Wkino

Hvordan du rengjør en koffert

Det har vært med deg på turer gjennom Tyrkia, dras langs strendene i Costa Rica, og... håndteres av flyplassen sikkerhet. Har ikke din stakkars koffert fortjener litt velvære? Her er hvordan du rengjør den.

Trinn

Hvordan du rengjør en koffert. Finn ut om kofferten er verdt rengjøring.
Hvordan du rengjør en koffert. Finn ut om kofferten er verdt rengjøring.
 1. 1
  Finn ut om kofferten er verdt rengjøring. Hvis kofferten er ikke veldig skittent, ikke bry å rense den, eller bare tømme den og støvsuge den av. Tross alt, er hensikten med utsiden av en koffert for å beskytte det som er inni. Avhengig av materialet, rengjøring kofferten din kan skade den. Litt støv eller skitt legger bare karakter. Hvis det var en forferdelig koffert fra begynnelsen og er nå tattered og revet, eller låsen eller er håpløst fast, kan det bare være tid for en erstatning. På den annen side, hvis skaden er ille nok, har du ingenting å tape ved å prøve å rense det.
 2. 2
  Tømme kofferten. Ta ut alle de rare, gamle reiseruter, leftover vev. Også fjerne eventuelle tidligere bagasjen koder. Du ville ikke ønsker kofferten din reise til uansett hvor du gikk forrige måned, uansett.
 3. 3
  Fjerne støv. Pensle overflaten, spesielt stoff de, med en tørr børste eller kost for å løsne støv. Deretter bruker du støvtørking eller møbeltrekk vedlegg på en støvsuger for å trekke ut noe som er løs. Husk å støvsuge inne i alle de små lommer på innsiden og utsiden av kofferten. Dette er en flott måte å fjerne små rusk og søppel som ligger igjen i lommene. Husk å føle rundt først, slik at du ikke suge opp eventuelle mangler øredobber eller mansjettknapper. Avhengig av hvor skittent kofferten din er, kan dette være god forberedelse for ikke å gjøre gjørme på etterfølgende trinn. På den annen side, hvis du fjerner støvet er nok, er du ferdig.
 4. 4
  Test noe vått på et lite område. Ta en fuktig klut, og hvis du liker, litt såpe eller mildt rengjøringsmiddel, og prøv å gni forsiktig på en liten, uanselig område på utsiden av kofferten. Hvis testen er vellykket, tørk resten av posen, endre rengjøring kluter som nødvendig. Oppfølging med en fuktig klut for å fjerne så mye som mulig såperester.
  • For en lær koffert eller bag bare, tørk utsidene med sadel såpe eller olje såpe formulert for skinn. Bruk disse produktene i henhold til pakken instruksjoner. Unngå å få læroverflater våt.
  • For en hard-sided koffert, prøv en mild spray renere. Bare spray det på og tørke det av med en klut. Følg opp med en fuktig klut for å fjerne rester fra støvsugeren.
  • Prøv en Mr. Clean magiske Eraser eller et mildt slipemiddel som Bon Ami eller tannkrem for å fjerne dårlige skraper på en hard-sided koffert. Prøv et lite område først, for å være sikker på at du ikke gjør vondt verre. Følg opp med en fuktig klut for å fjerne eventuelle rester.
  • Husk at målet er generelt en overflate rengjøring, ikke en soaking.
 5. 5
  Håndvask i et mildt vaskemiddel. Hvis du har et fullt soft-sided bag, for eksempel en Duffel bag, eller er du sikker på at vannet ikke vil skade noen papp stivere eller metall glidelåser eller snaps, prøv submerging vesken i kaldt vann med litt mild vaskemiddel ( slik som Woolite) eller enda en bit av sjampo. Kul ut den rundt i en dishpan,, eller (hvis nødvendig) badekar full av denne løsning. Deretter skyll og tørk posen grundig.
  • Husk at en soaking er mer sannsynlig å skade posen, la den skrukkete, eller skade eller fjerne eventuelle innebygde impregnering enn andre metoder, så prøv dette trinnet hvis du tror du trenger det.
  • Ikke eller tørkes i tørketrommel noen pose som har en plast eller gummi liner. I stedet omforme det og la det lufttørke.
 6. 6
  La kofferten tørke grundig før du setter det bort.
 7. 7
  Rengjør innsiden. Hvis innsiden av kofferten er foret med plast, tørk den med en ren, fuktig klut (ikke den du brukte på utsidene) og, om nødvendig, mildt rengjøringsmiddel. For stoff, bare støvsuge den eller slette den med en tørr klut.
 8. 8
  Spray med en lukt-redusering, for eksempel febreze. Hvis du foretrekker mindre duft, Smells prøve Forsvinn.
 9. 9
  La det luft ut. Åpne kofferten og alle lommer du kan og la posen luft ut i noen dager før eller etter bruk. Det vil bidra til å holde klær fra lukter akkurat som kofferten din.
 10. 10
  Oppbevare kofferten din riktig. Sjansen er den lever i en eller loftet eller under sengen når den ikke er i bruk.
  • Uansett hvor du lagrer den, dekker den løst til å holde av støvet, og prøve å la den puste.
  • Hvis du vil, satt i en tørketrommel ark eller en ubrukt såpestykke for litt duft.
  • Alternativt kan man legge noen sedertre baller eller chips inne. Bruk en lys stoff eller mesh bag, eller til og med en ren, gammel sokk å inneholde chips. Cedar har en mild, naturlig duft som har en tendens til å motvirke. Se etter den hvor som helst leverer er solgt, eller kjøpe en pose med sedertre chips på en dyrebutikk (selges for fôr dyr bur).
  • Hvis du foretrekker kofferten har ingen lukt i det hele tatt, prøv å lagre det med et kull pose eller bare en klump av svart-hvitt avis inne for å absorbere fuktighet og lukt. Hvis du bor i et svært fuktig område, vurdere å lagre kofferten med en dessicant pose i den. Clean er også bra for å absorbere lukt og fukt.

