Wkino

Hvordan å vaske et teppe

Hvis teppet gjør du nyser, men omsorg tag er slitt av, her er litt hjelp å rense deg teppe. Hvis du har tilgang til en kommersiell vaskemaskin, har det mer plass til teppet ditt, men en full størrelse vaskemaskin fungerer for de av oss for sparsommelig til å betale mer.

Trinn

Hvordan å vaske et teppe. Vaskes for en begrenset periode, vanligvis ett til fem minutter er foreslått.
Hvordan å vaske et teppe. Vaskes for en begrenset periode, vanligvis ett til fem minutter er foreslått.
 1. 1
  Vaskes for en begrenset periode, vanligvis ett til fem minutter er foreslått. Oppløse vaskemiddel i den foreslåtte vanntemperaturen før du legger teppet i vaskemaskinen, ikke bruk blekemiddel. Fordele teppe i vaskemaskinen. Bruk en vanlig kaldt vann skyll og sentrifugering.
  • Alternativ 1: Håndvask av soaking teppet i 15 minutter i såpe og lunkent vann. Klem såpeskum gjennom teppet. Skylling i kaldt vann i det minste to ganger. Ikke kraftig vri eller vri teppet. Hvis du ønsker å bli kreativ, kan du gjøre dette i et badekar eller bunnen av en dusj, bruke føttene rent i stedet for hender til å agitere.
 2. 2
  Apparatet tørre ved å forvarme tørketrommel på middels temperatur. Legg teppet og la den tørkes i ti minutter. Ta teppet ut mens det fortsatt er fuktig.
 3. 3
  Lufttørke til omgivende fuktighet. De fleste produsenter foreslå fuktig teppe ferdig tørking av draperinger teppet over to parallelle linjer. Bruk begge hender til å rette og trekke i form.
 4. 4
  Aldri helt maskin-tørre pledd, av frykt for glohet det, men heller drapere det. I en luftkondisjonerte miljø bør du ikke ha problemer med mugg, heller ikke i et tørt klima.

Tips

 • Noen mennesker setter en ren tennis sko eller to i tørketrommelen med teppe å bidra til å flytte den rundt som det faller.
 • Skyll det minste to ganger. Du ønsker ikke såpe irriterer deg hvis du har sensitiv hud.
 • Mange vaskemaskiner ikke gi deg muligheten til å oppløse vaskemiddel i vannet først. Topp lastere sette deg har såpe i bunnen av vaskemaskinen og deretter starte alt. med flytende vaskemiddel, er oppløsende ikke et problem. Et teppe for stor for maskinen vil omfordele jord, og med tørketrommel, vil du være best av å stoppe den og re-arrangere teppet slik at det ikke kan brenne, mens resten av teppet vått.
 • Bruk såpe for finvask som "Woolite". Camping butikker selger også såpe for "soveposer." (Det finnes spesielle såper som oppløses lett og ikke skum for mye, noe som også gjør det lettere å skylle.) Som et alternativ å bruke en liten mengde flytende oppvaskmiddel eller håndsåpe (mindre enn en spiseskje).
 • For best resultat, eller hvis du ikke bruker flytende såpe, legger såpe i vannet før du legger teppet slik at det helt oppløst. Hvis du bare helle den på toppen, kan det sette seg fast i én del av teppet.

Advarsler

 • Tepper er store. Vask en av gangen. Det er vanskeligere for vann og såpe for å sirkulere effektivt. Tumbling skiver hjelpe med dette, men folk har vært vaske tepper (og soveposer) i hjemmet maskiner i mange år.
 • Ikke la teppe i tørketrommel for lang, kan du brenne noen stoffer som akryl!
 • Ikke legg den på sengen mens det fortsatt er vått, er dette bare å be om mugg angrep. Prøv å holde brutto mold og mugg vekster et sted der du ikke skal tilbringe lange perioder bevisstløs, kanskje?