Wkino

Hvordan hjelpe barnet ditt godta en ny baby

For et barn som er vant til å få all oppmerksomheten, kan et nytt søsken virke som konkurranse. Jo eldre barnet kan føle seg utelatt og presset til å vokse opp, noe som kan skape kortsiktige og langsiktige problemer for både søsken og foreldre.

Som forelder, kan det være utfordrende å gi både barn mengden og type oppmerksomhet de trenger. Men det er flere måter å gjøre alle barna føler seg verdsatt.

Trinn

Hvordan hjelpe barnet ditt godta en ny baby. Involver eldre barn før barnet er født.
Hvordan hjelpe barnet ditt godta en ny baby. Involver eldre barn før barnet er født.
 1. 1
  Involver eldre barn før barnet er født. Du vil få god tid fra når du først vet at en ny baby kommer før babyen faktisk kommer, så bruk den til å lette overgangen. Prøv noen av følgende ideer:
  • Forklar den slags ting som vil skje før, når og etter at barnet er født om igjen og om slik at barnet er forberedt på hva som kan være forvirrende tider. Men det er litt rom for det uventede, for eksempel, en baby som har opphold på sykehuset i noen dager eller uker.
  • Unngå å gi barnet ideen om at barnet vil være "noen å spille med" eller "din beste venn" med en gang - den yngre barnet er, jo mer avgjørende dette er.

   Sørg for at barnet forstår at i ukevis den nye babyen vil bare sove, spise, se deg rundt, bæsj, tiss, og gråte. Vær spesielt tydelig om gråt, dvs. eksplisitt fortelle barnet at noen babyer gråter mye, og at dette ikke er ungdom skyld eller ansvar.

  • Få en baby doll og har barnet praksis å ta vare på "baby".
  • Tillat barnet å komme med deg til prenatal avtaler å lytte til babyens hjerteslag. Ta dem til en ultralyd avtale. Hvis du har en god vennlig OB, CNP, eller jordmor, se om han eller hun vil la barnet "hjelpe" på noen måte.
  • Vurdere å la din ungdom (REN) noe å si i navngi barnet. Dette kan gjøres ved å gi en liste over navn du ville ikke tankene at barnet har som første-eller mellomnavn og la dem velge de som de virkelig liker. Be om deres innspill i å utforme og sette sammen barnehagen. Om dette ville fungere for deg og din familie, se om barnet ditt (REN) kan delta på selve fødselen.
  • Les historiene til barnet om nye babyer som gir realistiske beskrivelser om hvordan nye babyer handling og positive modeller for hvordan eldre søsken skal oppføre seg. Hold deg unna bøker som danner et urealistisk rosenrødt bilde eller som gjør synes ambivalente følelser uakseptabelt.
  • Fremfor alt, holde alt dette preparatet kort, munter og uformell. Går på og om det vil kjede noen barn og gjøre andre føler seg mer engstelig enn forberedt.
 2. 2
  Minn barnet at han eller hun var en ny baby en gang. Ved hjelp av alderstilpasset og positive ord, fortelle barnet om hans eller hennes fødsel og hva gjorde det spesielle. Dette vil berolige barnet om hans eller hennes betydning for deg, og bidra til å gjøre det klart hvorfor du er så begeistret for den nye babyen.
 3. 3
  Hold barnets daglige rutiner så normalt som mulig før, under og etter fødselen. Prøv å holde en følelse av normalitet, slik at barnet ikke føler at den nye babyen er i endring alt. Spesielt prøver å unngå store omveltninger som potte-trening eller en ny barneomsorg situasjon rett før eller etter fødselen.
 4. 4
  Finne ut positive måter for barnet å samhandle med babyen. Barnet ditt kan holde babyen (selv småbarn kan gjøre dette under tett oppfølging, sitte ned, med babyen på en pute i barnets lap), synge til den nye babyen, prøve å "lære" barnet til å smile, lese til ny baby, og så videre.
 5. 5
  Belønne og forsterke atferd som er innbydende og positive, slik at barnet knytter være en god søsken med å ha en lykkelig forelder og en lykkelig familie. For eksempel kan du lage en "Welcome Home"-kort med barnet, tilbringe kvalitetstid under innspillingen, og også gjøre en big deal ut av å gi kortet til både mor og baby.
 6. 6
  Så mye som du muligens kan, ignorere eller overse atferd som er uvennlig og negative - Det aller siste du ønsker å gjøre er å lære ungdom at din dyrebare oppmerksomhet og tid kan oppnås like enkelt ved å klemme barnet eller ved å si " Jeg hater baby "som ved å tilby å bringe barnet en ren bleie.
 7. 7
  Prøv å snakke med barnet om ungdom når ungdom er i nærheten, e. G., "Baby, se hva din smart storebror gjorde, bandt han sine egne sko / laget sin egen seng / funnet fjernkontrollen for meg" og "Baby, når du vokser opp, kan Big Sister vise deg hvordan du spiller Candyland".
 8. 8
  Ikke * alltid * slippe hva du gjør så snart babyen gråter. Mange mange mange ganger de eldre barna blir nødt til å vente mens du tar vare på babyen. Hver gang en stund, gjøre barnet vente.
 9. 9
  Gjøre morsomme ting alene med ungdom, spesielt hvis du gjør ting med bare babyen. Hvis du tar en mor-og-baby øvelse klasse, for eksempel, gjør et poeng av å gjøre noe spesielt med ungdom omtrent like ofte. Dette vil hjelpe barnet se at det er fortsatt tid for bare dere to. Selv en tur til dagligvare historie uten at babyen kan være morsomt for ungdom hvis du ikke er altfor utmattet til å være hyggelig.
 10. 10
  Gjøre morsomme ting som en familie. Barnet ditt vil naturligvis misliker babyen hvis han eller hun føler at barnet er å hindre din familie fra å gjøre morsomme ting sammen. Vis barnet at den nye babyen er en del av familien - dette er viktig fordi små barn forstår ikke alltid at barnet er kommet for å bli - ved å planlegge familie utflukter hvor du kan ta med babyen sammen for å dele på moroa.

