Wkino

Hvordan fortelle forskjellen mellom okser, kuer, okser og kviger

Det er mange mennesker over hele verden som tror de vet hva storfe ser ut, men kan ikke riktig si forskjellen mellom en ku, okse, styre eller kvige. De fleste av disse menneskene har ikke blitt lært hvordan man skiller mellom de fire. Denne trinn-for-trinn artikkelen er ment å lære deg om hvordan du skal skille mellom disse ulike typer av storfe.

Trinn

Hvordan fortelle forskjellen mellom okser, kuer, okser og kviger. Lær de relevante definisjonene.
Hvordan fortelle forskjellen mellom okser, kuer, okser og kviger. Lær de relevante definisjonene.
 1. 1
  Lær de relevante definisjonene. Disse er:
  • : Et modent bovint kvinnelig som har gitt opphav til minst ett eller to kalver. Folkemunne, begrepet "ku" er også i referanse til Bos primigenius arter av husdyr, uavhengig av alder, kjønn, rase eller type. Men for de fleste som arbeider med eller heve storfe, er dette begrepet brukes ikke i samme referanse som tidligere nevnt.
  • Bull: en moden, intakt (testikler tilstede og ikke fjernet) mannlige storfe brukes til avl formål.
  • Steer: en mannlig storfe (eller okse) som har blitt kastrert før kjønnsmodning og brukes primært for storfekjøtt.
  • Stag: en mannlig storfe (eller okse) som har blitt kastrert etter eller ved kjønnsmodning og brukes hovedsakelig for biff, men kan og brukes ofte som en " gomer bull "for å oppdage kyr og kviger i varmen.
  • Kvige: en kvinnelig storfe (ofte umodne, men utover "kalv" scenen) mindre enn 1 til 2 år som aldri har kalvet. Slike kvinner kan hvis de aldri har kalvet utover to år også bli kalt heiferettes.
  • Bred kvige: en kvinnelig storfe som er gravid med sitt første kalv.
  • Første kalv kvige eller Første Calver: en kvinnelig storfe som har født sitt første kalv, og er ofte rundt 24 til 36 måneders alder, avhengig av rase og da hun først ble avlet.
  • Ox (flertall: Oxen): et storfe som er trent for utkast arbeid (trekke vogner, vogner, ploger osv.) Dette er et begrep som først og fremst refererer til en mannlig storfe som har blitt kastrert etter forfall. Imidlertid kan en okse også være kvinnelige storfe (ku eller kvige) eller en okse som har blitt opplært til samme formål. I bibelsk tid, var en okse som et generelt begrep som brukes, akkurat som med begrepet "kyr," til en domestisert storfe uansett alder, kjønn, rase, type eller utkast formål.
  • Kalv (flertall: Kalver): en umoden storfe (mannlige og kvinnelige) som er avhengig av melk fra demningen sin eller fra en flaske for å overleve og vokse. En kalv er kjent som sådan fra fødsel til rundt 10 måneders alder.
  • Bull kalv: en umoden intakt mannlige storfe (siden alle menn er født med testiklene) som er avhengig av melk fra hans dam eller en flaske for vekst og overlevelse.
  • Styr kalv: en umoden mann storfe som har blitt kastrert noen dager til et par måneder etter fødselen, og er avhengig av melk fra hans dam eller en flaske for vekst og overlevelse.
  • Kvige kalv: en umoden kvinnelige storfe som er avhengig av melk fra hennes dam eller en flaske for vekst og overlevelse.
  • Freemartin: en ufruktbar eller sterilt kvige eller kvige kalv. Slike infertilitet er et resultat av å være moderlig vennskapsby med en oksekalv som placenta vev ble delt i livmoren. I løpet av første trimester, reproduktive organer begynner å danne og seksuelle hormoner begynner å bli produsert hos fosteret. Når mannlige og kvinnelige fosterets kalver er vennskapsby sammen, hemmer testosteron produseres av den mannlige østrogen produksjonen i den kvinnelige. Dette resulterer i unormal, underutviklet eller tvekjønnet reproduktive organer i den kvinnelige fosteret. Dette er ikke så for den mannlige. Freemartins blir noen ganger omtalt som "hermafroditter" hvis de er født med reproduktive organer av begge kjønn. Som et resultat av disse type freemartins tendens til å utvikle sekundære mannlige seksuelle egenskaper (muskulær kam enn halsen, bred panne, etc.) ved oppnåelse av puberteten.
  • Kveg: generell flertall sikt for mer enn én storfe
