Wkino

Hvordan bli gravid

For noen mennesker, unngå graviditet er vanskelig, men for andre kan få barn være unnvikende og frustrerende. Flere faktorer kan påvirke fruktbarheten, men det er noen ting du kan gjøre for å opp sjansene dine for en stor feit positive. Her er hvordan du gjør det, fra det grunnleggende for å bli gravid til gravid i spesielle situasjoner.

Trinn

Hvordan bli gravid. Slutt å bruke prevensjon.
Hvordan bli gravid. Slutt å bruke prevensjon.

Det grunnleggende for å bli gravid

 1. 1
  Slutt å bruke prevensjon. Noen prevensjonsmetoder har en lengre omstilling periode enn andre, så vær klar over at du ikke kan bli gravid med en gang. Tiden det tar for en kvinnes kropp for å være igjen klar for å bli gravid etter avsluttet prevensjon varierer.
  • Hormonelle prevensjonsmidler - slik som oral prevensjon, hormon injeksjoner, eller Nuva Ring - kan ha en større tidsetterslep periode mens kroppen justerer.
  • Hvis du har en implantert prevensjonsmiddel, slik som en spiral, må du se en helsepersonell for å få den fjernet.
  • Hvis du stolte på prevensjonsmidler (for eksempel kondomer, cervical caps, membraner eller svamper), trenger du ikke å bekymre deg for en omstilling periode. Dette betyr ikke at du vil bli gravid umiddelbart, skjønt. (Også ta forsiktighet for å unngå seksuelt overførbare infeksjoner hvis du stolte på disse enhetene for beskyttelse.)
 2. 2
  Finne ut når du er fruktbar. Hvis du tid det riktig, vil dine sjanser for å bli gravid være mye høyere. Det finnes noen triks for å spore eggløsning:
  • Telle fremover fra første dag i siste menstruasjon. I gjennomsnitt, de fleste kvinner har eggløsning 14 dager etter at de først begynner å menstruere. (Betyr dette at du bør bare begynne å prøve to uker etter mensen? Ikke akkurat. Se trinn 3 for mer hjelp!)
   • Hvis du har regelmessige sykluser, kan du ofte beregne tiden for eggløsning ved å dele din syklus i halvparten. For eksempel, hvis mensen vanligvis varer i 28 dager, vil du sannsynligvis eggløsning rundt dag 14 i syklusen (14 dager etter at du begynner mensen). Hvis du har en lengre syklus, kan du eggløsning så sent som 20 dager etter mensen begynte.
  • Last ned en sporing app. Hvis du synes det er vanskelig å holde en kalender over syklusen din, lage en app gjør det for deg. Søk "eggløsning tracker" og finne en som fungerer for deg.
  • Ta din basal kroppstemperatur. Kroppens temperatur vil stige litt når du har eggløsning, så en uptick er et godt tegn på at du er fruktbar. Hold et termometer ved sengen din, og ta temperaturen første om morgenen når du våkner. (Prøv å gjøre det rundt samme tid.) Døyt ned temperaturen hver dag. Hvis du oppdager en topp mellom 0,5 og 1 grad Fahrenheit som varer mer enn en dag, kan du være eggløsning!
