Wkino

Hvordan du rengjør svart mold

Noen mold er en plage, men svart mold er en fare for helsen din. Black mold vises normalt i fuktige, mørke områder og kan spre seg raskt. Rengjør svart mold nøye mens du unngår direkte kontakt med det og luftbårne sporer.

Trinn

Hvordan du rengjør svart mold. Søk etter mugg i skjulte områder hvis du tror det har spredd seg lenger enn øyet kan se, liker bak gips, inni dørkarmer og under vask.
Hvordan du rengjør svart mold. Søk etter mugg i skjulte områder hvis du tror det har spredd seg lenger enn øyet kan se, liker bak gips, inni dørkarmer og under vask.

Vurdere hvilken type og mengde mold du har i ditt hjem.

 1. 1
  Søk etter mugg i skjulte områder hvis du tror det har spredd seg lenger enn øyet kan se, liker bak gips, inni dørkarmer og under vask. Noen tegn på skjult svart mold inkluderer sterk lukt, skjeve plater og misfargede tak.
 2. 2
  Identifiser svart mold ved å se på det, men unngå enhver kontakt. Black mold er en grønn-svart i fargen og oppdateringer av det ofte vokser raskt over et område.
 3. 3
  Ring en profesjonell mold remover hvis svart mold problemet er omfattende. Eksperter anbefaler at du har svart mold profesjonelt fjernes hvis den er spredt i områder større enn 10 kvadratmeter delen.

Bli kvitt den svarte mold

 1. 1
  Fjerne kilden til mater mold. Fix utette rør, legge bedre ventilasjon til et fuktig bad eller installere en avfukter til en fuktig kjeller. Tørke ut rommene du finner mugg i å hindre flere dannes mugg.
 2. 2
  Forsegling av rommet formen er i slik at svarte muggsporer kan ikke reise gjennom luften inn i ulike områder av huset. Stenge dørene tett og bruke plast og tape til å dekke åpninger, dører og eventuelle områder der luften kan unnslippe.
  • Det eneste unntaket til dette er å bruke en avtrekksvifte rettet direkte ut av et vindu slik at svart muggsporer flyter rundt i rommet blir skjøvet utenfor.
 3. 3
  Beskytt deg selv ved å bære en støvmaske, klær eller et dekke opp som enkelt kan tas av og vaskes eller avhendet, gummihansker og vernebriller for å beskytte øynene dine slik at formen aldri kommer i kontakt med kroppen din.
 4. 4
  Lett tåke svart mold med vann for å hindre spores fra å bli luftbårne.
 5. 5
  Hold støv og rusk i et lite område når du skal fjerne elementer med svart mold ved bagging de berørte stedene så snart du kan. Dette vil holde de svarte muggsporer sprer seg i luften.
 6. 6
  Skrubb formen med en børste eller fille. Bruk en blanding av et par dråper oppvaskmiddel og vann for å fjerne det fra harde flater som vegger, gulv eller tak. Fordi ikke alle muggsporer er synlige, bør du skrubbe tilstøtende områder med såpevann, selv om de ser ut som de ikke er berørt.
 7. 7
  Gå over hele området med en desinfiserende som blekemiddel, en renere designet for å desinfisere svart mold eller destillert eddik. En desinfiserende vil drepe eventuelle muggsoppsporer liggende på overflaten.
 8. 8
  Tørk det område fullstendig etter behandle den med desinfeksjonsmidlet.

Advarsler

 • Når kaste ut tepper, fliser, plater eller andre materialer som har svart mugg på dem, sørg for å plassere dem i heavy-duty søppelsekker. Dobbeltklikk bagging elementene kan hjelpe enda flere. Ikke bære poser gjennom huset, i stedet kaste dem ut av vinduet, så det er ingen sjanse for å spre svart mold spores til andre områder av huset.
 • Noen husholdning objekter med porøse overflater som tepper og vindu behandlinger, kan være umulig å rengjøre. Du bør bytte disse for å hindre muggsporer sprer seg i fremtiden.