Wkino

Hvordan håndtere navle ringer under svangerskapet

Gratulerer! Akkurat når du trodde navlen ikke kunne få noe søtere... du har lært om barnet skjuler seg under den. Men hvordan gjør navle ringer arbeide med din voksende mage? Kanskje du finner deg selv å stille spørsmål ved sikkerheten ved å holde en navle ring. Er det en måte å trygt holde det? Ja! Mange kvinner velger å fjerne sine navle ringer kort tid etter å bli gravid, men andre velger å la dem i så lenge som mulig. Her er noen tips for å få deg og din navle gjennom de neste ni månedene.

Trinn

Hvordan håndtere navle ringer under svangerskapet. Legg igjen din navle ring alene.
Hvordan håndtere navle ringer under svangerskapet. Legg igjen din navle ring alene.
 1. 1
  Legg igjen din navle ring alene. Prøv å unngå å rykke på den eller fikle med det fordi svangerskapet vil gjøre huden mer elastisk og mer utsatt for strekk eller rive.
 2. 2
  Snakk med fødselslege din om dine navle ringer tidlig i svangerskapet. De fleste mødre kan bære sine vanlige navle ringer opp før om fem eller seks måneder, men hvis piercing er nytt, blir revet i stykker eller blir skadet, kan det være en risiko for blodforgiftning fra metallringer som kan påvirke helsen din baby. Mange leger er fint med pasienter forlater i navle ringer helt frem til levering, hvis det er ønskelig. Noen leger vil be om at du fjerner ringen mye tidligere i svangerskapet for å redusere risikoen for infeksjon.
 3. 3
  Vurdere å kjøpe nye ringer. Du kan finne disse typer ringer nyttige som svangerskapet skrider frem:
  • Plast fødselspermisjon navle ringer. Disse ringene er laget av myk plast materiale som vil strekke sammen med din voksende mage. Fordi disse ringene kan ekspandere noe, er de mindre tilbøyelige til å irritere huden og føre til infeksjon. Den gode nyheten: de er mye billigere enn de metallringer og de er lett å finne på nettet. Mest spenner fra US5€ til 5€ hver. Hva mer er, de vil bøye og strekke med magen som det vokser!
  • Store måle ringer. Jo større gauge, jo tynnere ringen, og jo bedre vil passe som magen vokser. Handle for en 14 gauge ring, som er den største måleren. Hvis du føler deg usikker på avgjørelsen du kan ta med din nåværende navle ring til en smykker butikk som selger navle ringer. Vis dem din ring og be om å se en som er en størrelse eller to større enn din. Også vurdere å snakke med en piercing spesialist og ber om råd om riktig størrelse på navle ring for din voksende mage.
  • Sirkulære ringer. Disse er mindre sannsynlighet for å falle ut enn vektstang formede ringer. Som magen vokser, er det mulig for gjennomboret hull til midlertidig strekke også. Hvis det blir stor nok, er det en sjanse vektstang ringer kunne skli gjennom den.
  • Clip-On Rings. Disse typer ringer klippet på huden ved navlen og ser veldig lik gjennomboret ringer, men har de ikke bære den samme risikoen for hudirritasjon og infeksjon.
  • Stick-On smykker. Stick-on navlen smykker kan også brukes til å imitere en piercet navlen og er svært populær blant gravide kvinner. Sjekk ut Hvordan lage en falsk navle piercing.

Planlegg å bytte ut eller fjerne din vanlige navle ring rundt fem eller seks måneder, eller som legen anbefaler. Dette vil sannsynligvis gjøre deg mye mer komfortabel, og vil bidra til å forhindre strekkmerker rundt navlen.

 1. 1
  Bruk en og riktig hygiene. Som din buk strekninger, vil navlen trolig strekke. Huden rundt piercing din har mer frihet til å strekke seg, noe som gjør den mer utsatt for strekkmerker, arr og infeksjoner. Dette kan reduseres eller hindres ved bruk av kremer og god hygiene.Use og en god hygiene. Som din buk strekninger, vil navlen trolig strekke. Huden rundt piercing din har mer frihet til å strekke seg, noe som gjør den mer utsatt for strekkmerker, arr og infeksjoner. Dette kan reduseres eller forebygges ved bruk av kremer og god hygiene:
  • For å hindre smitte er det best å vaske navlen daglig med mild såpe og vann ved hjelp av en vask klut. (Bare legg det inn i dusjen rutine!) Fjern eventuelle ringer før vask. Unngå bruk av sterke såper med irriterende kjemikalier eller dufter. Sterke såper kan øke sjansen for infeksjon ved å forårsake irritasjon.
  • Det er også best å fukte hver dag ved hjelp av en fuktighetskrem som er naturlig og fri for sterke kjemikalier eller dufter. (Det er vanlig å tro at kakaosmør er den beste fuktighetskrem til bruk under graviditet, men ingen studier har blitt spesielt gjort viser effekten av kakao smør på strekkmerker.)
 2. 2
  Behandle utslett eller betennelse omgående. I løpet av tredje trimester når hormonnivået er stigende, kvinner blir mer utsatt for hudsykdommer som utslett, irritasjon, kløe og inflammasjon. Det er viktig å løse noen av disse betingelsene umiddelbart etter at de utvikler for å hindre dem fra forverring eller som fører til infeksjon.
  • Fjern navlen ring hvis området nær den blir irritert på noen måte. Hvis du ønsker å sette din navle ring tilbake i, må du først sørge for at irritasjonen har ryddet opp helt.
  • Snakk med legen din om bruk av antibiotika eller anti-klø kremer hvis det er nødvendig for å lindre sta hudirritasjon.
 3. 3
  Vet hva du kan forvente som babyen vokser:
  • En outie: Si hei til innsiden av navlen. Hvis du er en innie, ikke bry deg om at navlen viser innsiden ut som din buk strekninger. Dette er normalt og er ikke forårsaket av navlen ring. Benytt anledningen til å rense ut all lo du aldri kunne komme før!
  • Kløe: dette kan være forårsaket av huden strekking. Fuktighetskrem vil hjelpe.
  • Navle smerter og press: Dette kan være forårsaket av muskler som strekker seg, men la legen vite om du opplever merkbar smerte.

Advarsler

 • Fjern navlen ringen og kontakte lege umiddelbart dersom du merker tegn på infeksjon i navlen, for eksempel pus eller flytende oser fra piercing, kløe, rødlig hud, betennelse eller en stygg lukt.

Ting du trenger

 • Fuktighetskrem
 • Nye ringer