Wkino

Hvordan du åpner en flaske vin

Du har en god flaske vin, og du er klar til å gjennomføre en privat smaker. Nå hvordan trekke dere korken fra flasken? Les videre for fire forskjellige måter å åpne vin: med en sommelier kniv, en vinge korketrekker, en hammer og spiker, eller en sko.

Trinn

Hvordan du åpner en flaske vin. Brett ut korketrekker og sette det inn i korken.
Hvordan du åpner en flaske vin. Brett ut korketrekker og sette det inn i korken.

Åpning vin med en sommelier kniv

 1. 1
  Klipp av folien. Sommelier kniv er konstruert med et foldet kniv på den ene enden og en brettet korketrekker på den andre. Åpne kniv og bruke den til å score det folie rett under leppen på toppen av vinflasken. Fjern folien cap og kast den, deretter lukker kniven i fordypningen sin.
  • Noen sommelier knivene har en skarp platen, i stedet for en kniv, ment å bli brukt for å kutte folien.
  • Folien skal alltid kuttet like nedenfor kanten av vinflaske for å hindre enhver vin fra berøre den når strømmet. Kommer i kontakt med folien kan endre smaken av vin.
 2. 2
  Brett ut korketrekker og sette det inn i korken. Posisjonere spissen av korketrekker i midten av vin flaskens kork, skyve det inn og begynner å vri. Hold vri korketrekker til du har bare en vri igjen.
  • Ikke vri for langt inn i kork eller biter fra bunnen av korken kan bli forskyves inn i vinen.
  • Hvis du ikke vrir langt nok, kan korken brekke i to når du prøver å pakke den ut.
 3. 3
  Begynn løsner korken. Beveg hevarmen ned mot flaskens hals. Sett det første settet med rygger på bunnen av vippearmen på leppen av flasken. Trykk ned spaken slik at korken begynner å flytte oppover. Om nødvendig, bruk det andre settet med rygger på spaken armen for å fortsette løsner korken.
  • Kontroller at du har et fast grep på flasken, og at vippearm er godt på plass, før du begynner å trekke opp. Ellers kan det hende at armen gli.
  • Dersom korken ikke vil rikke, kan det hende du ikke har skrudd Korketrekkeren i langt nok. Vri det til det bare er en vri som gjenstår før du bruker spaken.
 4. 4
  Fjern korken. Trekk opp håndtaket på vinkelner kniv håndtak fast. Korken bør lett løfte fra flasken med en liten pop.
  • Dersom korken ikke løfter fra flasken, skru Korketrekkeren i dypere, løfter korken med vippearm, og prøve å dra i håndtaket igjen.
  • På fine restauranter, vinkelnere untwist korketrekker fra korken mens den fortsatt er i flasken, og deretter fullføre fjerningen av kork hånd. Korken er satt på bordet for skytshelgen for å undersøke for tegn på friskhet.

Åpning vin med en vinge korketrekker

 1. 1
  Klipp av folien. De fleste fløyen korketrekkere ikke kommer med kniver, så bruk en skarp kjøkkenkniv til å setja inn folie rett under leppen til vinflaske. Trekk av folien cap og kast den.
 2. 2
  Sett korketrekker på plass. Plasser tuppen av korketrekker i midten av korken og trykk forsiktig ned. Metallkorken omgir skruen skal hvile mot toppen av flasken, med kulisser senket mot halsen på vinflaske.
 3. 3
  Vri håndtaket. Hold Metallkorken på plass på flasken med en hånd, og bruke den andre til å slå håndtere og skru korketrekker inn i korken. Som du vrir, vil vingene begynne å heve oppover. Fortsett å vri håndtaket til vingene har reist til en oppreist posisjon.
 4. 4
  Trykk ned vingene og fjerne korken. Sett flasken på et bord og bruke begge hender for å presse ned vingene av korketrekker. Som du presse dem ned, vil korken begynner å løfte. Fortsett å skyve til vingene er flatt mot flasken nakke og korken har dukket opp fra flasken.
  • Hvis du slår sammen vingene og korken er fortsatt i flasken, bruk håndtaket til å vri den videre inn i korken til vingene er oppvokst i en oppreist posisjon igjen. Presse dem ned igjen for å heve kork. Fortsett denne prosessen til korken kommer ut.
  • Du må kanskje ta tak i Korketrekkeren og trekker ut korken for å fullføre jobben.

