre bryteren og lampen boksen ved å pakke den med svart elektrisk tape. Dette varsler andre som jobber på krets senere at den hvite ledningen ikke lenger er nøytral. Dette er en nyere elektrisk kode kravet, men har vært en vanlig praksis når en hvit eller grå ledningen er / eller kan bli varme. Siden dette skjer oftest på brytere, fikk den navnet "switch leg".
  • Koble de to røde isolerte ledninger sammen med en wire mutter.
  • Koble den sorte ledningen som kommer fra den første 3-veis bryter og den hvite "bryteren leg" ledning som kommer fra den andre 3-veis bryter (har svart tape pakket rundt den) sammen med en wire mutter.
 11. 11
  Koble 3 leder kabel i andre bryteren boksen til bryteren. Koble til alle jordkabler som tidligere beskrevet, hvis det ikke allerede fullført. Koble den sorte isolert ledning til shunt eller felles terminal skrue av bryteren (igjen, er det vanlig skrueklemme den annen farget skrue fra resten av de på bryteren).
  • Koble den røde isolert ledning til en av de to ubrukte terminal skruene (det spiller ingen rolle hvilken).
  • Koble "bryteren leg" (hvit ledning med svart tape) til den gjenværende ubrukt terminal skru på bryteren.
 12. 12
  Koble til ligaen. Lysarmatur eske bør ha kun en svart ledning, en hvit ledning og en jordledning til å levere strøm til ligaen.
 13. 13
  Fullfør opp. Sjekk alle ledning nøtter for tetthet og utsatt nøytrale og varme dirigent overflater. Brett alle ledningene forsiktig inn i boksene og sikre utstyr og armatur med skruer. Installer plater og deksler. Gjenopprette makt og test.

Australian installasjoner metode

 1. 1
  Koble kretsen strøm (og sjekk ingen strøm på kretsen)
 2. 2
  Koble kretsen jord (grønn) og krets nøytral (svart) til lys (grønn og blå henholdsvis).
 3. 3
  Koble kretsen aktiv (rød) for å bytte en felles terminal (midten) eller koble bytte ledningen (hvit) til terminal 1, koble andre veksling ledningen (hvit eller rød) til terminal 2.
 4. 4
  På bryter både koble bytte ledninger (terminal 1 og terminal 2 henholdsvis på bryter 2) og den felles terminal for å røde ledningen (dette da blir koblet til lys).
 5. 5
  På armatur koble switch one-svitsjing ledning en å bytte to bytter ledning en, og koble bryteren ett bytte ledning 2 å bytte to-bytte ledning to.
 6. 6
  Koble slå to røde ledningen (koblet til slå to felles terminal) til aktiv terminal på armatur (rød eller brun).

Tips

 • Bruk mindre, lettere å arbeide og rimeligere # 14 (14 gauge) kobber Romex kabelen hvis krets er beskyttet med en 15 amp sikring eller strømbryter. Svært få tre måten kretser bytter laster på en 20 amp krets. Det er ikke nødvendig å bruke 12 ledning forgrening fra en eksisterende ledning 14 krets. Nummer 12 gauge kreves av koden for kjøkken og spisestue beholdere, og andre apparater (vaskemaskiner, kjøleskap, osv.) som krever 20A tjeneste (noen badene er kablet med nr. 12 for å støtte hårføner, etc., men er ikke et krav ).
 • En 120V / 15A krets er vurdert til å støtte opp til 1440 watt kontinuerlig last (varme, lys, etc.), så du vil trenge ganske mange lys til maks ut en 15A / 14 krets. Til sammenligning er en 120V / 20A krets vurdert å støtte opp til 1920 watt kontinuerlig last (varme, lys, etc.). Kretsen maksimale dimensjonerende lasten - i dette tilfellet watt - bestemmes av Volt X Ampere X 0,80, hvor volt og ampere er gitt og.80 kreves av koden for å redusere belastningen på kretsen kapasitet til 80% av maks. Det kan sies at maksimal strømstyrke på en 15 amp krets er 12 ampere ved å bruke en lignende formel: Circuit Breaker / Fuse X 0,80 = maks amp belastning. Det samme for en 20 amp krets: 20 X 0,80 = 16 ampere. Koden krever all kretsen som skal nedsettes til 80% av kapasiteten. Hvis en større belastning skal kobles til, må det velklingende større størrelse på kabelen og sikringen være installert i stedet.
 • Når ombygging, alltid sjekke sikringen på hvilke nye lys eller uttak blir installert. Hvis du installerer # 14 ledning koblet til en krets som er beskyttet av en sikring eller effektbryter større enn 15 ampere det er en National Electrical Code brudd og, enda viktigere, en alvorlig sikkerhet / brannfare. Dette gjelder faktisk for alle wire. Installer aldri en dimensjon på ledningen på en krets som er beskyttet av en eller sikring som har høyere kapasitet enn kabelen du bruker: 6 sporvidde - 50A, 8 sporvidde - 40A, kaliber 10 - 30A, 12 gauge - 20A, 14 måler - 15A. Ingen mindre ledninger er tillatt å bli koplet til det elektriske panel som - hvis de er ledningene til en transformator for en ringeklokke eller lignende krets.
 • En terminal = en wire. Det er ikke tillatt å koble mer enn én ledning under en skrue terminal. I tillegg bør wrapetikett klokken rundt skruen. Bare massiv tråd å bli pakket rundt en terminal skrue. Kopplingstråd vil kreve installasjon av gaffel eller ring terminaler som skal installeres (krympes eller loddet) på ledningen og terminalen skruen strammes ned på gaffelen eller ring terminal.
 • Bruk av skruklemmer er å foretrekke fremfor den "back ledning-stand" alternativet gitt på noen brytere og stikkontakter som gir mulighet for enkel innsetting av en strippet ledningen inn i et hull for tilkopling uten behov for å snu en skrue. Over tid vil disse trykktilkoblinger tretthet og til slutt mislykkes.
 • Hvis strømmen kommer fra forskjellige områder av huset, kan det påvirke hvordan du diagnostisere problemer med bryterne. Det første av tre metoder brukes ofte når strekker en strømkilde - slik som en stikkontakt - som er i nærheten av en bryter eller den andre. Dette er også den fremgangsmåte som er beskrevet i trinn-for-trinn detalj i hoved artikkelen ovenfor.
 • Denne andre metoden er brukt når bryterne er langt fra hverandre, og beslaget er et sted mellom dem - som for eksempel når bryterne er plassert øverst og nederst i trappen, og lampen er plassert nærmere en av dem. Det er også den eneste måten å oppgradere et eksisterende trekk-kjede drevet festeanordningen slik at den kan styres av to tre-veis brytere.
 • Denne tredje fremgangsmåte brukes når bryterne er forholdsvis nær hverandre, men lampen er et stykke unna. Et eksempel: brytere på to døråpninger på samme vegg i samme rom som styrer et innslag i midten.

Advarsler

 • Bland aldri ledning eller materialer (kobber og aluminium).
 • Sjekk deg lokale ledningsnett regler, kan den lokale ledningsnett systemet bruker en annen fargekombinasjon.
 • Husk å slå av strømmen før du gjør noe elektrisk arbeid.

Ting du trenger

 • Romex kabel både 12.2 og 12.3 (for 20 amp kretser) OR 14.2 og 14.3 (for 15 amp kretser).
 • To 3-veis lysbrytere
 • En lyskasse
 • To bytte bokser.
 • Trådkuttere
 • Wire stripper eller kniv.
 • Ledning nøtter
 • Rett blad og Philips skrutrekker.