Tips

 • Spør en tørr renere. Hvis du ikke har noe imot å betale et par dollar, se om et renseri i nabolaget ditt kan foreslå noe eller rense posen for deg.
 • Velg en mørk koffert. Det vil vise mindre skitt. Svart er svært vanlig og kan bli forvirret på bagasjen krav. I stedet prøver mørk grønn, blå, rødbrun, eller lignende. En bit av et mønster eller design til utsiden kan også bidra til å skjule smuss.
 • Bruk rengjøringsmidler og teknikker som passer til, også. Støv kan bare børste ut. Greasy eller fet jord vil kreve noe som kan løse opp fett (for eksempel såpe eller et fett-cutting spray renere), og så videre.
 • Bruk rengjøringsmidler og teknikker som passer til materiale (r) du er renhold.
 • Start med de mildeste rengjøringsmetoder og jobbe opp derfra etter behov.
 • Velg en solid koffert og se etter en som vil minst holde verdens skitt godt atskilt fra innholdet i vesken.
 • Noen flekker eller slitemerker kan fraråde noen fra å ta kofferten din. Vurdere å sette lys farget duct tape (ikke grå) på bagasjen din. Det gjør det enklere for deg å finne, og vanskeligere for andre å snike den ut.
 • Tenk møbeltrekk rengjøringsmidler. Se deg rundt for produkter utviklet for å rense møbeltrekk hvis du har en soft-sided bag. Mange av disse er formulert for å rense stoffer uten senke dem eller fjerne dem fra deres innstillinger. Igjen, teste på et lite område.
 • Vanntett vesken. Når vesken er så ren som du kan få det, og særlig når det er nytt, bruker en spray-on Waterproofer å belegge utsiden. Les instruksjonene for å sørge for at spray er kompatibel med posematerialet.
  • Hvis du regner med å reise til svært regnfull steder hvor vesken vil bli våt, bære en plast søppelsekk å bruke som en provisorisk dekke eller sjekk ut backpacking og utendørs sportslige butikker for mer-permanent regntrekk.
 • Prøv reiser med bare én pose slik at bagasjen behandlingsprogrammer aldri berøre bagasjen din.
 • Ikke bekymre deg for mye om utseendet på kofferten din. Det vil over tid, blande inn og bare legge karakter.
 • Gjøre alt dette rengjøring et sted hvor en verden er verdt av jord vil ikke skittent noe annet. En veranda eller garasje ville være et godt valg, for eksempel.

Advarsler

 • De fleste kofferter inkluderer ikke rengjøringsanvisninger, så gjør bare trinnene du trenger, og gå forsiktig. Undersøke de materialene du rengjøring og gjøre ditt beste for å velge hensiktsmessige, kompatible rengjøringsmidler. Hvis en test på et lite område årsaker fargen å blø eller skader i materialet i en hvilken som helst måte, stopp.
 • Så vondt som det er, må du stoppe opp og vurdere hvis bagasjen din er hinsides hjelp. Donere den til en veldedig organisasjon og shoppe for en annen koffert. Denne gangen må du huske å scotchgard eller spray det med en annen impregnering spray egnet for materialet av kofferten din før du bruker den.