Wkino

Hvordan få en ny katt inn i familien, og ikke lage din gamle katten opprørt

Vil du ha en ny katt i familien din? Allerede har en? Ikke bekymre deg, kan de komme sammen! Bare følg disse enkle og enkle trinn.

Trinn

Hvordan få en ny katt inn i familien, og ikke lage din gamle katten opprørt. Karantene nykommeren.
Hvordan få en ny katt inn i familien, og ikke lage din gamle katten opprørt. Karantene nykommeren.
 1. 1
  Karantene nykommeren. Så snart du tar den nye kitty hjem, satte den nye katten i en "Kirkerommet" (rommet kan være et soverom, eller bare et bad hvis du mangler rom). Det er ingen grunn til alarm din gamle katten av den nye ankomst ennå. Den første, og viktigste, er trinnet slik at ny katt å bli komfortabel i sine nye omgivelser.
 2. 2
  Ikke la den gamle katten inn i rommet for tiden. Din gamle katten kan oppdage det er en ny katt i sitt territorium og bestemmer seg for å ligge på lur ved døren. Bestikke ham vekk fra det med spilletid, da det kan føre til unødig stress til både katter. Vent til den nye katten blir brukt til rommet den er i, da...
 3. 3
  Hjelp den nye katten å akklimatisere seg til lukten av gamle katten ved hjelp av fottøy. Etter et par dager har gått, gni et lite klær element (for eksempel en sokk) over den gamle katten, for å plukke opp sin duft. Deretter plasserer det inn med den nye katten. Se reaksjonen. Hvesende er normalt, men hvis den nye katten er greit med den gamle-cat-duftende sokk, prise den nye katten og gi den en godbit.
 4. 4
  Gjør det samme, bare bruke en ny sokk og gni den nye katten, deretter plassere sokk i nærheten av din gamle katten. Hvesende er sannsynlig å skje. Ros katten din og gi den en godbit når det roer seg.
 5. 5
  La sokkene med de to kattene i flere dager hvis de viste en dårlig reaksjon. Hvis de begge var greit med det (som i, viste liten eller ingen reaksjon), så kan du begynne å gi dem muligheten til å se hverandre.
 6. 6
  Plasser gamle katten i et rom (for eksempel et bad) midlertidig. Tillate den nye katten til å komme ut og utforske huset uten din gamle katten blir stresset og muligens skade den nye katten. Når den nye katten har sjekket huset ut, sette den tilbake i kirkerommet. Nå la din gamle katten ut og se sin reaksjon. Det kan bli veldig opprørt, så det kan fornemme at en annen katt var på sitt territorium. Tillate flere dager for den gamle katten å komme over det. Hvis den gamle katten hadde en god (som betyr ingen) reaksjon, går du videre til neste trinn. Hvis ikke, gjenta.
 7. 7
  Stable to baby porter oppå hverandre i døråpningen til kirkerommet, for å sikre verken katt kan komme til den andre. La din gamle katten oppdage ny katt i rommet på egen hånd. Hvis de begge viser gode reaksjoner, ros dem og gi dem en godbit. Hvis ikke, lukket døren og prøve igjen en annen gang.
 8. 8
  Hold portene opp for en stund. Du kan nå forlate baby portene opp og de to kan møtes og hilse som de vil. Etter flere dager har gått, kan du la de to til å møte med ingen hindring. Plasser dem begge i et rom slik at du kan overvåke. Hvis de har en god reaksjon mot hverandre, det er bra! Hvis ikke, gå tilbake til trinn sju og tillate dem å bli mer komfortable med hverandre. Bare tillate dem om ti minutter eller så for det første møtet. Du kan gradvis øke det etter hvert som dagene går på, men du vil ikke at de skal bli opphisset.
 9. 9
  Jobbe sakte mot mål. Etter å ha bare overvåket besøk på et rom for en uke eller to, hvis de er både å ha positive vekselvirkninger, så kan du la den nye katten ut av kirkerommet permanent. Hvis de har negative reaksjoner, og deretter gå tilbake og fortsette sakte introdusere dem. Ved å følge disse trinnene, er sjansen stor for at kattene vil leve sammen i harmoni. Hvis de er fortsatt kjemper eller ikke komme overens, prøv helt gjeninnføre dem. Noen katter vil ta lengre tid enn andre.

Tips

 • Hver gang kattene se hverandre, gi dem godbiter. De vil knytte "behandle time" med hverandre og føle de positive fordelene med å være rundt hverandre. Den viser også dem at de ikke trenger å konkurrere om mat eller oppmerksomhet... nok er gitt for dem begge.
 • Hvis de begynner å spotte over hverandre, ikke forstyrrer med mindre de begynner faktisk å skade hverandre.
 • Sørg for at det er nok territorium for alle katter. Katt trær kan være en gudegave, og du vil merke at kattene dine vil sette pris på å ha mer vertikal territorium, hvis du ikke kan utvide horisontalt. Det kan også bidra til å kutte ned på aggresjon.
 • Det hjelper hvis begge er kattunger, eller om den nye katten er en kattunge. Din gamle katten er mer sannsynlig å akseptere en yngre katt enn en eldre en.
 • Hvis de slikker hverandre, eller viser noen tegn til følelser med hverandre, gi dem hver en godbit å belønne dem.
 • Husk at en behandler ikke å være mat, kan det være klining eller spilletid. Poenget er positiv forsterkning.
 • Introduksjoner kan ta uker, eller de kan ta måneder. Det viktigste å huske på er å gå på kattenes tempo. Det kan være treg, men det er verdt det hvis kattene dine vil leve sammen i fred.

Advarsler

 • Aldri, fysisk straffe katten din (e) for noe sånt som susing eller slåss med hverandre. Dette er en svært vanlig reaksjon. Hvis en katt begynner å bli aggressiv plukke den andre katten opp i stedet. Og alltid sørge for at de ikke bare spille kampene, kan disse være vanskelig å skille fra hverandre.
 • Noen ganger din gamle katt vil fortsatt hater den nye ankomst. Uansett hva. De vanligvis lære å leve med, eller ignorere hverandre.
 • Aldri prøve å fysisk bryte opp en katt kamp. Du vil bare bli skadet i prosessen. Bruk en sprayflaske og spray vann i deres retning å skremme dem, eller høylytt riste en brusboks fylt med mynter. Deretter må du gjøre en gjeninnføring. Sjansen er, tvang deg dem på hverandre for tidlig.