Åpning vin med en hammer og spiker

 1. 1
  Klipp av folien. Bruk en kjøkkenkniv til å setja inn folie rett under leppen til vinflaske. Ta av folien cap og kast den.
 2. 2
  Sett fem spiker inn i kork. Bruk en hammer til å forsiktig spiker fem små negler på rad øverst på korken. De bør være i umiddelbar nærhet, men ikke rørende. Hamre dem før det er et lite gap mellom hodene på spiker og kork.
  • Denne metoden er mest effektiv hvis du bruker lange, tynne negler. Korte, tykke negler vil ikke løsne korken like lett.
  • Vær veldig forsiktig når du hamrer spiker inn i kork. Pass på at hammeren ikke berører glassflaske.
 3. 3
  Begynn å løfte kork. Plasser klo av hammer over den første spikeren i linjen. Holde flasken fast med en hånd og bruker den andre for å trekke spikeren oppover med klør. Korken skal løfte litt med neglen. Fortsett nedover raden av negler, løfte korken litt hver gang du fjerner en.
 4. 4
  Ta ut korken. Når alle negler er fjernet, bør korken forskyves nok for deg å fullføre jobben med din egen albue fett. Ta tak i flasken med en hånd og bruk den andre til å trekke korken ut av flasken.

Åpning vin med en sko

 1. 1
  Klipp av folien. Bruk en kjøkkenkniv til å setja inn folie rett under kanten på vinflaske, og deretter fjerne folien cap og kaste den bort.
 2. 2
  Plasser vinflaske opp ned mellom lårene. Sett deg ned på en jevn stol og hold vinflaske i en sikker posisjon mellom bena. Toppen av flasken skal peke nedover, mens bunnen av flasken skal peke opp.
 3. 3
  Rap flasken med den eneste av en sko. Pass på at du holder flasken stødig med beina og en hånd, og bruk den andre til rap bunnen av flasken med den eneste av en flat sko. Med hver streik, bør korken løsne litt.
  • Strike flasken fast og jevnt over bunnen. Ikke treffer den så hardt du kan, og ikke beiter kanten, eller flasken kan ryke. Men hvis det ikke synes å være å gjøre fremgang, må du kanskje å treffe det vanskeligere.
  • Sørg for at flasken er i en stabil posisjon. Ikke bare holder den mellom lårene, bruker den ledige hånden til å ta tak i det, også.
 4. 4
  Sjekk korken og trekk den ut. Ta en titt på korken fremgang, og deretter fortsette slående flasken før korken har løsnet nok til at du kan gripe den med hånden og trekk den ut av flasken.
  • Hvis du prøver å trekke ut korken og det er fortsatt godt inne i flasken, snu den opp ned og slå den et par ganger før du prøver igjen.
  • Ikke slå på flasken til korken spretter ut på egen hånd, eller du kan miste et par glass vin.

Tips

 • Hvis en kork er sta, mens du står, hold flasken mellom knærne og dra opp på korketrekker. Dette bør gi deg ekstra innflytelse for å fjerne korken.
 • Hvis du har en eldre vin som er kastet mye sediment, bør du holde den lagret på sin side, uforstyrret, før du er klar til å drikke. Når tjenesten kommer, nøye satt den i en vugge som vil holde den i en vinkel. Fjern korken med flasken fortsatt på den vinkelen (pass på å ikke søle vin), og nøye dekanter.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du bruker skarpe kniver å fjerne folien. Det kan være vanskelig å utrydde.

Ting du trenger

 • Servitører korketrekker
 • Flaske vin