   • Fruktbarhet er høyest i løpet av de to til tre dager før din basal temperaturen stiger så hvis du kan observere eventuelle måned til måned mønstre i når temperaturen stiger, kan du forutsi den beste tiden å bli gravid.
  • Hold styr på slimet i livmorhalsen. Det høres ekkelt, men det fungerer. Når utflod er klar og stretchy, som rå eggehvite, er du mest sannsynlig fruktbar og må belage seg på å ha sex hver dag i tre til fem dager fra den dagen du merke dette konsistens i utslippet. Når utslippet blir overskyet og tørrere, er du mindre sannsynlig å bli gravid.
  • Bruk en ovulation Predictor kit. Akkurat som å kjøpe en graviditetstest, kan du plukke opp en ovulation Predictor kit fra din lokale stoffet butikken. Kostnadene kan legge opp, skjønt, så dette kan være en god måte å jumpstart kalender kartlegging ved å finne ut når du har en tendens til eggløsning.
 3. 3
  Ha sex. Når du vet at du er fruktbar, får opptatt! Når og hvor ofte du har sex kan påvirke hvor raskt du gravid, så prøv disse tipsene:
  • Begynne å ha regelmessig sex litt før eggløsning. Her er ting: et egg er levedyktig i ca 24 timer, men sædceller kan overleve i opptil en uke i egglederne. For å sikre at du ikke går glipp av din sjanse, begynne å prøve å bli gravid noen dager før du tror du kan eggløsning.
  • Hold sperm forsyning frisk. Men bare fordi sperm kan vare opptil en uke ikke at de er i tipp-topp form da. For å bekjempe dette, tar sikte på å ha sex minst annenhver dag mens du er fruktbar. (Selv om du kan sikkert prøve oftere, også!)
  • Ikke bruk spermicides, smøremidler, eller kjemiske stimuli. Produkter rettet mot å øke nytelse eller hindre befruktning bør unngås under samleie hvis du prøver å oppnå graviditet.
  • Nyt deg selv. Orgasming etter at partneren får utløsning inn i deg kan hjelpe trekke sperm inn i livmorhalsen, noe som kan lette bevegelsen av partnerens sæd.
  • Sole seg i afterglow. Ikke gjør sperm arbeid mot tyngdekraften - i stedet for å få opp umiddelbart etterpå, lene deg tilbake og slappe av i noen minutter. Studier på effekten av kunstig inseminasjon vist at liggende flatt i 15 minutter etter sex kan øke dine sjanser for befruktning opptil 50%
 4. 4
  Test for graviditet. Når eggløsningen perioden har gått, begynner venter spillet. Vente til neste forventede perioden - hvis det ikke dukker opp, ta en graviditetstest og se hva som skjer! Hvis du er den utålmodige typen, kan du prøve disse metodene litt tidligere:
  • Fortsett å ta basal kroppstemperatur. Hvis temperaturen holder seg høy i 14 sammenhengende dager etter eggløsning, oddsen er bra at du unnfanget.
  • Se opp for implantasjon symptomer. Noen kvinner opplever en blødningen, som vanligvis dukker opp så svak spotting som zygote fester seg til livmorveggen. Det skjer vanligvis 6-12 dager etter unnfangelsen. Du kan også oppleve lys kramper.

