Wkino

Hvordan ta vare på en fantail gullfisk

Fantail er vakre fisk, beroligende å se på og en fryd å eie. Her er noen grunnleggende tips for å se etter en Fantail gullfisk, spesielt for de som akkurat har begynt.

Trinn

Hvordan ta vare på en fantail gullfisk. Få en skikkelig filter.
Hvordan ta vare på en fantail gullfisk. Få en skikkelig filter.
 1. 1
  Invester i en god tank. Disse kan få sensitive når det kommer til tanken de er i. Pass på at det er rikelig med plass for hvor mye fisk som du holder. En fantail gullfisk trenger minst 10 til 20 gallon tank. Fantail gullfisk kan vokse veldig fort hvis godt tatt vare på, så velger en tank som rommer deres fullvoksen størrelse vil spare deg hodepine av å oppgradere til en større tank senere.
 2. 2
  Få en skikkelig filter. er kjent for å være rotete og skape en masse avfall; filteret skal rense vannet minst ti ganger i timen. Hvis du har en tjue gallon tank, trenger du et filter som kan behandle minst 200 liter per time. Et filter som renser mer enn ti ganger mengden av vann i tanken er mer enn OK også.
 3. 3
  Klargjør tank. Les deg opp på nitrogen syklus i akvarier. Du må kjøpe en flytende test som kan teste for nitriter, nitrater og ammoniakk. Strip-stil test kits er upålitelig og en sløsing med penger. Bruk en dechlorinating produkt for å fjerne den skadelige klor fra vannet. Få ertestore grus for bunnen av tanken (noe mindre og gullfisk kunne komme til å svelge noen). Pass på at alle steiner eller grus er metall-fri, siden steiner med metaller kan skade fisk ved utvasking giftige rester i det omkringliggende vann.
 4. 4
  Dekorere! Kjøp noen ornamenter og dekorasjoner. Fisken blir underholdt av dem og det bryter opp monotonien av deres lille hjem. Ikke kjøp ornamenter med åpninger små nok til at fisken kan sette seg fast i dem! Husk å vurdere hvor stor gullfisk kan få (noen vokse til å bli grapefrukt-størrelse!) Når du velger dekorasjoner. Vurdere å legge planter, gullfisk vil bite på noen live seg, vanligvis tøffe planter som Anubias, Vals, hornblad og andre er fine.
 5. 5
  Cycle tanken. Følg trinnene for å tanken din. Dette etablerer sunn kjemiske og bakterielle nivåer.
 6. 6
  Velg sunt utseende fisk. Vær på vakt mot tanker med død fisk i dem, da dette kan være et tegn på sykdom eller feil vare. I tillegg frisk fisk vil:
  • Har ingen hvite flekker.
  • Svømme fritt.
  • Ha en fin rik farge eller farger.
  • Svømme rundt hele tanken.
  • Ikke være redd for mennesker.
  • Svøm med finnene holdt oppreist. Klemt finnene er et tegn på sykdom.
 7. 7
  Legg fisken til tanken. Dette virker som en idiot-sikkert, men det er viktig å innføre fisken til karmiljø langsomt. Så snart du kommer hjem, flyter hele, lukket dyrebutikk bag (med fisken inni!) I tanken i ca ti minutter. Dette vil tillate vannet fisken er i å komme til samme temperatur som tanken din. Deretter må du legge en liten mengde vann fra tank til posen, og vente ytterligere ti minutter. Gjør dette minst en gang til. Hvis sekken blir full, kan du tømme noe av vannet, men ikke inn i tanken din! Kast den ned i et avløp eller utenfor. Deretter bruker du et nett for å overføre fisken forsiktig inn i tanken. Kast alt vannet i posen. Denne prosessen reduserer ikke bare stress for deg fisk, hindrer den også den skitne dyrebutikk forurenser din tank.
 8. 8
  Mate gullfisk to ganger om dagen. Mate en god kvalitet gullfisk mat, pellets eller flak. Fantails kan også spise frosne matvarer som bloodworms, saltlake reker og krill. Du kan også mate dem grønnsaker som erter, agurk, grønne blader som kålen og grønnkål. Klipp eller riv dem opp i biter store stykker for fisken. Vær forsiktig så du ikke overfeed - gullfisk er notoriske gluttons!
 9. 9
  Teste vannet. Test for nitritt, ammoniakk, og passende pH. Ammoniakken bør alltid være 0, må nitrittet være 0, og nitratet bør være under 20. Hvis det er på eller over 40, du har for mange fisk eller ikke skifter vann ofte nok! Hvis det er ammoniakk eller nitritt, er tanken fortsatt sykling og du må lese om sykling prosessen.
 10. 10
  Utføre ukentlige vannbytter. En gang i uken, fjerne og erstatte 30% -50% av vannet i tanken. Fjerning av alt vannet fra tanken vil ødelegge bakteriene som har vokst som bidrar til å dekomponere fiskeavfall. Sørg for å dechlorinate den nye vann før du legger det til tanken.
 11. 11
  Utføre en grundig grus rengjøring en gang hver 2. uke eller så. Gjør dette med en grus vac som siphons opp rusk mens du fjerner vann. Med tropiske akvarier, er det ofte anbefales at du gjør dette en gang i måneden, men med gullfisk (som produserer en absurd mengde avfall) vil du trenger å gjøre dette så ofte du kan. En gang i uken, en gang annenhver uke, eller en gang hver tredje uke er minimum.
 12. 12
  Nyt ledsager (e). Siste og viktigste, nyte og tilbringe tid med dem. De vil bli kjent med deg, og med riktig og skånsom pleie, vil lære å gjenkjenne den hånden som mater dem.

