Wkino

Hvordan velge riktig belysning for hvert rom

Belysning er en av de viktigste elementene som bidrar til å gjøre ditt hus til et hjem. Riktig belysning kan du utføre oppgaver lett, gjør at du føler deg tryggere og mer komfortabel, og gir deg mulighet til å nyte ditt hjem på sitt fulle potensial. Hvert rom har imidlertid bestemt og unik general og effektbelysning behov. Vi har lagt ut noen tips og ideer til å vurdere når du planlegger din belysning behov for hvert rom i huset. Hvis du er usikker på hva slags belysning ligaen du trenger, eller du bare på jakt etter inspirasjon, ta noen minutter å bla gjennom denne guiden!

Trinn

Hvordan velge riktig belysning for hvert rom. Foajeen formidler det første inntrykket av et hjem interiør.
Hvordan velge riktig belysning for hvert rom. Foajeen formidler det første inntrykket av et hjem interiør.

Foajé, haller og trapper

 1. 1
  Foajeen formidler det første inntrykket av et hjem interiør. Sentrum en tradisjonell lysekrone, moderne anheng, eller overgangsstønad nær-til-tak-innslag i gangen for å gi grunnleggende belysning og skape en innbydende atmosfære.
 2. 2
  Sørg for å endre størrelsen på dekorative innslag til plassen. Ikke alle foajeer kan romme en stor lysekrone, så sørg for at de størrelsesproporsjonene er riktige. Likeledes, hvis du har en større plass, trenger du en større ligaen. Hvis du vil være i stand til å vise ligaen ovenfra, sørg for å velge en foajé lysekrone eller anheng som ser innbydende ut fra andre historien visning.
 3. 3
  Husk at trapper og haller må ha god generell belysning for sikkerhet. For å unngå ulykker bør trapper være tent fra topp til bunn med brytere på begge steder. For sikkerhet i korridorene, sted lysarmatur hver 8 til 10 fot. Tie i terminlisten du velger ved å matche ditt foajé lysekrone eller anheng med nær-til-tak-kamper for korridorer og mindre kjede hang fixtures for trapper.
 4. 4
  Bruk matchende vegg lampetter å utfylle hengende foajeen ligaen. Monter alltid en skanse over øyehøyde (ca. 66? Fra midten av armaturen til gulvet), slik at lampen kilden ikke er synlig.

Stue

 1. 1
  Forbedre rommets atmosfære, dramatisere vegg teksturer, aksent kunstverk, eller bare gir generell belysning for arbeidsrommet, stue, allrom, lekerom eller soverom. En rekke forskjellige typer lysarmatur vil fungere for både generell belysning og aksent belysning behov.
 2. 2
  Bruk innfelt belysning å tenne et generelt område. Dette foretrekkes fordi lyskilden skjult. Close-til-tak-Inventar, Wall lampetter og Interiør Lamper er også gode valg og gir god belysning. Disse inventar er ikke bare dekorative stykker, men er ideelle kilder til oppgave belysning for å lese eller spille spill.
 3. 3
  Prøv innfelt belysning eller spor belysning for å gjøre et rom livne ved accenting kunstverk, veggbelysning, eller beite. Interiør lamper er også et godt valg.
 4. 4
  Prøv CFL belysning for å få mer valuta for pengene.

Spisestue

 1. 1
  Spisebordet er på plass, stoler skjøvet inn, og tabellen er satt. Det eneste som gjenstår for å fullføre bildet er blikkfanget, din lampen. Dette belysning ligaen er det sentrale punktet i rommet ditt, så det er behov for å uttrykke din egen personlige stil, mens du fortsatt tilfredsstille generell belysning behov. Enten bespisning og underholdende stil er uformell og avslappet tilbake, eller er generelt mer formell, velge et innslag som gjenspeiler deg.
 2. 2
  Bruk en lysekrone eller anheng for generell belysning. Begge inventar er gode kilder til belysning og er sikker på å sette tonen i spisestuen din. Innfelt vegg skiver kan også gi ekstra lys samtidig bidra til å skape en illusjon av et større rom plass. Når henger en lysekrone, sørg for at lysekronen er 6 "til 12" mindre enn den smaleste siden av bordet. Bunnen av anheng eller lysekrone skal være ca 30 "over bordet ditt.
 3. 3
  Legg justerbare halogen innfelte armaturer som tar sikte på bordet og lysekrone. Dette vil gi ekstra lys på bordet, og vil også få frem glansen av lysekronen. Tenk følgesvenn lampetter på hver side av en Kina kabinett eller bur.

