Wkino

Hvordan bedømme kroppens tilstand score hos storfe

Holdet er en av de viktigste tingene å vite om når kvegdrift. I avl dyr (kyr, kviger og okser), er kroppens tilstand nært knyttet til fruktbarhet og fôr convertibility. I Beefers (styrer og kviger hevet for storfekjøtt produksjon), bestemmer det helse, evne til å få, og når dyrene er klar for slakting.

For de følgende trinnene i denne artikkelen, er du fri til å bruke hva partituret du liker, selv om den kanadiske poengsum vil bli brukt under.

Trinn

Hvordan bedømme kroppens tilstand score hos storfe. Eye opp den generelle tilstanden til kua.
Hvordan bedømme kroppens tilstand score hos storfe. Eye opp den generelle tilstanden til kua.
 1. 1
  Forstå hva kroppen scoring er. Holdvurdering (BCS) er, per definisjon, nivået av fedme på kroppen av et dyr Det er to forskjellige skalaer av ledelsen at man kan bruke for å bedømme tilstanden hos storfe.:
  • 1 til 9, som er den europeiske scoring system (eller noen refererer dette som Beef Cattle scoring system), eller
  • 1-5, som er den skotske (eller kanadisk) scoring system, eller, for noen, Dairy Cattle scoring system.
  • En (1) refererer til ekstrem avmagring og 5 (eller 9) refererer til altfor feit eller overvektig.
 2. 2
  Få buskapen i. Rund opp kyrne bruker for å få dem i håndteringen anlegget og for å knuse eller klemme sjakten.
  • Holdvurdering, spesielt med ammekyr, må gjøres når de er tilbakeholdne. Noen kyr kan være så tamme at de vil la deg ta på dem, men de fleste bør være tilbakeholdne med et hode-port for å gjøre det scoring.
 3. 3
  Eye opp den generelle tilstanden til kua. Ved hjelp av øynene dine er en måte å dømme kroppens tilstand, men dette kan være vanskelig med storfe, som Highland eller Galloway storfe, fordi det tykke håret skjuler mye av det du kan føle ved berøring. Storfe som har sin vinterfrakk på, vil også utgjøre det samme problemet for deg.
 4. 4
  Arbeid på dyrets høyre side. Den til venstre vil bare hindre din evne til å gjøre en skikkelig scoring på kua.
 5. 5
  Begynn med området over det siste ribbeinet og ryggraden over det punktet. Området mellom den siste ribbe, og at krokene (første hofte fremspring) er et stort område som brukes for å bedømme BCS. Legg merke fettet dekker over ribbeina og ryggraden i dette området. Deretter jobbe din vei over krokene og pins, Halerota og haleroten av dyret. Legg merke til følgende (ved hjelp av den kanadiske eller Dairy Holdevaluering metode):
  • BCS av en: Hele dyret vil være svært tynn, og dette vil være svært merkbar hos kyr som har en kort pels. Alle skjelettstrukturer er synlige, uten fett i halen havna eller brisket, vil heller ikke det være noen muskelvev eller ekstern fett tilstede. Enkelte ryggvirvlene på ryggen er tydelig, og du bør være i stand til å plassere fingrene i mellom hver ryggvirvel. De korte ribbeina er visuelt fremtredende, og de føler seg skarp å ta på. Området rundt halerota over hoften er nedsunket i, og krokene og bolter er svært skarpe og fremtredende.
   • Dyr av denne poengsummen er altfor tynn, og er en årsak til stor bekymring for de involverte i dyr redning samfunn som SPCA og selv dyre-rettigheter mennesker.
    • Kyr denne tynne har ikke en god overlevelse på grunn av mangel på fett og muskelvev og over kroppen sin, underernæring og sykdom er en svært høy risiko for dyr i denne tilstanden.
    • Kyrne vil ha en masse problemer kalving ut med en BCS av en på grunn av mangel på lagret energi (fett) og muskelvev de trenger når du arbeider med stress for kalving, og dermed vanskelige fødsler vil være et stort problem for henne. Avmagrede kyr vil gi liten eller ingen melk etter kalving, og vil komme tilbake til veldig sent, med mindre hun får riktig fôr og ernæring for å hjelpe henne opp i vekt.
    • Utmagret og tynn kyr spiser mye på grunn av sin tilstand, og fordi storfe er i stand til en vekt-få prosessen kalles kompenserende gevinst. Tynne kyr har en høyere temperatur enn terskel fett eller normal tilstand kyr på grunn av mangel på fett og energi-reserver som trengs for å overleve kaldt vær.
  • BCS av 2: på hele dyret er tynn, med den øvre skjelett fremtredende, og det ikke er noen til stede muskelvev. Det er også noen vev over halen dock, hip bein og flanke. Enkelte ryggvirvlene kan kjennes i ryggraden, men de er ikke skarpe. Du bør ikke være i stand til å plassere fingrene i mellom ryggvirvlene. Individuelle ribbeina kan også merkes, selv om de ikke vil være like skarpe som med BCS av en.
