Wkino

Hvordan gjenkjenne blødningen

Blødningen kan være et tidlig tegn på graviditet i ca 1/3 av alle kvinner som gravid. Det befruktede egget reiser nedover egglederen og inn i livmoren, der det implantater i livmorslimhinnen. Når det skjer, kan det vev som danner rundt egget, kjent som trophoblast, skade noen av morens blodkar i livmoren, noe som resulterer i en liten mengde blod lekker fra cervix og ned i vagina. Lære å gjenkjenne blødningen kan være et tidlig holdepunkt for noen kvinner at graviditet har begynt.

Trinn

Hvordan gjenkjenne blødningen. Tenk når blødningen oppstår.
Hvordan gjenkjenne blødningen. Tenk når blødningen oppstår.
 1. 1
  Tenk når blødningen oppstår. Denne typen blødning under svangerskapet oppstår vanligvis 10 til 14 dager etter befruktning - nær til den tiden da den neste menstruasjonssyklus er forventet.
  • Siden blødningen kan forveksles med normal menstruasjonssyklus, er noen kvinner overrasket over å oppdage sin graviditet er en måned mer sammen enn de opprinnelig anslått. Når graviditeten er bekreftet på et legekontor, kan legen bruke andre tester for å fastslå riktig gestasjonsalder av fosteret, særlig hvis blødningen har igjen noen spørsmål om når den siste ekte menstruasjonssyklus oppstått.
 2. 2
  Undersøk farge og mengden av blødning. Dette vil bidra til å skille mellom graviditet implantasjon og starten på en regelmessig menstruasjonssyklus. Blødningen vanligvis ikke ligne blødning under en normal periode.
  • Blødningen består vanligvis av en utladning med en rosa eller brunaktig farge. Det er ofte mørkere enn perioden blod fordi det tar tid for blodet å reise fra livmorveggen gjennom vagina. Mengden av blødning er relativt lett, og vil bare vare et par dager. For noen kvinner, vil flyten ligne en veldig lett periode, noe som er grunnen til forvirring mellom to tidvis oppstår. Flertallet av kvinner opplever at menstruasjonsblod er mer av en rød farge og vil bli tyngre innen en dag eller to.
 3. 3
  Vurdere nivået av smerte som følger med blødning. Graviditet blødning fra implantasjon kan inneholde noen milde kramper som egg implantater og livmoren er i endring for å imøtekomme embryo. Men kramper med blødningen er vanligvis mye lettere enn hva kvinner kan oppleve med en vanlig periode.
  • Hvis magekramper fortsetter å øke, kan det tyde på en vanlig periode eller problem med svangerskapet, for eksempel en graviditet utenfor livmoren. I noen tilfeller kan smerten være forbundet med en helt annen medisinsk tilstand, slik som blindtarmbetennelse, eller en blære infeksjon. Noen smerte som ikke synes å være fra din normale perioden og ikke avtar av seg selv innen et par dager bør undersøkes av en lege. Pasienter som har smerter som fortsetter å øke, eller pasienter som utvikler andre symptomer som feber, frysninger eller kraftige blødninger, skal til lege så snart som mulig.

Tips

 • De fleste graviditetstester er ikke en nøyaktig prediktor for graviditet før dagen etter en savnet perioden. Hvis blødningen oppstår før dette tidspunktet, må du kanskje vente noen dager for å finne ut om blødningen virkelig var på grunn av graviditet implantasjon eller annen årsak.