Wkino

Hvordan endre din Betta fisk vann

Har du en ny Betta fisk? Har du å endre vann? Følg disse 10 trinnene om å endre en Betta er vann.

Trinn

Hvordan endre din Betta fisk vann. Samle alle dine forsyninger.
Hvordan endre din Betta fisk vann. Samle alle dine forsyninger.
 1. 1
  Samle alle dine forsyninger. Dette innebærer at fisken i tanken, nytt vann, og en ekstra kopp eller beholder for å sette fisken i, mens dere ren tanken. (Kontroller at du er i nærheten av en vask)
 2. 2
  Hvis tanken har et lokk, ta lokket av tanken.
 3. 3
  Ta fisken ut av tanken og legg den i koppen eller beholderen. (Pass på at koppen eller beholderen allerede har vann i det før du setter fisk i den.)
 4. 4
  Ta tanken til vasken og ta ut alle steinene på bunnen av tanken (hvis du har bergarter) og sette dem i vasken.
 5. 5
  Skyll steinene ned i vasken og legg dem på et håndkle eller i en container.
 6. 6
  Hell den gamle vann fra tanken inn i vasken.
 7. 7
  Skyll tanken i vasken.
 8. 8
  Ta steinene fra utenfor håndkle eller ut av beholderen, og legg dem tilbake i tanken.
 9. 9
  Hell nytt vann inn i tanken tanken fylles til den er 2/3 full.
 10. 10
  Når tanken er 2/3 full, tar den kopp eller beholder med fisk i den og helle vann og fisk inn i tanken.

Tips

 • Pass på at vannet du endrer er samme temperatur som det gamle vann Betta var i for å unngå temperatursvingninger som kan være dødelig for Betta din. Bruk en i tank termometer for å sjekke vanntemperaturer.
 • Hvis din Betta tank har et lokk, må du la omtrent en tomme av plass mellom vannet og lokket slik at Betta kan gjøre luftbobler på toppen av vannet for å puste. En ventilert lokk er også en god idé.
 • Bettas må ha kildevann eller vann fra springen ved hjelp av en balsam for vann fra springen og følge veiledningen for riktig bruk så du ikke skader den Betta.If du bruke noe annet, kan det Betta ikke puste. Du kan kjøpe kildevann på noen lokale butikken. Du kan også få spesiell vann bare for Bettas på nærmeste dyrebutikk for rundt 5€ en flaske, selv om det ikke er nødvendig.
 • Sørg for å legge en dechlorinator (også kjent som en vann balsam) til vannet, vil dette fjerne skadelig klor som er i vann fra springen som ville drepe fisk
 • Du bør også vurdere å kjøpe en billig liten varmepute for Betta din. Bettas er tropisk, og liker å være varm. De trenger å være i temperaturer på 76-82 grader. Du kan finne denne varmepute også på din lokale dyrebutikk.
 • A 1 gallon tank vil trenge en 50% - 75% vann ukentlig.
 • Betta fisk trenger hyppige 100% vannbytter. Betta fisk skiller ut ammoniakk til enhver tid. Dette ammoniakk er usynlig, men dødelig for Betta fisk. Ikke endrer vannet ofte nok er den fremste årsaken til kampfisk sykdom og død. Delvise vannbytter ikke kvitte seg med all ammoniakk slik at det å bygge opp over tid. Du kan få en test kit for ammoniakk for å overvåke det (ammoniakk bør aldri lese om 0,25 ppm i en Betta tank), eller du kan følge følgende retningslinjer:
 • Hvis du har en filtrert tank vannet endring planen vil være det samme med mindre tanken er riktig syklet.
 • En 3 liters akvarium trenger en 25% -50% vann ukentlig.
 • Følgende informasjon gjelder hvis du ikke har en syklet tank. De fleste betta keepere har ikke syklet fisk tank og ofte holde Betta fisk i små skåler eller tanker, er denne informasjonen rettet mot denne type fisk keeper og er viktig å merke seg:
 • En fem gallon tank vil trenge en 10% -25% vann ukentlig.
 • En 10 gallon tank vil trenge en 25% vann endres hver andre uke.
  • Mange omsorg ark funnet på nettet og gitt ut av dyrebutikker er galt om hyppigheten av vann endringer. På grunn av dette mange Betta fisk vansmekte og dø i fattige tank forhold fordi de er solgt så lavt vedlikehold fisk. Dette er rett og slett ikke sant. Du kan alltid gjøre en ammoniakk test for å være sikker.