Wkino

Hvordan du lagrer vin

har eksistert i tusenvis av år. Fra de gamle romerne til moderne europeere, er dette overdådige drikke nytes over hele verden. I dag, de fleste bare kjøpe deres vin fra den lokale dagligvarebutikken, uvitende om hvordan du skal lagre vin for å sørge for at det varer så lenge som mulig.

Trinn

Hvordan du lagrer vin. Oppbevar den i mørket.
Hvordan du lagrer vin. Oppbevar den i mørket.

Før åpning

 1. 1
  Oppbevar den i mørket. Oppbevar alle viner fra lys, særlig direkte sollys og lysrør armaturer. UV-stråler kan forårsake vin å være "lys rammet, 'gi dem en ubehagelig lukt. Mørkere flasker er bedre beskyttet og noen flasker har UV-filter innebygd i glasset, men nok UV-stråler kan likevel trenge å ødelegge vinen. Hvis du ikke kan holde en flaske helt ut av lyset, holde det lett pakket inn i en klut, eller bare sette flasken i en boks ut av veien. Hvis det ikke blir eksponert for lys og til, prøver å sørge for at det er lys fra glødelamper eller natrium damplamper.
 2. 2
  Oppbevar korket vin flasker på sine sider. Hvis de lagres stående i lang tid, vil de korkene tørker ut, og luften vil til slutt komme til vin, ødelegger det. Hvis du lagrer den etiketten opp, vil det være lettere å oppdage eventuelle sedimenter som kan ha blitt dannet i vin over tid når du omsider plukke den opp.
 3. 3
  Holde temperaturen konstant. For utvidet aldring av vin (over 1 år), er kjøling et must i de fleste deler av verden, selv en under bakken kjeller er ikke kult nok.
  • Wine lagringstemperatur bør ikke gå over 75 ˚ F (24 ° C), i mer enn korte spenn av tid. Ved 75 ° C, begynner vin å oksidere. En ideell temperatur for lagring av en variert samling vin er 54 ° F (12,2 ° C). La temperaturen falle under 54 ° F vil ikke skade vinen, det vil bare forsinke aldringsprosessen. Imidlertid er en 68-73 graders lagringsområde langt å foretrekke fremfor en som er 45 til 65 grader C, skjønt den først nærmer seg farlig 75 figuren. Temperaturøkning kraft vin gjennom korken, drops årsaken luft å bli sugd tilbake igjen
  • Temperatur i en vin lagerområde bør være så konstant som mulig. Alle endringer skal skje langsomt. Jo større endringer i temperatur en vin lider, desto større er for tidlig aldring av vinen fra over pusting. Temperaturen bør aldri svinge mer enn 3 ° C (1,6 ° C) en dag og 5 ° C (2,7 ° C) i året, spesielt med røde viner, som vil lide mer temperatur-relaterte problemer enn hvite viner.
 4. 4
  Ikke flytt vin. Hvis mulig, lagre viner på en slik måte at du ikke trenger å bevege dem for å nå en flaske å drikke. Prøv ikke å flytte en flaske i det hele tatt når den er lagret. Selv vibrasjoner fra tung trafikk, motorer, eller generatorer kan negativt påvirke vin.
 5. 5
  Hold fuktigheten på rundt 70%. Høy fuktighet holder korken fra tørking og reduserer fordampning. Ikke la fuktigheten å gå for mye over 70%, men fordi det kan stimulere veksten av mugg og føre til at etikettene løsner. Du kan kjøpe et hygrometer for å spore fuktighetsforholdene og bruke luftfuktingsanlegg eller avfukting teknikker som trengs.
 6. 6
  Isolere vin. Husk at vin "puster", så ikke lagre det med alt som har en sterk lukt, som lukten vil gjennomsyre gjennom korken og plett vin. God ventilasjon kan bidra til å forhindre muggen lukt kommer inn i vinen.
 7. 7
  Store for en passende tidsperiode. Ikke alle vinene bedre over tid. Generelt, ny verden, vil billig viner ikke bedre. Røde viner kan lagres og alderen for alt mellom 2-10 år å modne. Dette er imidlertid avhengig av type av rødvin og balansen av dens sukker, syre og tanniner. De fleste hvite viner bør forbrukes etter 2-3 års lagring (selv velger hvitt Burgundies (Chardonnays) kan være i alderen over 20 år.)
 8. 8
  Juster temperaturen før servering. Forskjellige viner smaker best på litt forskjellige temperaturer, som kan variere fra temperaturen der de ble lagret. Rett før du drikker vin, la temperaturen stige eller falle til riktig servering temperatur:
  • Blush, rose og tørre hvitviner: 46-57F (8-14C)
  • Musserende viner og champagne: 43-47F (6-8C)
  • Lett rødvin: 55F (13C)
  • Dype røde viner: 59-66F (15-19C)