Styrking fruktbarhet

 1. 1
  Ikke mist motet for tidlig. De fleste par ikke bli gravid med en gang. Ut av 100 par som forsøker å bli gravide hver måned, vil 15 til 20 lykkes. Imidlertid vil 95% av par som prøver å bli gravid bli gravid i løpet av to år! Du kan ikke kontrollere hver faktor på fruktbarhet, men det finnes noen enkle endringer du kan gjøre for å øke dine sjanser.
 2. 2
  Få en pre-natal checkup. Selv om du ikke har truffet noen fruktbarhet veisperringer, er en grunnleggende pre-unnfangelsen fysisk en god idé. Noen pre-eksisterende helsemessige forhold kan forverres eller vesentlig forverret av svangerskapet. Legen vil trolig gjennomføre en bekken eksamen og bestille noen grunnleggende blodprøver. Noen lidelser du ønsker å fange før svangerskapet er:
  • Polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som kan forstyrre eggløsningen.
  • Endometriose, som kan generelt inhibere fertilitet.
  • Diabetes: Hvis du kan fange og behandle diabetes før gravid, vil du kunne unngå fødselsskader vanligvis forbindes med sykdommen.
  • Stoffskiftesykdommer: Som diabetes, er stoffskiftesykdommer relativt ikke-truende til svangerskapet så lenge det er diagnostisert og godt forvaltet.
 3. 3
  Få sunt. Hvis du ikke er gravid med en gang, benytte anledningen til å fokusere på din fysiske velvære. Du vil forbedre dine sjanser for å bli gravid, og du vil være i stand til å starte prosessen på høyre fot.
  • . Studier viser at klinisk overvektige kvinner har vanskeligere for å bli gravid, så vel som opplever flere problemer under svangerskapet. Hvis din body mass index (BMI) er litt høy, bør du vurdere å bruke litt tid på kosthold og mosjon.
   • Sjekk ut http://www.choosemyplate.gov/ for sunt kosthold forslag.
   • Komme i form. Felle noen magefett, begynner å kjøre eller ta opp yoga.
   • Ikke gå for langt. Kvinner som er klinisk undervektig (med en BMI henhold 18.5) kan stoppe mensen helt, og har problemer med å bli gravid. Sikt på en vekt som er sunt, ikke ekstreme.
 4. 4
  Ta pre-natal vitaminer. Starter før du blir gravid vil bygge opp de nødvendige næringsstoffene i systemet for en utvikling av embryo. For eksempel kan ta folsyre kosttilskudd før du prøver å bli gravid redusere risikoen for ryggmargsbrokk og andre nevralrørsdefekter.
  • Sørg for at vitaminer inneholder folsyre, kalsium og jern.
 5. 5
  Pass på hva du spiser. Noen stoffer er skadelige for sjansene for unnfangelse, mens andre kan skade nylig utvikle baby.
  • Forbruk av plantevernmidler kan også være knyttet til graviditet problemer, så nå kan være et godt tidspunkt for par å velge økologisk mat.
  • Unngå transfett, ofte finnes i bearbeidet bakevarer og søtet mat. Det finnes bevis på at en diett høy i trans fett (spesielt i forhold til enumettet fett inntak) kan øke sjansene for infertilitet.
  • Unngå questionably forberedt rå fisk, upasteurisert ost, spirer, forhåndsdefinerte matvarer som ikke ser frisk og lunsj kjøtt som inneholder nitrater. Disse matvarer og andre matvarer som er undercooked eller feil renset kan føre til matforgiftning eller sykdom, redusere sjansene dine for å støtte en sunn graviditet.
 6. 6