  • Cattlebeast / storfe / dyr: en enestående uttrykk for en storfe hvis kjønn ikke kan bestemmes, spesielt når sett på avstand. De fleste mennesker liker å kalle en storfe med ukjent (eller "ukjent") kjønn som en "ku", rett og slett fordi det er en mye mer velkjent og populært begrep å bruke enn "storfe" eller "cattlebeast." Dette, derimot, er ofte ikke tilfelle rundt erfarne cowboyer og cattlewomen eller "Gårdbrukere" (som noen liker å kalle dem) som aldri bruker begrepet "ku" når du refererer til et storfe som er alt annet enn en ku. "Animal", "critter", "skapning", eller noen andre vilkår, grov eller ikke, brukes som oftest over dagligdagse ordet "ku".
 2. 2
  Forstå mytene rundt muligheten av å kunne skille sex eller kjønn på et storfe.
  • Bare okser er horn; kyr blir spurt: Dette er en myte. Realiteten er at begge kjønn (eller kjønn) kan være horn og / eller hentet. Hvis du er avhengig av om et storfe er horn eller ikke som en indikasjon på kjønn (mann eller kvinne) eller kjønn på dyret, husk at dette er den minst pålitelige måte å fortelle om at storfe er enten en ku eller en okse. Den beste måten å fortelle om en ku er en ku og en okse er en okse er å se mellom bakbena for tilstedeværelse av en juret eller en pung, henholdsvis.
  • Bulls er ensfargede (ofte brun) individer, mens kyr er bare svart og hvitt: Dette er også en myte. Oksene er ikke først og fremst solid farget, og heller ikke er kyr i hovedsak svart og hvitt. Helt ærlig, kan fargen være og veldig ofte er omvendt: renraset, Holstein-Freisian og Freisian okser er alltid svart og hvitt, akkurat som sine kvinnelige kolleger, og mange kyr, både meieriprodukter (for eksempel med, Brown swiss, kyr) og biff (inkludert Gelbvieh,, Red angus, Red Brangus, Santa Gertrudis og fullblood Simmental kyr) er overveiende brun eller rød. Det er ganske mange raser i verden som har svarte og hvite okser og kyr: den Holstein rasen er bare ett av dem, og skjer for å være den mest populære og kjente av disse rasene. Det samme gjelder for solid-brune eller røde storfe: Mange kommersielle og hybrid kjøttfe er ofte funnet å være solid rød eller brun.
   • Som et spørsmål om faktum, kan okser og kyr (for ikke å nevne okser, kalver og kviger) være hvilken som helst farge unntatt rosa, lilla, grønn og blå. De kan være hvit, brun, svart, gul, oransje, rød, grå, og en variant (ofte med hvit) av noen av disse fargene, inkludert roan, flekkete, usammenhengende, spisse, hvit i ansiktet, rygg-stripete eller white- tailed. Belgisk blå storfe, for eksempel, ikke er navngitt fordi de er virkelig blå, men fordi de ofte er en blå-roan fargeleggingen som gjør dem vises smokey-blå på grunn av blanding av svarte og hvite hår i pelsen av dette rasen.
 3. 3
  Vær oppmerksom på de anatomiske og fysiologiske forskjeller mellom hver type bovin. Forskjellene er som følger:
  • Kyr: Den beste måten å fortelle om en storfe eller storfe-dyret er faktisk en ku er å se mellom bakbena og se om en juret er til stede. En juret er en rosa bag-lignende organ som har fire spener (sylindriske "knotter" som henger ned fra juret) som genererer melk for en ung kalv å drikke. Kyr du vil se kan ha en kalv ved sin side, bortsett fra for de fleste melkekyr eller ammekyr som nettopp har kommet ut fra å være avvent fra sine kalver. Kyr vanligvis er glatt fra hodet helt ned til haleroten, uten skulder toppene (som okser har) og ikke så mye muscling rundt skuldre og hofter som okser gjør. Bos indicus kyr (de som har løs hud og lang floppy ører) har en pukkel på sine skuldre, men det er mye mindre enn det som definert i okser av samme art av storfe. Hvis du ser under halen (hvis du ikke kan du se det når halen er swishing fluer borte eller for en eller annen grunn, er holdt til siden), vil du se et slit med forhuden henger ned fra den. Dette er hvor vulva ligger, området der kyr (og kviger) urinere fra, godtar penis av okser til å være bred, og hvor kalvene fødes mellom. Alle kuene har dette, og det er litt mer definert og større enn hos kyr i kviger. Vulvae er plassert under anus.