Tips

 • La ungdom få mye positiv oppmerksomhet for å være hjelpsom og kompetent, og han eller hun vil være mindre sannsynlighet for å prøve å få oppmerksomhet ved å være sutrete, hjelpeløs, og krevende (atferd som, tross alt, ser ut til å virke bra for babyen ).
 • Ofte en kos og en prat er alt som trengs for å hjelpe ungdom føler seg bedre (midlertidig) og mindre konflikt om den nye babyen.
 • Når barnet føler seg opprørt eller utelatt, snakke med dem om sine følelser ("du føler deg trist at vi måtte hoppe over parken i dag" eller "føler deg sint at barnet spytter opp på dukken") og spør hva du kan gjøre for å hjelpe.
 • Gjør det til en vane å henvise til babyen som "vår baby" heller enn "min baby" eller "baby". Småbarn er spesielt glad i ideen om eierskap og vil gjerne ta vare på "babyen deres."
 • Jo eldre barna er, jo mer de kan gjøre for å hjelpe til med babyen, men selv svært små barn kan bli oppmuntret eller læres opp til å gjøre morsomme "storebror / søster" ting med (eller for) barnet og deg.
 • Noen foreldre opplever at å bringe en liten barneseng inn på soverommet, slik at familien kan alle sove sammen når babyen kommer hjem hjelper fremme en positiv følelse om hele arrangementet.
 • Ikke start noen store hendelser (dvs. pottetrening) opp til seks måneder før / etter fødselen. Det vil gjøre at barnet føler som tho barnet er et irritasjonsmoment og / eller avbrudd. Tilbringe kvalitetstid med de eldre søsken.. Og la ungdom spille / lese til / hjelp med barnet så mye som mulig.

Advarsler

 • Aldri gjøre hjelpe til med den nye babyen i et ork. Hvis barnet ønsker å bidra med bleie endringer, det er flott. Men prøv aldri å gjøre barnet virke som ekstraarbeid.
 • Den nye babyen vil gjøre ungdom synes dramatisk mer kompetent, men husk å holde dine forventninger alderstilpasset. Spør deg selv: "Vil jeg forventer at mitt barn kan dele / vente / hjelp på denne måten hvis han eller hun fortsatt var enebarn?"
 • Minn taktløs eller glemsom slektninger og venner til å betale noen oppmerksomhet til ungdom FIRST når de kommer på besøk - "Hva synes du om din nye bror", og dette betyr IKKE spør eller "Hvordan liker du å være storesøster?" Ignorerer barnet helt for de første femten minuttene vil ikke skade barnet litt, men kan gjøre underverker for ungdom selvtillit. Unngå å gi inntrykk av at "alt du kan snakke om" er den nye babyen.
 • Mange barn tror en nyfødt søsken er helt herlig, men har reelle problemer med å justere når barnet er eldre. Spar litt av tålmodigheten - og sympati - for ungdom som føler ergerlig av crawler som "får inn alt" og velter blokker, messes opp spill, bringer playdates til en tidlig slutt, etc.
 • Prøv å unngå negativ oppmerksomhet når det kommer til barnet ditt prøver å hjelpe til med babyen. Kontinuerlig engstelig hovering og "konstruktiv" kritikk vil oppmuntre avstand fra den nye søsken, og ikke minst harme.