  Spise mat antatt å øke fruktbarheten. Tradisjonell medisin og folklore har lenge hevdet at visse matvarer fremmer eller redusere fruktbarhet og seksuell appetitt. I de senere årene har forskning bekreftet noen av de potensielle biologiske mekanismer for visse matvarer 'oppfattes effekter på fertilitet.
  • Spis en diett rik på organisk plante-baserte matvarer som inneholder korn, nøtter, frukt og grønnsaker. Den antioksidanter, vitaminer og mineraler som tilbys av disse matvarene er tenkt å forbedre mobilnettet helse og selv fremme en sunn livmorslimhinnen.
  • Riktig type protein kan bidra til å øke fruktbarheten, tofu, kylling, egg, og noen sjømat er høy i omega-3 fettsyrer, jern, selen og andre fruktbarhet-forsterke komponenter.
  • Forbruker full fete meieriprodukter, som for eksempel helmelk eller full-fett frossen yoghurt, kan potensielt forbedre fruktbarheten over en diett på bare lav-fett eller fett-fri meieriprodukter.
 7. 7
  Oppmuntre partneren din til å spise mat som fremmer sperm helse. Menn bør ta en multi-vitamin som inneholder vitamin E og vitamin C, spise en diett rik på frukt og grønnsaker, og unngå overdreven alkohol, koffein og fett og sukker inntak.
  • Menn bør også sørge for at de får rikelig med selen (55mcg per dag), så selen er mistenkt for å øke fruktbarheten spesielt hos menn.
 8. 8
  Unngå sentralstimulerende og beroligende midler. Fritidsaktiviteter stoffer - for eksempel sigaretter, alkohol, koffein og hardere stoffer - kan bremse unnfangelse tidslinjen. Men de er også ting du bør unngå under svangerskapet, så kan like godt starte nå! Her er hva du skal gjøre:
  • . Ikke bare er lys opp mens du er gravid en dårlig idé, kan det hindre sjansene dine for å bli gravid i første omgang. Å gi opp en avhengighet mens du er gravid kan være ekstra stressende, så sparer deg noen lidelse ved å avslutte på forhånd.
   • Dette gjelder for partneren din, også! Menn som røyker jevnlig har lavere sperm teller og mer unormal sperm. Passiv røyking kan påvirke dine sjanser for å bli gravid, så vel.
  • Slutte å drikke. Kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå alkoholholdige drikkevarer i opptil to måneder før du prøver unnfangelsen. Dette gjelder spesielt for par som har en vanskelig tid å bli gravid.
  • Unngå overdreven inntak av koffein. Dette inkluderer både mat (som sjokolade) og drikke (som kaffe). Kvinner som drikker mer enn tre kopper en koffeinholdige drikke daglig er betydelig mindre sannsynlig å bli gravid i forhold til kvinner som bruker to kopper eller mindre.
  • Ikke bruk narkotika. Ulovlig street narkotika, som kokain eller marihuana, kan svekke kroppens evne til å bli gravid og utvikle en sunn baby.
 9. 9
  Adressere seksuell dysfunksjon. Hvis det er en kamp for enten du eller din partner for å få interessert i sex, kan du finne det vanskelig å bli gravid. En kvalifisert reproduktiv medisin profesjonell eller sex terapeut kan hjelpe deg å overvinne disse problemene som et par.
  • Prøv å ikke la infertilitet anstrenge forholdet. Presset for å bli gravid, samt invasive og følelsesmessig belastende fertilitetsbehandling, kan faktisk føre til seksuell dysfunksjon og gjøre å bli gravid enda vanskeligere. Sett en avslappende stemning, ikke krever for mye av partneren din, og prøv å fokusere på denne tiden som en mulighet til å nyte hverandre før du trenger å bekymre deg om behovene til et barn.