  • Bulls: Bulls er vanligvis massive beist. Når de er blant de gjeter, er det ganske lett å plukke ut oksen blant flokken på grunn av sin større størrelse og maskulinitet i forhold til de mer feminine utseende kyr eller kviger at han er med. Ikke alle okser har horn. Den eneste måten er du virkelig kommer til å fortelle om det er en okse eller ikke, er å se om det er en stor fotball-formet sac hengende ned mellom bakbeina. Dette er relativt lett å se når du får en side-visning av ham (bortsett fra når bakbenet nærmest deg er flyttet fremover og ikke tilbake), når du sitter bak ham, og når han går. De har også en skjede eller hårete forhuden på sin understreking (høyre i midten av magen og parallelt med bakken, og dette området kalles navlen) der deres penis er plassert. De fleste hylser er mer definert i okser enn i styrer, og en masse okser kan ha en rosa kjøttfull utvekst blir utsatt fra sliren. Det er slutten på penis. Kyr og kviger har ikke dette skjede, og noen kan ha noen løs hud hengende fra det samme området, men andre vil ikke ha dette. Bulls har vanligvis en stor, meget muskuløs crest over sine nakken eller skuldrene (med Bos taurus storfe som Angus, Simmental, eller Texas Longhorn, er det funnet på halsen), og er vanligvis svært muskuløs på sine skuldre, nakke og deres hind kvartalene enn kyr er. De fleste vil ha en stor, klumpete utseende, med deres for-og bakben videre sett (holdes lenger fra hverandre) enn kuer, på grunn av den muscling i brystet og skuldrene. I Bos indicus raser, okser vanligvis har en kule-formet hump over skuldrene, mye mer definert og uttalt i okser enn kyr.
  • Steers: Steers har lignende konformasjonsforandringer kvaliteter som okser gjør, bortsett fra at de mangler som sac mellom bena og deres navle eller skjede er mye mindre definert. Men styrer fortsatt beholde håret hengende ned fra midten av magen sin, og dette er, som okser, hvor deres penis er plassert og hvor de tisser fra. Denne lille hår er ganske mye den eneste måten å finne ut om dette dyret du ser på er et styre. Steers vanligvis vises mer feminine enn okser gjør, mangler den karakteristiske muskuløse hump og dybde over nakke og skuldre. Noen ganger, når styrer og kviger bor sammen, er den eneste måten å fortelle om dyret du ser på er et styre hvis vulva er fraværende. Hvis det ikke er noe annet under halen unntatt anus, og sa dyret har ingen testikler, så er det et styre. Steers er ikke født som styrer, de er født som oksekalver og er laget i styrer av prosessen med kastrering.
  • Kviger: Dette er typisk unge kvinner som a) ble født som kvinner (ofte kalt kvige kalver) og b) beholde kvinnelige egenskaper som kyr gjøre. Kviger er vanligvis yngre enn kyr, og ofte til en erfaren cattleperson, kan en kvige eller en første-kalv kvige lett kan skilles ved å legge merke de unge i dyret og hennes størrelse i forhold til eldre mer voksne kyr. Disse typer storfe er vanligvis de som fortsatt vokser forbi når de har sin første kalv, og nå full modenhet av den tiden de er tre eller fire år. Kviger har ingen sac mellom beina, heller ikke de har skjede og lite hår hengende ned typisk for okser og styrer. De har nesten ingen juret, bare små spener som er vanskelige å se mellom bakbeina bortsett fra hvis du kneler ned tett ved siden av henne. De har en vulva under halen (som er under anus), men den er mindre og litt mindre enn definert i voksne kyr. Juret og vulva økning i størrelse både når kvige, som har blitt avlet, er i ferd med å kalve. Selv da, er juret vanligvis mindre i kviger enn hos kyr.
 4. 4
  Gå besøke en gård eller ranch for å lære de anatomiske forskjeller som beskrevet ovenfor. Dette vil hjelpe deg å lære å vite hva du skal se etter og hvordan du skal skille forskjellen mellom okser, kuer, okser og kviger.
  • Når vandre langs gjerdet eller med kveget, være rolig og stille. Ikke bli opphisset, anspent eller engstelig, rundt dem, og hvis de kommer opp til deg, ikke bli skremt som de er naturlig nysgjerrige dyr. Hvis du finner at du får anspent eller redd for dem, gå ut av beite eller samle til der de ikke kan gå og prøve å slappe av.
   • Vokt dere for de som labb jorden på deg, kaster hodet rundt på deg, du nærmer deg aggressivt, knurre på deg, eller rynke nesen på deg. Men de som tilbake bort fra deg eller rett og slett lyst til å følge deg er de som a) respekterer din plass og akseptere deg som The Boss, og b) akkurat som menneskelig samvær og tror du har godbiter for dem, henholdsvis.
  • Hvis du ikke kan besøke en gård eller ranch, finne bilder på Internett for å hjelpe deg å lære forskjellene. Du kan gjøre et bildesøk gjennom din favoritt søkemotor, eller se på bilder som er skrevet av andre cowboyer og-kvinner som hyppige ulike offentlige storfe eller husdyr fora, som for eksempel Cattletoday.com eller Backyardherds.com.