Kitchen

 1. 1
  Kjøkkenet er ofte den travleste delen av huset. Ikke bare er dine måltider tilberedt her, men din familie og gjester samles her også. Tilstrekkelig og adekvat belysning er et must for å utføre alle dine kulinariske behov, hjelpe barna med leksene, og leser avisen.
 2. 2
  Gå med dekorative fluorescerende inventar sentrert over et arbeidsområde. Kjøkken mindre enn 100 kvadratmeter krever en to lampe fluorescerende, opp til 250 kvadratmeter vil kreve supplerende belysning. Down lights montert 18 "utenfor kanten av skap, og linjeavstand 3 'til 4' på sentrene er en utmerket måte å skape ytterligere generell belysning.
 3. 3
  Bruk undercabinet belysning for å unngå skygger på tellerne, mens du legger kritisk lys til arbeidsområdet. Fluorescerende Undercabinet inventar er også en kostnadseffektiv belysning kilde. I åpne områder i løpet synker bruke innfelte downlights montert direkte over vasken. Montering mini-anheng 18 "til 24" over arbeidsflaten er en ideell måte å lyse opp en frokost bar eller skranke dinettes, et anheng på en dimmer, hengende 24 "til 30" over bordet, er ideelt for oppgaven belysning. Størrelse fiksturen til omtrent 12 "mindre enn diameteren av bordet.
 4. 4
  Belyse spesielle hjem objekter, arkitektoniske detaljer, eller mat presentasjon områder med spor eller innfelt belysning. Bruk undercabinet belysning i skap, valences, og tå områder og skape drama og samtidig forsyne ekstra lys for å navigere deg rundt kjøkkenet i kveld.
 5. 5
  Velg lysrør for å gi den manglende belysningen. Den ambient light levert av lysrør armaturer vil fylle i din kjøkkenets skygger, redusere kontrast og lys vertikale overflater for å gi plassen en lysere preg.

Bad og forfengelighet

 1. 1
  Bad belysning er sannsynligvis det siste stedet folk ønsker å investere tid og penger. Speil gå slukket, og ofte ett tak fixture brukes til å lyse opp vask, speil og dusj. Men som boblebad blir større og steam dusj er lagt til, er mer og mer tid brukt avslappende på badet. Siden du begynne og avslutte dagen på badet, hvorfor ikke bruke litt ekstra tid på å vurdere hvilke inventar og lys ville fungere best?
 2. 2
  Bruk flere innfelte downlights eller dekorative utenpåliggende inventar for områder over 100 kvadratmeter. Legg følgesvenn nær-til-tak inventar å supplere bad veggfester i større bad. Ledsager nær taket inventar supplement bad veggfester i større bad.
 3. 3
  Monter én gjenstand over speilet å tenne et bad, men innser det kan føre til skygger i ansiktet. Hvis du bruker innfelt belysning, unngå å skape skygger ved å ikke montere dem direkte over speilet. Legge veggbeslag til siden av speilet er en av de beste måte å eliminere skygger på ansiktet. For speil henhold 48 "bred bruk vertikalt montert veggfester og plasser dem 75-80 inches over gulvet. Hvis lampen bruker utsatte lamper, ikke bruk en høyere wattstyrke enn 40 watt. Utrustning med klar eller godt diffust glass bruk og heller ikke mer enn 75 watt. fargekorrigert lysrør bør brukes når fluorescerende inventar er ønskelig. I dusjen bruker innfelte lys eller et tak montert plast enhet.
 4. 4
  Prøv en liten innfelt lys rettet mot et stykke av dekorative kunstverk eller en vakker pulver bassenget skaper et ekstra lag med belysning. Vinkle en innfelt dusj ligaen og markere fin flisarbeid eller lage din dusj inventar gnisten.