Når bør du oppsøke en spesialist

 1. 1
  Sett en tidslinje. Tålmodighet er vanskelig når du prøver å bli gravid, men prøv å gi det tid. Sette en frist for å se en lege kan bidra til å lette angst og få deg klar for neste fase for å bli gravid. Her er når du bør søke hjelp:
  • Friske par under 35 år delta i regelmessig (to ganger ukentlig) samleie bør være i stand til å bli gravid i løpet av 12 måneder (pluss tid for readjusting etter avsluttet prevensjon).
  • Hvis du er over 35, se en lege etter seks måneder med forsøk. Kvinner over en alder av 35 og kvinner som er peri-menopausal kan oppleve problemer med å bli gravid på grunn av den naturlige nedgangen i fruktbarheten som oppstår som kvinner alder. I de fleste tilfeller kan graviditet fortsatt oppnås, men kan ta lengre tid og krever mer målrettet samleie og endringer i livsstil.
  • Se en fruktbarhet spesialist med en gang i noen spesielle tilfeller. Hvis du har endometriose, bekkeninfeksjon, tidligere kreft behandlinger, endometriose, en historie med spontanaborter eller du er over 40, gjør en avtale med en reproduktiv spesialist så snart du ønsker å bli gravid.
 2. 2
  Få testet for vanlige fertilitetsproblemer. Alt fra sykdom og stress av overdreven trening og medisiner kan redusere fruktbarheten.
  • Visse medisiner kan hindre eller vanskeliggjøre befruktning. Gi din helse utøveren med en fullstendig liste over medisiner, urter, kosttilskudd, og eventuelle spesialitet drikke eller mat du spiser slik at han eller hun kan vurdere din liste for potensielle fruktbarhet blokker.
  • Få sjekket for seksuelt overførbare infeksjoner. Noen infeksjoner kan redusere din evne til å bli gravid, mens andre kan forårsake permanent infertilitet hvis venstre ubehandlet.
  • Ha en gynekologisk undersøkelse. I noen tilfeller kan kvinner få en flyttbar vev barriere som hindrer sædcellene fra å nå egget, eller kan ha en fysisk tilstand som påvirker menstruasjonssyklusen, som for eksempel polycystisk ovariesyndrom. Generelt er det en god idé å ha regelmessige gynekologiske eksamener en gang i året for å forsikre deg om at du er frisk.
 3. 3
  Tenk grundig fruktbarhet testing. Hvis både du og partneren din har fått en ren regning av generell helse av en lege, bør du vurdere sperm testing og medisinsk overvåking av fruktbarheten din.
  • Menn bør ha en semen analyse for å sjekke kvaliteten og antall spermier slippes ut under utløsning. Andre mannlig fruktbarhet testene inkluderer en blodprøve for å sjekke for hormonnivåer og ultralydundersøkelser som overvåker utløsningen prosessen eller sperm duct obstruksjon.
  • Fruktbarhet tester for kvinner ofte inkluderer hormon tester for å sjekke for skjoldbruskkjertelen, hypofysen og andre hormonnivået under eggløsning og på andre tidspunkter i løpet av menstruasjonssyklusen. Hysterosalpingografi, laparoskopi, og bekken ultralydundersøkelser er mer involvert prosedyrer som kan brukes til å evaluere livmoren, Slimhinnen, og egglederne for arrdannelse, blokkering, eller sykdom. Ovarian reserve testing og genetiske tester for arvelige ufruktbarhet problemer kan også utføres.

