Wkino

Hvordan du rengjør en Betta fisk bolle

Rengjøring en Betta gullfiskbolle høres mye vanskeligere enn det egentlig er! Holde bettas er en fantastisk hobby, men akvarister noen ganger viker unna når rengjøringen er involvert. Med denne artikkelen vil du lære hvordan du effektivt rengjøre en Betta gullfiskbolle.

Trinn

Hvordan du rengjør en Betta fisk bolle. Plasser fisken i en egen bolle eller tank.
Hvordan du rengjør en Betta fisk bolle. Plasser fisken i en egen bolle eller tank.
 1. 1
  Plasser fisken i en egen bolle eller tank.
  • Nå kan dette trinnet være litt oppsiktsvekkende for de fleste som først lese det, så sørg for å lese forklaringen også. De fleste akvarister pleier ikke å ha en annen akvariet eller gullfiskbolle på hånden annet enn en karantene eller avl en. Hvis dette er tilfelle, er det helt greit. Bare øse opp din Betta i en fisk nettet og plassere den i noen grundig rengjort beholder som kan holde vann. Plasser Betta i at for omtrent fem minutter-det er det maksimale det tar deg å rense Betta gullfiskbolle. (Du trenger ikke å sette opp et filter eller et varmeapparat eller noe sånt inne i denne container-bare plassere kampfisk i det med en tilstrekkelig tilførsel av vann.)
 2. 2
  Finn en klut og fukte den.
  • Noen grundig rengjort klut vil være nok. Vekt på ren! Skitne filler eller noe av den typen kan påvirke din gullfiskbolle harmfully. Når du har valgt kluten du vil bruke til å utføre denne oppgaven, dempe det litt i vanlig vann fra springen. La kranen kjøre over kluten i cirka fem sekunder, og slå kranen av og vri kluten som best du kan. Mengden av vann venstre vil være akkurat riktig for rengjøring.
 3. 3
  Hvis du har lyst til, tømme gullfiskbolle nå.
  • Dette er ikke en helt nødvendig skritt, men det er sterkt anbefalt og oppmuntret. Dette vil også være en fin måte å multitaske-vil du være i stand til å endre vann samt rengjøre gullfiskbolle på samme tid. Hvis du velger å gjøre dette, bare sug vannet ut eller åpenlyst dumpe det-det spiller ingen rolle egentlig. Dette vil hjelpe deg å rydde mer effektivt og langt lettere.
 4. 4
  Tørk forsiktig innsiden av gullfiskbolle med fuktig klut.
  • Dette trinnet er den viktigste delen i renhold gullfiskbolle! Din gullfiskbolle fortrinnsvis tømt, så det er egentlig ikke så vanskelig, og det tar ikke mye tid, heller, så du trenger ikke å stadig bekymre Betta din. Bare gjøre akkurat det-tørke innsiden av gullfiskbolle med fuktig klut. Gni den i sirkulære bevegelser rundt innsiden. Merk: For innsiden rengjøring må du ikke bruke såpe eller andre rengjøringsmidler kjemikalier! Dette kan være svært skadelig.
 5. 5
  Hvis du foretrekker å rengjøres utvendig av gullfiskbolle din nå.
  • Dette trinnet er heller ikke absolutt nødvendig, men anbefales sterkt, oppmuntret og foretrekke. Du må ha alt vannet tas ut av gullfiskbolle for dette trinnet. På utsiden kan du bruke såpe eller kjemikalier for rengjøring, men tar stor forsiktighet for å sørge for at de ikke får inn. Bare vaske det normalt ta samme fuktig klut du brukte for innsiden, legg en liten bit av såpe, Windex, eller hva rengjøring kjemisk du bruker på det, og deretter gni den i sirkulære bevegelser rundt utsiden av gullfiskbolle. Skyll gullfiskbolle i vanlig vann, helst lunken. Merk: Hvis du har brukt samme klut du brukte for innsiden av gullfiskbolle din, kan du absolutt IKKE sette den duken på innsiden av gullfiskbolle din igjen!
 6. 6
  Hvis du tok vannet ut, legge litt friskt vann tilbake i.
  • Dette er ganske selvforklarende-hvis du ble kvitt vannet, legg i litt vann og gjøre en hundre prosent vann forandring! Dette er flott for kampfisk og er sikker på å bistå i å forbedre din Betta helse og skape et bedre vannmiljø for din elskede fisk. Sørg for å behandle vannet med vann conditioner eller dechlorinator. Du har ikke muligheten til naturlig å la klor forsvinner her, fordi Betta venter!
 7. 7
  Sett Betta tilbake i.
  • Du er nesten ferdig nå! Alt du trenger å gjøre for å fullføre rengjøring av gullfiskbolle din er satt din Betta tilbake i. Dette, men enkle, må gjøres nøye og forsiktig. IKKE bare skyv kampfisk i, fordi vannet var det i ikke ville være bra for akvariet ditt, som du nettopp utførte en hundre prosent vann endring. Du må bruke fisk net (helst to) for å plassere din Betta behendig tilbake til sin undervanns hjem.