Wkino

Hvordan få en hest under kontroll


Noen hester ikke høre på deg, og andre bare får ren ut av kontroll. En gal hest kan skade ikke bare seg selv, men også hans rytter, og atferden må behandles umiddelbart.

Hvis en hest er så ute av kontroll at du føler du er i fare for å skade seg før du kan få ham tilbake i kontroll, ikke nøl gjør en.

Trinn

Hvordan få en hest under kontroll. Hvis en hest er så ute av kontroll at du føler du er i fare for å skade seg før du kan få ham tilbake i kontroll, ikke nøl gjør en.
Hvordan få en hest under kontroll. Hvis en hest er så ute av kontroll at du føler du er i fare for å skade seg før du kan få ham tilbake i kontroll, ikke nøl gjør en.
 1. 1
  Slapp først hvis hesten din er konstituert opp mens du rir. Hester kan ane nervøsitet og spenning, og det vil påvirke deres prestasjoner. Selv om du er nervøs, redd eller anspent, prøv å ikke la hesten vet det.
 2. 2
  Sjekk din kjørestilling. Er du knuger hesten med hælene? Dette kan føre ham til å gå raskere. Er du prøver å lure på munnen eller holde tøylene høyt og stramt? Begge disse tingene kan forvirre og / eller rist hesten din. Hvis du gjør noe som dette, fikse det.
 3. 3
  Prøv å ri ham i en tett sirkel eller et åttetall hvis hesten er fortsatt urolig. Vis ham at du er sjefen, men ikke hale på hodet. Hvis du rir i en gruppe, få instruktørens tillatelse til å la deg bruke hele arena for et minutt, slik at du kan få hesten under kontroll.
 4. 4
  Tenk på hvorfor hesten din er dårlig oppførsel. Er det storming eller om å storme? Er det noe i nærheten gjør en høy lyd? Er en annen hest trengsel ham? Hvis ingen av disse tingene skjer, holde lesing.
 5. 5
  Inspisere hestens tack. Hvis du finner noen av de følgende defekter i tack, erstatte den umiddelbart. Se etter:
  • Utslitte skinn som kan gni
  • Deler av tack som er for stramt eller for løst
  • Skarpe gjenstander innebygd i eller grove kanter på salen
 6. 6
  Tenk at omkrets kan gni. Prøv en annen type omkrets og se om hans oppførsel forbedrer. Hvis han har på seg et bryst krage, se om det er for stram (det kan være å klemme ham) eller for løst (det kan være hoppende rundt og irriterende eller gni på ham). Ideelt sett bør du være i stand til å passe omtrent fire fingre under bryst krage. Bittet kan også knipe munnen eller for sterk for ham. Hvis du har en forsiktig dempe eller trinsebitt, hold deg til det, men hvis du har en sterkere fortauskant, kimberwik, eller gag, vurdere å bytte til en mildere bit.
 7. 7
  Prøv å endre måten du styrer hesten. Husk at hver hest annerledes. Hvis du vanligvis rir en hest som trenger sterke signaler, og du har fått for vane å praktisk talt sparker å gjøre ham raskere, mener at denne hesten ikke trenger en slik aggressiv kick. Prøv å bruke mykere hjelpemidler og ikke dra så hardt på munnen.
 8. 8
  Ta av en avling, dobbel bissel, eller spurs hvis du bruker dem. De kan skremme hesten, irritere ham, eller han bare kan mislike dem. Hesten trenger kanskje ikke kunstige hjelpemidler.
 9. 9
  Kontakt din veterinær hvis tack passer og du rir godt, men den dårlige oppførselen fortsetter. Kanskje hesten har et sår rygg eller annen fysisk problem, spesielt hvis dette problemet er ute av karakter for ham.
 10. 10
  Spinn hesten i en tett sirkel hvis du noen gang føler at du er ute av kontroll på en hest. Ikke få panikk! Bare sørg for at dine handlinger er klart for ham, og at det han gjør vil ikke få ham noen der.

Tips

 • Ikke la hesten din til å komme unna med dårlig oppførsel. Hvis du lar ham at han vil bare fortsette å gjøre det neste gang.
 • Prøv å gi en hest noe å gjøre annet enn den uønskede atferden. For eksempel, hvis hesten din tenker spooking, bare presse hardt med bena for å fortelle ham, "Forward!"
 • Noen hester vil reagere med nesten ingen hjelpemidler. Bare skifte vekten og ta hendene frem, og se om han svarer.
 • Noen ganger hester vil disrespect deg fordi de ikke kjenner deg. Ta deg tid til å sitte nær hesten din og klappe ham. Mate ham noen gulrøtter og stelle ham. Prøv å venne seg til ham og danne et sterkere bånd.
 • Kanskje en del av problemet er at du beveger deg mot hesten og ikke med ham. Når du rir, svaie med hesten.
 • Hvis hesten du rir er en hingst, spesielt hvis det er hopper rundt. Prøv å få et nytt sted, eller en eller annen måte blokkere hingsten fra visningen eller duft av hoppene. For eksempel ikke ri en moden hingst i et område hvor det var hopper rundt. Det kan gjøre ham spretten og uforutsigbar!
 • Hvis du er bekymret for å bli skadet, men kan ikke bytte hester, bruke påfugl (sikkerhet) stigbøyler, hjelm, og husk å ikke sykle i tennissko. Alltid støvler. Hansker er også en god ide, fordi de gir deg et bedre grep om tøylene.

Advarsler

 • Ikke bli sint på hesten din, fordi sinne kan bare føre til problemer.
 • Hvis tack er årsaken til problemet, erstatte den umiddelbart. Feilen vil bare bli verre over tid.
 • Hvis hesten er skadet deg, eller du føler deg som om hesten din prøver å, ta kontakt med en proff. å hjelpe. Unngå disse atferd kan gjøre dem verre eller svært vanskelig å bli kvitt. Atferd kan omfatte bite på hender eller armer når rundt eller berører hesten, når man kjører hesten slår hodet å bite på bena, når man kjører hesten vil med hensikt lene eller ram inn et gjerde på sin side knusende beinet (stor en)!
 • En oppdrettsmerd problem kan være farlig hvis du ikke vet hva du gjør. Få en erfaren rytter til skolen en oppdragelse hest.

Ting du trenger

 • Riding ferdigheter
 • Myke hender
 • Unclenched hæler
 • Hjelm
 • Tack (sjabrak, sal, hodelag, og kanskje en grime bare i tilfelle du faller)
 • og selvfølgelig, en hest!