Wkino

Hvordan koke peanøtter

Grønn peanut er et begrep for å beskrive gården ferske høstet peanøtter som ikke har vært dehydrert. De er tilgjengelige fra dagligvarebutikker, mat distributører og bønder markeder, i vekstsesongen. I kontrast, rå peanøtter er dehydrert / tørr peanøtter. De er rå og klar til å kokes etter å ha blitt re-hydrert. Ristede peanøtter allerede er kokt og bør ikke kokes. Boiling grønne peanøtter er en tradisjon i den landlige sørøstlige USA hvor peanøtter er vokst både i små hager og store gårder. De er også nytes i India, Nigeria, Filippinene, Indonesia, Kina, Australia og Vietnam. Det er mange variasjoner, avhengig av krydder anvendes, men den grunnleggende metode er den samme for alle av dem, og prosessen med koking gjør peanøtter sunnere for dere, siden kokt peanøtter har mer polyfenol antioksidanter enn brente de. Her er fremgangsmåten for dette morsomt prosjekt.

Trinn

Hvordan koke peanøtter. Velg de riktige peanøtter for koking.
Hvordan koke peanøtter. Velg de riktige peanøtter for koking.
 1. 1
  Velg de riktige peanøtter for koking. Velg de riktige peanøtter for koking. Jumbo peanøtter eller Valencia peanøtter er foretrukket av mange, men de fleste vanlige peanøtter fungerer bra, så lenge de er fortsatt grønne. Ikke prøv denne oppskriften med ristede peanøtter, da de ikke vil bli myk, uansett hvor lenge du koker dem. I sør, bondens marked og veikanten leverandører selger grønne peanøtter fra tidlig sommer gjennom sen høst eller første frost. Tørre / rå peanøtter kan nytes året rundt, men trenger å bli dynket i vann 24 timer før koking.
 2. 2
  Vask og plukke gjennom peanøtter, fjerne løs jord og spirer, stengler, ugress, og blader. Du kan plassere dine peanøtter i en stor gryte eller bøtte og bruke en sprøyte på en hageslange for å skylle peanøtter, og når vannet flyter nøtter, vil den løse rusk flyte til toppen når innholdet i potten er opphisset eller rørt.
 3. 3
  Sett opp en komfyr hvis du koker en stor mengde på en gang, eller få en god tung potten for å plassere på komfyren. I bildene, er peanøtter kokt utenfor, med en propan brenner og en 20 liter (5 gallon) rustfritt stål lager potten.
 4. 4
  Hell dine peanøtter i potten, og legger nok vann til å dekke dem med to eller flere inches. Noen vil flyte til toppen, slik at mengden av vann kan ha en villedende utseende. Skyv peanøtter ned med (ren) hender, og du vil være i stand til å fortelle hvor mye vann som er i potten.
 5. 5
  Tilsett salt etter smak. Dette kan være vanskelig, men en tommelfingerregel er å legge til 1/4 kopp salt for hver ti pounds av grønne peanøtter. For eldre, tøffere peanøtter, kan mer salt være nødvendig så mutteren vil absorbere nok salt til sesongen dine nøtter.
 6. 6
  Legg til andre krydder hvis du foretrekker det. Her er skiver jalapeno Peppers lagt for å gi de ferdige peanøtter litt varme. Hvitløk, enten friske eller pulver, væske krabbe koke krydder, chili pulver, og andre sterke krydder kan anvendes i tillegg.
 7. 7
  Ta ut innholdet til en byll. På propan komfyr, lys du brenneren og vri flamme opp høyt, på en kokeplate, slår brenneren til høy inntil vannet er raskt kokende, deretter redusere varme / flamme slik at den opprettholder en rullende koke uten å produsere overflødig varme.
 8. 8
  Rør peanøtter om hvert 15-20 minutter, noe som gjør at vannet ikke har kokt ned. Dekker potten vil redusere mengden av vann fordamper fra potten, men vil øke risikoen for potten din koker over mens peanøtter koke.
 9. 9
  Etter en time eller så, fjerne noen av peanøtter med en hullsleiv og test (smak) dem. Peanøtter som har fullt absorbert vannet vil synke til bunnen av potten. Når de er blitt bløtt, og mutteren er blitt fra skallet når den er åpnet, peanøtter ferdig. Steking kan ta så lenge som 2-4 timer, avhengig av høyden.
 10. 10
  Smak for salt. Hvis du ønsker, før du fjerner nøtter fra det kokende vannet, kan ekstra salt tilsettes og peanøtter kan fortsette å koke i ytterligere 30 minutter eller så. Husk at med økt saltinnhold i vannet, og den ekstra kokende tid, kan de allerede kokt peanøtter blir for salt svært raskt, så vær forsiktig på dette stadiet.
 11. 11
  Slå av ovnen / brenneren når peanøtter er salte og øm nok til å passe deg. Drenere bort overflødig vann, å være veldig forsiktig med å skålde eller brenne deg selv mens du gjør det, og plassere de kokte peanøtter i en bolle for å avkjøle og nyte. De er også stor før de blir avkjølt.
 12. 12
  Kjøleskap eller fryses leftover peanøtter i glidelås typen fryseposer for senere nytelse. Fjern frosne peanøtter fra posen når du ønsker å spise dem, og varm dem ved å varme i et minutt i en mikrobølgeovn.

Tips

 • Bruk de grønneste peanøtter du kan få, vil de koker raskere, og gi en mer øm snack. Veldig grønne peanøtter, kjent som spretter, kan spises hele (skall og alt) hvis de er grundig rengjort før matlaging, men unngå å spise for mange.
 • Grønne peanøtter kan fryses for koking i de kjøligere månedene hvis dette utendørs i August er bare for mye for deg, men resultatene vil ikke være så bra.
 • Inviter venner, bygge et bål, og bryte ut en kulere full av iskald øl å gjøre peanut kokende en sann tradisjonelle arrangementet.
 • Hvis du ikke bor i området hvor grønne peanøtter er lett å finne, kan du bestille dem på nettet. De kan sendes fersk eller frossen.

Peanøtter kan også være stekt akkurat som en fransk yngel og erfarne når de kommer ut av frier. Du kan spise dem skall og alt!

Advarsler

 • Kokende vann kan forårsake alvorlige brannskader. Vær forsiktig, og hvis de peanøtter er kokt utenfor, holde nøye oppsyn med prosessen.
 • Mange mennesker er allergiske mot peanøtter og peanut produkter, så vær forsiktig når du spiser dem for første gang.

Ting du trenger

 • Komfyren eller utendørs brenner (i det siste, var leirbål brukt)
 • Støpejern eller rustfritt stål potten (lokk foretrekkes)
 • Grønne peanøtter
 • Salt og ekstra krydder
 • Hullsleiv, og muligens et dørslag for å renne de ferdige peanøtter