Wkino

Hvordan installere et bad fan

Har du kjøpt et bad fan og ønsker å installere det selv? La oss gå gjennom trinnene og se om det er noe du ønsker å takle.

Trinn

Hvordan installere et bad fan. Bestem hvor du vil installere viften.
Hvordan installere et bad fan. Bestem hvor du vil installere viften.
 1. 1
  Bestem hvor du vil installere viften. Hvis dette er en oppussing og du erstatter en eksisterende enhet, er dette ganske enkelt. Hvis dette er en ny installasjon vil du vanligvis trenger å installere viften på et sted der den kan festes til et tak bjelke, som du kan finne ved hjelp av en stud sensor eller noen annen metode du foretrekker.
 2. 2
  Slå av strømmen til kretsen på bryteren og sette maskeringstape over det.
 3. 3
  Skjær et hull i taket større enn det ferdige åpningen (med mindre du har tilgang ovenfra) for å få viftehuset i taket og for å feste den til bjelke for støtte. En god metode å gjøre dette på er å bruke en roterende skjærende verktøy, som en rotozip, eller en gips sag. Vær forsiktig med å kutte noen elektriske ledninger hvis dette er en over ombyggingskostnader. Pass på å bruke briller og støvmaske!

Instruksjoner for å erstatte eksisterende fan

 1. 1
  Koble strømtilførselen fra eksisterende vifte og fjerne bolig gjennom det nyklipte hullet. Vær forsiktig så huset er festet til røykkanal og du vil ønske å bruke dette.
 2. 2
  Klargjør den nye viften for installasjon ved å verifisere eksoskanal er samme størrelse som eksos på huset. Bestem hva slags elektriske kabelen går til viften og sette riktig kabel klemmen i elektriske huset knockout.
 3. 3
  Koble eksoskanal, og kjøre den elektriske kabelen gjennom den tidligere installerte klemmen inn i huset. Fest den nye viften i taket bjelke.
 4. 4
  Koble de elektriske ledningene til sine respektive ledninger / terminaler på viften og sørge for at enheten er jordet. Tettsittende ned kabelklemme.
 5. 5
  Slå på strømmen på breaker og teste viften for å sikre forsvarlig drift. Når testet, slå av strømmen til installasjonen er fullført.
 6. 6
  Hopp nye monteringsanvisningen og videre til "vanlige instruksjoner"

Instruksjoner for ny installasjon

 1. 1
  Erkjenne at en ny installasjon kan være ganske komplisert og kan være best utføres av en proff. Imidlertid kan det være lett å få hvis det er for et bad hvor du har tilgang ovenfra og en klar bane for å kjøre eksoskanal.
 2. 2
  Finn makt for viften. Du må kjøre en eller flere slått kretser til viften posisjonen fra switch plassering. En enkelt krets er vanligvis alt som er nødvendig for fan, lys og varme enhet, hvis montert. Du trenger å referere til en annen referanse for instruksjoner om å oppnå dette.
 3. 3
  Finne en utløpskanal, som typisk er ventilert til utsiden gjennom taket eller gjennom siden av huset. Igjen, må du referere til en annen kilde for disse instruksjonene.
 4. 4
  Vit at du nå kan installere viften. Klargjøre den for installasjon ved å installere riktig kabel klemmen inn i den elektriske huset knockout (er) for kabelen som ble kjørt til enheten. Før kabelen gjennom klemmen som du heve enheten på plass hvis du installerer fra nedenfor.
 5. 5
  Fest viftehuset til taket bjelke, fest eksoskanal (eller legge kanalen først hvis det er den fleksibel type), koble opp de elektriske ledningene til de riktige ledningene / terminaler og tettsittende kabelen klemme ned.
 6. 6
  Test fan for forsvarlig drift ved å slå på strømmen på breaker og teste bryteren (e). Når operasjonen er bekreftet, slå av strømmen til installasjonen er fullført.

Vanlige instruksjoner

 1. 1
  Legg merke til at du nå har en vifte festet til bjelke og alt hektet opp, med en fin gapende hull i taket som omgir den. Du trenger å fikse dette hullet.
 2. 2
  Kutt tilbake takmaterialet (typisk grønn bord eller gips), slik at du har en firkant eller et rektangel som har minst 1/2 av de takbjelker kanter på hver side av viften utsatt, for å skru et nytt stykke til.
 3. 3
  Skjær et nytt stykke av gips / grønn bord for å passe inn i det utvidede hullet og merk plasseringen av huset flens på baksiden av stykket, for å kutte ut åpningen for viften. (En enkel metode for å gjøre dette, er å kjøre en gammel leppestift langs kanten av viftehuset. Når du skyver gips mot den, etterlater det en fin cut-linjen.)
 4. 4
  Skjær ut viften åpning og holder opp stykket for å teste passform. Juster som nødvendig.
 5. 5
  Installere gips ved hjelp av en 5/8 "gips skruer langs takbjelkene og enten gips klipp og skruer, eller backer brett og skruer langs støttes kanter.
 6. 6
  Tape og gjørme leddene (du må lære å gjøre det litt andre steder). Installer eventuelle pærer i viften, sette på lokket og slå på strømmen på breaker.

Tips

 • Få en fan så stille som du har råd, vil du bli lykkeligere på slutten.
 • Kjøp badet fan fra en anerkjent forhandler.
 • Sørg for å få en vifte som flytter nok luft for størrelsen på badet du er lufting.
 • Bruk en gardintrapp for stor takhøyde.
 • Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre elektrisk arbeid, gips eller kjører kanalene, leie noen til å gjøre det for deg. Du vil ende opp med å spare tid og frustrasjon, og det vil være verdt pengene.

Advarsler

 • Pass på at du følger alle instruksjonene helt.
 • Slå av strømtilførselen før du installerer apparatet.
 • Hvis du bruker en stige, har noen støtte den mens du installerer viften.
 • Hvis du vet ingenting om elektrisitet, ville det være bedre å ansette noen som vet om kabling. Feil ledning koblet til rett eller galt ledning kan forårsake mye skade som kan omfatte en brann eller drepe deg.
 • Hvis du bruker elektroverktøy for noen del av dette prosjektet, være sikker på at du er kjent med driften deres og følge de anbefalte sikkerhetsprosedyrer.

Ting du trenger

 • Bad fan.
 • Gips sag eller roterende sag
 • Elektrisk utstyr (wire, bokser, bolig klemmer, etc.)
 • Eksoskanal (for nye installasjoner)
 • Barberhøvel kniv
 • Grønn bord eller gips
 • Gips tape
 • Sparkelmasse
 • Maskeringstape
 • Lyspærer for lys / bad fan.
 • Gardintrapp (ikke-ledende hvis mulig)
 • Strømbrudd-Off