Tips

 • Du bør også karantene noen fisk som vises usunn. Dette ikke bare hindrer spredning av sykdom, men lar deg følge nøye med syk fisk og behandle sykdom uten å skade den andre fisk, planter og virvelløse dyr i tanken din med medisiner og kjemikalier.
 • Et variert kosthold vil holde gullfisk sunn og vakker. Prøv å blande den opp hver gang en stund ved å mate dem frosne bloodworms eller grønnsaker.
 • En av de beste merkene til bruk for rike farger og rask vekst er Nytt liv Spectrum. De legger ikke noe kunstig-ingen hormoner, ingen kunstige fargestoffer-ingenting falsk i det hele tatt. Få de 3mm synkende pellets for fantail din, som flak kan forårsake svømme blære problemer, på grunn av den store mengden av oksygen tatt i løpet overflaten fôring.
 • Hold tanken borte mot trekk og direkte varme.
 • Fantails er de mest hardføre rasen av fancy gullfisk sammen med Black Moor, og er bra for nybegynnere. Orandas kan være søt, men er ikke veldig hardfør, og anbefales kun for erfarne fishkeepers som er i stand til å gi fisken et stabilt miljø med tiden rent vann. Fancy raser av gullfisk skal aldri oppbevares med slanke funksjonsfriske raser, som for eksempel Common, Comet, eller Shubunkin, som de slanke funksjonsfriske raser er raskere svømmere, så fantails ikke kan komme til maten i tide, og noen slanke-bodied raser er FIN-knipetang.
 • Bruk ekte planter! De vil absorbere ammoniakk og nitritt, og oksygenering av vann. Også, hvis du glemmer å mate fiskene en dag, (forferdelig, vi vet, men det vil skje) de kan bite på plantene.
 • Hvis du bestemmer deg for å legge til ny fisk til en eksisterende tank samfunnet eller annen grunn, må du huske å karantene dem før du legger dem til hovedtanken. Dette sikrer at ny fisk vil ikke innføre sykdommen fra sin tidligere tank inn i din. Det er vanligvis anbefales at karantene siste to til tre uker, med mindre tegn på sykdom er observert, og da fisken bør forbli i karantene inntil sunt.
 • IKKE VHS akvariet. For mange fisk produserer masse bæsj, og massevis av akterdekk gjør massevis av ammoniakk. Kontroller også at du har et stort akvarium (20 gallon for en gullfisk og en annen 10 for noen ekstra fisk) som fantails kan vokse 6-8 inches lang. Du kan beregne volumet av tanken din på http://www.petfish.net/calculators/calculate.php
 • Mate gullfisk erter gang i uken. Skrelle den og slippe dem i tanken. Erter har en stor mengde fiber i dem og din fisken å ikke få forstoppe hjelper det å ikke få svømmeblæren sykdom. Det vil ikke vannet tåkete og gullfisk elsker smaken av ferske erter!
 • Hold en tonic salt hendig, som ved hjelp av disse månedlige kan bidra til å holde sykdom og bakterier til et absolutt minimum.
 • Hvis katten din får fisken ut av tanken, ikke plukke den opp med tørre hender. Stikke hånden i tanken vann først, deretter plukke fisken opp og sette den tilbake i tanken raskt.

Advarsler

 • Vask hendene før og etter rengjøring av tanken, og ikke la noen såpe eller andre kjemikalier komme i vannet! Vask aldri tanken eller noe som vil gå i tanken med noen form for såpe.
 • Hvis en fisk dør, kast den umiddelbart.
 • Sjekk alltid noen dekorasjoner eller falske planter du putter i tanken for skarpe eller hakkete kanter. En god måte å gjøre dette på er å drive et par av nylonstrømpene langs alle kanter av det nye dekorasjon. Hvis det snags i nylon, det vil ulempe din gullfisk vakre finnene!