Tips

 • Husk alltid å se mellom beina, under halen eller på underbelly hvis du ikke er sikker på om et dyr er en ku, en okse, en kvige eller en styre.
 • Ofte er det bedre å studere bildene som er lagt ut i en bok, et magasin eller på nettet enn å gå ut til en gård eller ranch å se på noens storfe. På den måten har du en bedre sjanse til å studere bildet så lenge du vil, og trenger ikke å jage eller følge et dyr rundt som blir lei av at du stirrer på det hele dagen.

Advarsler

 • Ta oppmerksom på at kviger og okser kan være vanskelig å skille fra hverandre, spesielt hvis de er satt sammen på samme innhegningen eller beite.
 • Vær veldig forsiktig rundt okser. Bulls er typisk farlige dyr, spesielt hvis ertet eller provosert, eller hvis de føler du er en fare for deres ku flokken. Ofte er det best å vise en bull på den andre siden av gjerdet eller i bilen din hvis gården du ser er ved siden av en vei.
 • Også være forsiktig rundt kyr og kalver. Kyr bli ganske beskyttende overfor sine kalver, spesielt når det er mot en person de ikke er kjent med (som deg), og vil belaste hvis du kommer for nær sine babyer. Og ja, det er mange av kyr som har horn også, så se opp for dem.