   • Om anses tynn på dette punktet, vil hun ikke være så høy risiko for underernæring eller sykdom som en ku med en BCS av en. Men hun vil avle tilbake senere og har mer kalving problemer, og trenger fortsatt å få vekt for å bli oppfattet som en sunn storfe.
  • BCS av 3: Dette er ideelle tilstanden for kalving. Ribbeina er litt synlig, og krokene og bolter er synlig, men ikke fremtredende. Muskelvev nærmer seg maks, og det er fett allerede danner bak skulderen og i brystkasse området. Ryggraden er noe definert, men det vil være vanskelig å føle toppen av ryggvirvlene. Med korte ribbeina er helt dekket med fett, med fettet begynner å spre seg over rumpe, og individuelle ribbeina kan bare føles med fast trykk.
   • Kyr i denne tilstanden er de ideelle keepers, selv om de anses å være på grensen av å være tynn. De er mye mer sannsynlig å kalve ut på egenhånd med liten eller ingen problemer, og er også i stand til å produsere tilstrekkelige mengder melk for sine kalver.
   • Fôrkostnader er sikkert senkes når du har kyr av denne tilstanden (eller høyere) fordi de ikke spiser så mye og heller ikke har så høy ernæringsmessig krav som kyr som er under denne tilstanden score.
   • Kritiske lave temperaturer er lavere for kyr som dette (på rundt -20 º C/-4 º F), noe som gjør dem bedre i stand til å overleve og selv trives i vinter tid.
    • Imidlertid bør kyrne dine ikke være i denne tilstanden går inn i måneder, og dette er tilstanden de bør være i når våren gress begynner å vokse, og de kan gjenvinne sin vekt tapt i vinter.
  • BCS av 4: grunnstruktur vil være vanskelig å identifisere, fordi det er åpenbare fettlagre bak skulderen, ved haleroten, på brystkasse og over skulderen. Baksiden vil ha en flat utseende over topplinjen, og enkelte ryggvirvlene kan ikke merkes. Folder av fett begynner å utvikle seg over ribbeina og lårene, og individuelle ribbeina kan ikke følte selv med fast trykk.
   • Kyr anses som moderat fett til fett på dette punktet, men dette er også den optimale tilstanden kyr bør være i når du går inn i vintermånedene, fordi dette betyr at de kan bli matet en lavere kvalitet eller være på lav kvalitet beite uten for mye bekymre feilernæringsproblemene i løpet av vinteren. De vil gå ned i vekt over vinteren, selvfølgelig, da dette er naturlig for alle herbivore går inn i de vanskeligste sesongen av året.
    • Imidlertid kan noen kyr på denne tilstanden har noen problemer med kalving og evne enn kyr med en normal BCS av tre. Dette er fordi fettlagrene begynner å dannes rundt fødselskanalen gjør kalving ut vanskeligere (fettlagre hindre fødselskanalen evne til å strekke langt nok til at levering av en kalv), og fettvevet i juret kan ha kua å produsere mindre melk enn det som er nødvendig.
    • Mellom BCS på 4 og 5 er den beste forutsetning for å flytte backgrounded storfe på feedlot, eller for små-time bønder til å ha sine styrer slaktet.
  • BCS av 5: Dette er det punktet der storfe regnes som overvektige. Dyret vil ha et klumpete utseende om det, med en dominerende flatt utseende. Brisket vil være tungt med fett, og hofter og haleroten av dyret vil være ganske godt gjemt i fett. Dyret vil ha en flat rygg og enkelte ryggvirvlene kan ikke merkes i det hele tatt. De korte ribbeina er ikke til stede fordi de er helt dekket av fett. Mobilitet kan bli svekket på grunn av overskudd av fett.
   • Som nevnt ovenfor med BCS av 5, vil kalving og melking evne bli hindret for kyr i denne tilstanden. Kyr som har en BCS på 4 eller større behov for å bli satt på en lav kvalitet diett slik at de vil gå ned i vekt i tid for avl og / eller kalvingsperioden.
    • Okser i denne tilstanden vil oppleve fruktbarhet problemer fordi fettlagre i pungen øke temperaturen i testiklene, noe som vil skade skikkelig sædproduksjonen.
    • Nordeuropeiske kjøtt packers nedgradering skrotter som er altfor fett på grunn av overflødig fett som må trimmes av og overdreven marmorering.
     • Men med den japanske Kobe beef, er dyr som er i denne tilstanden anses ønskelig siden biff med så høyt av marmorering regnes som en delikatesse.
 6. 6
  Legg merke til kroppens tilstand score på hver ku som du gjør. Det ville hjelpe å skrive ned hvilke kua hvilken tilstand score, så du kan senere finne ut om noen av de tynnere kyr må være atskilt fra de fetere seg.
 7. 7
  Gjenta med andre som skal scores.