Etter å ha åpnet

 1. 1
  Butikken åpnet hvitvin i en vinkjeller eller skap. Hvis du ikke har en, legg den i kjøleskapet. Dette vil vanligvis bare holde i tre til fem dager hvis du allerede har åpnet den, men det finnes måter å sikre den holder god for lenger:
  • Minimere eksponering til luft. Kork flasken godt. Hvis det bare er en liten bit av vin venstre, prøv å overføre det til en mindre flaske.
  • Holde den unna overskytende mengder lys og varme. Hvis du har flere kjøleskap, legg den i en som brukes minst. Hvis du bare har en, prøv å ikke la kjøleskapet åpent for lengre perioder av gangen.
  • Kjøp en vin stopper og pumpe.
 2. 2
  Utelate Så lenge du plassere korken i flasken og sette flasken på et mørkt sted, vil du ikke trenger å bekymre deg om det går dårlig for et par dager.
 3. 3
  Hold dessert viner som Sauternes, mest hverdagslige porter og de ​​fleste sherries for lenger. De vil motstå nedbrytning for mer enn 3-5 dager, men akkurat hvor lenge avhenger av den enkelte vin.

Lagringsalternativer

 • Vinkjeller. Dette er en åpenbar-hvis du har en kjeller, bekymre deg ikke mer! Bare plassere flaske vin på stativet, lukk døren, og du er satt. Sørg for å ha noen form for system for å finne visse flasker vin i vinkjelleren, men ellers kan det være svært enkelt å bruke en god mengde tid på å lete etter at en bestemt flaske.
 • Provisorisk closet vinkjeller. Mens grave et stort hull i kjelleren ville synes den mest effektive tingen å gjøre, ville det være en stor oppgave, og vil koste deg ganske mye. Et skap vinkjeller er ideelt for hver dag lover, og vil trolig bare koste deg rundt to, tre hundre dollar. Pass på at du er opptatt av, men fordi det er ikke alltid lett å konvertere tilbake til et vanlig skap.
  • Finne en tom, ut av veien skapet i første etasje av huset.
  • Lim strimler av en "skum bord til vegger og tak av skapet, ved hjelp av konstruksjon sement som et lim.
  • Bytt ut døren med en isolert dør (helst stål). Hvis du ønsker, kan du også lime skum til dette.
  • Fest tetningslister til kantene av døren for å være sikker på at ingen luft kommer inn eller ut-varmen kan ødelegge vinen.
  • Pass på at temperaturen er relativt kjølig. Det er mange enheter du kan bruke for å senke temperaturen i skapet-finne en som passer din spesielle skapet.
 • Vinkjøler / kjøleskap. Dette vil generelt holde temperaturen konstant, så lenge du ikke stadig åpne og lukke døren. Gode ​​luftfuktighet opprettholdes, så vel. Noen har forskjellige temperatursoner for ulike viner.

Tips

  • Pass på at vinen er trygt, uansett hvor du til slutt bestemmer deg for å lagre det. Hvis det er bare en kortsiktig typen situasjon, er dette ikke så stor av et problem, men hvis du håper å holde en flaske vin rundt en stund for å hjelpe alder det, må du være sikker på å lagre den på et trygt sted. "Safe" betyr, i dette tilfellet, ut av lyset, ut av varmen, av fare for å bli beruset, av fare for å bryte, sprekker eller blir droppet.
 • Hvis du kastet korken unna, men likevel ønsker å lagre leftover vin, sikre åpningen med et stykke plastfolie og et tett sår gummistrikk.
 • Noen viner er laget for å nytes fersk, mens andre bedre med alderen. Du bør bare være opptatt av langtidslagring for sistnevnte. Hvis du har hvitvin som du ønsker å forbedre ved aldring, ikke legg dem i kjøleskapet. Dette er hvor vinkjelleren, eller skapet, eller kanskje bare et kjølig, mørkt sted, er nøkkelen.
 • Målbevisst utvikle en vinens smak med alderen ved å kontrollere forholdene der den er lagret er en kunst og en vitenskap som krever langt mer kunnskap enn en enkelt artikkel kan dekke.
 • Hvis du har tenkt på å lage din egen vin, er det best å ha en vinkjeller, spesielt hvis du planlegger å selge den.
 • Vin som har blitt utelatt og har gått dårlig er ikke verre for deg enn om det ble lagret på riktig måte, har det bare en annen smak. Ikke kaste den ut-det vil fortsatt være fint for matlaging formål.
 • Snakk med en lokal vinkjenner som har sin egen vinkjeller. Se hva de anbefaler, eller om de vil holde på et par flasker vin din for deg hvis du ikke har plass til lagring.
 • Noen selskaper over hele USA vil faktisk aksepterer å lagre vin for deg for et gebyr, hvis du er i besittelse av en sjelden eller delikat flaske vin som du ikke har planer om å drikke helst snart, dette er sannsynligvis det absolutt beste alternativet for lagring.

Advarsler

 • Ikke lagre vin med mat som er i stand til gjæring (for eksempel ost) eller noe som kan råtne (frukt og grønnsaker). Moldy smaker kan skrive lagres vinen gjennom korken.
 • Som alltid, drikke ansvarlig.