Ved hjelp av fertilitetsbehandling

 1. 1
  Veie alternativene. Fertilitetsbehandling kan være dyrt, stressende og tidkrevende. Ta deg tid til å vurdere engasjementet før du setter i gang.
  • Diskuter det med partneren din. Sørg for at dere begge er klare til å forplikte seg økonomisk og følelsesmessig i en slik uttømmende prosess. Snakk om hvor lenge du er villig til å prøve behandlinger, hva du er villig til å bruke, og når eller om du ville begge ønsker å vurdere andre alternativer, for eksempel adopsjon.
  • Snakk med en betrodd helsepersonell før du besøker en fruktbarhet klinikk. En helsearbeider som ikke har noen motivasjon for å fremme en bestemt behandling eller prosedyre kan hjelpe deg og din partner forstå de grunnleggende alternativer for assistert befruktning terapi.
  • Vurdere din medisinske historie. Noen prosedyrer bære risiko, og andre kan bare være tilrådelig hos kvinner uten visse helsemessige egenskaper. En helsearbeider som har din beste interesse i tankene vil ikke fremme bruk av teknologier som ikke er passende for din individuelle situasjon.
  • Se på kostnadene. Mange leger kan også gi råd om forståelse kostnader og forsikring og gi en realistisk, objektivt bilde av hvor lenge og hvor vellykket forsøk reproduktive bistand kan være noe for deg og din partner.
  • Finn riktig spesialist. Be om anbefalinger om spesielle fruktbarhet spesialister eller klinikker, og få en henvisning om nødvendig.
 2. 2
  Besøk en fruktbarhet spesialist eller fruktbarhet klinikk. Sette en avtale bare for å snakke om din situasjon og dine forventninger til å bli gravid.
  • Utvikle en liste med spørsmål før avtale. Gå over dem med din partner for å sørge for at du ikke har oversett noe. Dekke eventuelle spørsmål du har om kostnader, bivirkninger, og suksessen av behandlingene.
  • På ditt første besøk, ikke forvent å ha en fysisk evaluering eller å begynne behandlingen. Bare møt opp klar til å stille spørsmål og lære mer om dine muligheter.
  • Ikke føl deg forpliktet til å forplikte seg til en bestemt behandling sentrum etter et enkelt besøk, besøke flere, og holde mulighetene åpne helt til du finner den beste klinikken for deg.
 3. 3
  Spør om Napro teknologi for å bli gravid. Napro prøver å korrigere individers årsaker til infertilitet gjennom forbedret, personlig fruktbarhet overvåking og målrettet kirurgisk inngrep. I små studier, produserte prosessen bedre resultater enn in-vitro fertilisering, og prosedyrene involvert i Napro kan være dekket av mange forsikring planer.
 4. 4
  Vurdere å bruke in-vitro fertilisering (IVF) å bli gravid. IVF er ansett som den mest effektive og vanligste metoden for å oppnå graviditet gjennom assistert befruktning.
  • IVF innebærer fjerning av modne egg fra kroppen din (eller som av en donor) og gjødsling med partneren din (eller en donor) sæd i et laboratorium, med påfølgende innsetting av befruktede egg inn i livmoren for å fremme implantasjon.
  • Hver syklus kan vare to uker eller mer, men de fleste forsikringsselskaper betale for få - om noen - IVF sykluser. Prosessen er invasiv og både egg ekstraksjon og implantering partier av IVF medføre risiko.
  • IVF er mindre sannsynlighet for å lykkes hos kvinner med endometriose, kvinner som ikke tidligere har født, og kvinner som bruker frosne embryoer. Kvinner over 40 år blir ofte rådet til å bruke donor egg på grunn av suksess priser på mindre enn 5%.
 5. 5
  Spør om intrauterin inseminasjon (IUI). Hvis fruktbarhet problemer er forårsaket av problemer i sperm å nå egget eller sperm vanskeligheter, kan kunstig inseminasjon eller donor inseminasjon gi en løsning.
  • Kunstig befruktning innebærer injeksjon av sæd inn i kvinnens kropp for å omgå mannlige ejaculatory problemer. Hvis den mannlige partnerens sperm er infertile, kan en donor sperm injiseres inn i kvinnens kropp i et forsøk på å bli gravid også. Denne prosessen er ofte utført en dag etter eggløsning hormoner stige i kvinnen, og kan gjøres på et legekontor uten smerte eller kirurgiske inngrep.
  • IUI kan brukes i opptil seks måneder før du prøver alternative, dyrere og mer invasive terapier. I noen tilfeller kan behandlingen kombineres med fruktbarhet narkotika for kvinnen, og injeksjon av friske sædceller fungerer første gang.
 6. 6
  Spør om andre fertilitetsbehandling. I noen tilfeller kan fruktbarhetsmedisiner være tilstrekkelig for heising fertilitetshormoner og tillater naturlig befruktning. I andre, kan fruktbarhet alternativer som Gametinnføring i egglederen (GIFT) eller surrogacy bli anbefalt.

Tips

 • Hvis du er postmenopausal (du har stoppet mensen helt), eller hvis du har hatt en operasjon som fjernet eggstokkene eller bundet dine eggledere, vil du være i stand til å bli gravid.
 • En mann kan bære truser uten å redusere sædkvalitet. Imidlertid kan varme bad, boblebad, stram atletisk klær, omfattende sykling, og forlenget plassering av en bærbar PC i bekkenet redusere en manns sædkvalitet.
 • Fedme i begge partner kan redusere sjansene for unnfangelse. Ved første oppnå en sunn vekt, kan du bli gravid lettere og ha en sunnere graviditet.

Advarsler

 • Prøver for hardt å bli gravid, spesielt ved strengt å følge en tidsplan, kan føre til stress og redusere fysisk og følelsesmessig intimitet mellom deg og din partner.
 • Å bli foreldre er en stor beslutning som bør ikke tas lett på. Sørg for at du og partneren din er mentalt klar til å ha en baby.
 • Sørg for at du og partneren din er sykdom og infeksjon gratis før du stopper noen barriere metoder for prevensjon.