Tips

 • Mindre fôr vil være behov for vinteren når kyrne har en god tilstand score.
 • Overvåke forholdene etter tøffe perioder med været. Dette er fordi kyr tendens til å ha mer av et krav for mer næring når vintertemperaturer raser nedover under deres Lavtemperatur-terskel, og når en snøstorm gjør det vanskeligere for kyrne å få fôret de trenger. Kyr kan spise mer etter en kuldeperiode eller meget stygg snøstorm, og dette må tas hensyn til i vinter fôring.
 • Øve, øve, øve. Noen kan bli flinkere til å forstå og bedømme Holdevaluering storfe enn andre, så det kan ta mye av å studere og trene for å fullt ut forstå denne ledelse praksis.
 • Hvis du kan spare 5€ i vinter fôrkostnader, kan dette øke fortjenesten med så mye som 5€ 0,48 per ku per år til betjeningen. Det høres ikke ut som mye, men det legges opp.
 • Bygge kroppens tilstand hos kyr når fôret er billig, eller når gresset er god og høy kvalitet.
 • Holdvurdering er svært viktig for områder hvor vinteren fôring er en nødvendighet. I de fleste områder, er 40 prosent av en gårdens variable kostnader per ku per år i vinter fôring.
  • Dermed 65 prosent til 75 prosent av totale variable kostnader er fôr-relatert.
 • Begrense DMI (tørrstoffinntak) i tørre ku rasjoner eller legge halm.
 • Høste tilstanden du bygger på ulike tider av året opp til en stor rund (£ 1200) bale per ku. Med andre ord, kan kroppen betingelse at en ku bygger seg opp før kalving eller vinter høstes i løpet av tiden hun ammer eller om vinteren når fôret er ikke så god kvalitet, henholdsvis.
 • Å konvertere kanadisk eller meieri BCS til europeisk eller biff BCS og vice versa, bruke disse formlene:
  • CDN BCS = (Europa BC + 1) / 2
  • Europa BCS = (CDN BCS - 1) 2
 • Bruk en billigere fôr system som Skip-A-Day fôring.
 • Det blir ingen muskler i løpet av de korte ribbeina, ryggraden, og de øvre hip bein av dyret. Dette er grunnen til at tilstanden scoring er gjort på dette området.
 • Holdvurdering bør gjøres tre ganger i året: Fall eller start på vinteren fôring, der kyr bør være rundt en BCS på 3,0 eller høyere, kalving, hvor voksne kyr bør være rundt 2,5 og kviger på 3,0, og 30 dager før avl kalving,>, hvor den optimale score for kyr og kviger bør være rundt 2,5.
 • I det kanadiske BCS, er prosent av fett til hver stillingen som følger:
  • BCS 1: 5 prosent eller mindre kroppsfett
  • BCS 2: 15 prosent kroppsfett
  • BCS 3: 20 prosent kroppsfett
  • BCS 4: 27,5 prosent kroppsfett
  • BCS 5: 35 prosent eller mer kroppsfett

Advarsler

 • Holdvurdering kan være vanskelig for de som ikke har erfaring eller kunnskap om hvordan du skal scorer et dyr. Kontroller at du har studert forskjellige bilder av dyr av spesielle tilstanden score for å nøyaktig vite hva som er involvert.
 • Kyr kan sparke hvis de ikke liker å bli berørt i bakdelene.