Utvendig belysning

 1. 1
  Enten målet ditt er å forsterke skjønnheten i ditt hjem, eller gi ekstra sikkerhet, har du mange belysning alternativer for å lyse opp hjemmet ditt ytre. Disse lysene er både funksjonell og moro! Utvide de timene du kan tilbringe ute, eller lage en festlig miljø!
 2. 2
  Utvalget av lysarmaturer er av to hovedtyper: dekorative og funksjonelle. Dekorative inventar brukes sammen trasé, på vegger og stolper, og entré. Utformingen av disse inventar bør utfylle utseendet og følelsen av huset og landskapet samtidig som det gir tilstrekkelig belysning for trygghet, sikkerhet og funksjonalitet. Når du installerer en vegg lanterne, størrelse poengsummer til døren og omkringliggende plass. Vegg lanterner skal monteres noe over øyenhøyde på omtrent 60 "til 66" fra midten av armaturen til gulvet. Post-top lanterner kan velges for å matche stilen av veggen lanterner. Store mastetopp lanterner gjøre et bedre inntrykk når det brukes i stor åpen plass.
 3. 3
  Vær oppmerksom, er imidlertid at de fleste lanterne-innredning grell lyskilder. De søler lys i alle retninger, og kan være en årsak til lysinntregning (på andres eiendommer) og forstyrrende blending for sjåførene. Mange lysdesignere avkall lykt stil lysene helt og i stedet bruke lys med hetter (som skjerme gjenskinn) og lysene som er plassert innenfor plantemateriale, slik at de er skjult helt.
 4. 4
  Skjulte lys er av den andre type - funksjonell. De er strategisk plassert rundt på eiendommen for å selektivt belyse plantemateriale og arkitektur. En dyktig lysdesigner posisjoner fixtures så bare effekten av belysning blir sett, ikke lysarmatur selv.
 5. 5
  Legg landskap belysning, dekk belysning, og steg belysning for å ikke bare få frem skjønnheten i hjemmet om natten, men også legge til ekstra sikkerhet og trygghet.

Tips

 • === Dining Room ===
 • Gjør dine kunstverk kommer til liv og belyse det med halogen lys fra spor eller justerbare innfelte down-belysning.
 • Mens LED-lysene er svært gode øko alternativer, ikke la deg lure av påstander om 50.000 timer. (Ca 20 års bruk). Disse påstandene er for de små lys-produserende chips, ikke for elektronikken som tillater dem å arbeide. LED og deres elektroniske komponenter er svært følsomme for varme, fuktighet og spenningstopper.
 • Hvis LED-lampen er inne i hjemmet og er åpen til luft (for eksempel med spor belysning) da virkelig lang levetid kan forventes. Dersom, på den annen side, er det LED-lampe i et lukket armatur (særlig i ytre miljø) så livet kan bli drastisk redusert fordi lukkede inventar er like ovner som bake LEDene og gjøre dem svært ulykkelig.
 • Du kan få en bedre følelse av hvor lenge en LED-lys vil virkelig vare ved å se på garantien sin. Hvis et lys hevder å vare i 20 år, men bare har ett års garanti, så det er en anelse.
 • === Foyer, Halls, og Stairways ===
 • Legg på en dimmer og virkelig sette tonen i rommet ditt.
 • Speil legge en spesiell dekorativ touch til en foajé.
 • === Overflate ===
 • Bruk økt wattstyrke i områder der oppgavene utføres, i rom med takhøyde høyere enn 8 meter, og i rom med mørke gulv og vegger.
 • Når tabellen plassen er begrenset, vegglamper er et godt alternativ.
 • Mens tradisjonelle veggbeslag med armene forblir den mest populære formen for vegg belysning, mer moderne vegg lampetter stadig mer populært for effektbelysning.
 • Hvis du kjøper et lys med en treveis bryter, vil du trenge en tre-veis pære.
 • Vurdere en lysekrone med en integrert downlight for ekstra lys på bordet.
 • Kabinett belysning montert inne valenser og skap legger drama.
 • Lysekroner med 200-400 samlede effekten gir rikelig belysning for en spisestue.
 • === Kitchen ===
 • Et glass eller plast anheng vil gi rikelig med "up-belysning" for å dekke hele dinette område med lys.
 • Skissere en plan på kjøkkenet som fokuserer på virksomhetsområder og deretter bestemme hva slags lys hvert område vil trenge: Generelt oppgave, aksent, eller dekorative.
 • Bruke høyere watts pærer i oppgave områder.
 • === Bath og Vanity ===
 • Ikke glem området over kommode! En innfelt enhet er alltid et flott tillegg.
 • En skarp hvitt lys gjengir hudtoner mest nøyaktig.
 • Halogenpærer er generelt standarden for bad belysning, men de nyeste sparepærer er også et flott alternativ.