Wkino

Hvordan lære på nytt å lytte til din ektefelle

Når du har vært gift i lang tid, kan du begynne å lure på hva som skjedde med bryllupsreisen. Men selv om du føler at flammen har slukket, er det alltid en måte å gjøre ekteskapet fungerer problemfritt igjen.

Det viktigste er for deg å huske hvordan å lytte til hva din ektefelle har å si, og her er noen skritt for å lære på nytt å lytte innenfor forholdet.

Trinn

Hvordan lære på nytt å lytte til din ektefelle. Vie dedikert tid til forholdet å gjøre plass for å kommunisere sammen.
Hvordan lære på nytt å lytte til din ektefelle. Vie dedikert tid til forholdet å gjøre plass for å kommunisere sammen.
 1. 1
  Vie dedikert tid til forholdet å gjøre plass for å kommunisere sammen. Selv når du har for mye arbeid eller du føler deg for sliten, er det svært viktig for deg å vie litt tid til å gjøre ting med som gir både deg muligheten til å dele. Slike muligheter kan være aktiviteter som å ta en tur eller å ha middag på en fin restaurant sammen. Det spiller ingen rolle hva det er, så lenge du har sjansen til å snakke og ha en fin tid sammen.
  • Les hvordan du overraske noen med en romantisk middag for en utmerket idé.
 2. 2
  Hvis du finner den tiden du tilbringer sammen føles litt kjedelig og ikke bidrar til samtale, prøv å krydre ting opp. Gjøre noe som din ektefelle ville finne uventet, som å kjøpe noen deilige take-out og forbereder en og chill-out sammen etter jobb. På denne måten din ektefelle vil føle at du gjør en innsats for å gjøre ting bedre mellom dere to, og han eller hun vil sette pris på det, og kan være villig til å lytte til deg og snakke med deg om hennes eller hans egne ting.
 3. 3
  Husk at respekt er det viktigste i et forhold, og at lytting utgjør en stor del av respekt. Lytt til hva din ektefelle har å si med respekt og ut av respekt. Hvis du ikke er enig med noe, la henne eller ham vite uten å være. Mål å være høflig fremfor alt, slik at din ektefelle føles komfortabel med å fortelle deg om hennes eller hans problemer, interesser og bekymringer.
  • Praktisere aktiv lytting. Dette er nøkkelen til en god pågående forhold og vil sørge for at dere begge føler lyttet til.
  • I stedet for å stille krav, lære å gjøre forespørsler. Tenk på hvordan du liker å bli spurt om å gjøre noe, eller å være et sted eller å bli vurdert og bli veiledet av at når danne dine forespørsler av din ektefelle.
  • Unngå å snu en legitim klage inn en skylden skiftende trening. Det betyr å unngå overvinne på kommentarer som "hva er galt med deg?", "Hvorfor er du så tankeløs?", Eller "du ikke bryr seg lenger". I stedet sofaen dine bekymringer i forhold til hvordan det gjør du føler, for eksempel "Vi ble enige om at du ville rydde på badet og jeg mopp kjøkken gulv. Jeg er lei for at du ikke rengjør denne uken."
 4. 4
  Begynne å bry igjen om ting din ektefelle gjør. Det kan være vanskelig å gjøre dette, spesielt hvis du føler at din ektefelles arbeid eller aktiviteter har kommet mellom dere to, men viser interesse vil gå en lang vei å hjelpe dere begge til. Spør din ektefelle hvordan arbeidet var eller hvordan hun eller han føler om noe spesielt som du vet din ektefelle har meninger om. Prøv å starte en hyggelig samtale der du kan lytte om noe din ektefelle har å fortelle deg. La din ektefelle vet du er villig til å lytte og aktivt svare på de tingene din ektefelle forteller deg.
  • Tilby å gå sammen til en hobby, aktivitet, klubb, eller noe annet som din ektefelle er involvert i og ønsker å vise deg. Dette vil være den ultimate formen for lytting igjen, som du handle på hva din ektefelle har vært å fortelle deg.
 5. 5
  Ikke noen gang gjøre det hele om deg selv. Hvis du forteller din ektefelle noe, husk å be om hennes eller hans synspunkt. Selv om du ikke ser øye til øye på saker, utforske dem sammen er en viktig del av fortsetter å vokse innenfor forholdet.
  • Stopp og ta hensyn til hva som går gjennom hodet ditt når du skal din ektefelle. Er du lage en handleliste, trekke inn i deg selv, eller virkelig lytter?
  • Skjelne mellom konstruktiv kritikk og skadelig nedlatenhet. En ektefelle ser dine svakheter så mye som dine sterke sider, noen ganger, kan din ektefelle prøve å hjelpe deg, men du kan oppfatte det som kritikk. Når du er åpen for å lære mer om deg selv og vokser, vil det være lettere å regne ut om rådene er nyttig eller bare undergrave. Hvis det er konstruktive råd, lære å bygge på er heller enn å distansere deg fra din ektefelle.
  • Hvis du oppdager at du er i et forhold hvor nedlatenhet driver en eller begge av samtalen stiler, kan det være et godt tidspunkt å søke rådgivning. kan spise unna på et forhold før det er veldig vanskelig å ha en samtale uten at det er om å spotte den andre personen.

Tips

 • Når du lytter, gi anerkjennelse snarere enn forslag, forslag og råd, men godt ment, kan få rett i veien for å avklare hva den andre personen ønsker å si eller uttrykke.
 • Be pasient, er dette en prosess. Ingenting er enkelt om omskolering til å lytte i et forhold, men det vil være stor når du begynner å lytte til hverandre igjen.

Advarsler

 • Prøv å sette av tid til å snakke jevnlig, og dette er mye enklere enn å ha tunge, utfordrende, dype samtaler etter måneder med spenning sikte på å gjøre opp for ikke å håndtere bekymringer og problemer som de oppstår.