Wkino

Hvordan bruke et ohmmeter

Et ohmmeter er en elektronisk enhet som måler motstanden i en elektronisk komponent eller krets. Det består av en styrt akse med en indikator nål eller digitalt display, et områdevelgeren, og to probene. Denne artikkelen vil forklare grunnleggende bruk av en.

Trinn

Hvordan bruke et ohmmeter. Koble helt og / eller slå av all strømmen til kretsen du tester.
Hvordan bruke et ohmmeter. Koble helt og / eller slå av all strømmen til kretsen du tester.
 1. 1
  Koble helt og / eller slå av all strømmen til kretsen du tester. Du må ha en helt død wire eller krets for å sikre nøyaktighet i måling, samt din egen sikkerhet. Din ohmmeter skal levere spenning og strøm for kretsen din så ingen annen makt er nødvendig. Som instruksjonene for våre Blue Point volt / ohmmeter tilstand, testing av en strømførende krets kan "skade meter, krets, og * du *."
 2. 2
  Velg et ohmmeter egnet for ditt prosjekt. Analoge ohmmeters er svært grunnleggende og billig, og vanligvis variere fra 0-10 for å 0-10,000 ohm, kan digitale enheter har lignende områder eller "auto-range", leser motstanden av enheten eller krets og velge riktig område automatisk.
 3. 3
  Sjekk ohmmeter for å se om den har et batteri. Hvis du nettopp har kjøpt et ohmmeter, kan batteriet ha kommet pre-installert i din enhet, eller pakket separat med instruksjoner for å installere den.
 4. 4
  Plugg test fører inn i kontaktene på apparatet. For multi-funksjonelle meter, vil du se en "vanlig", eller negativ plugg, og en "positiv" plugg. Disse kan også være farget rød (+) og svart (-).
 5. 5
  Null apparatet hvis den er utstyrt med en nullstilling dial. Legg merke til at skalaen leses i motsatt retning av de fleste konvensjonelle måleskalaer, det vil si er mindre motstand mot høyre, og mer motstand er til venstre. Null motstand bør observeres når prober er koblet direkte til hverandre, og du kan justere dette ved å holde dem sammen og vri på "Adjust" dial til nålen på vekten er på null ohm.
 6. 6
  Velg krets eller elektriske enheten du vil teste. For praksis, kan du bruke nesten hva som helst som leder strøm, fra et stykke aluminiumsfolie til en blyant merke på et ark. For å få en idé om nøyaktigheten av målingene, kjøpe noen forskjellige motstander fra en elektronikkforhandler, eller en annen enhet med kjent motstand verdi.
 7. 7
  Trykk på en sonde til en ende av en krets, den andre til den andre enden, og legg merke til avlesning på instrumentet. Hvis du kjøpte en 1000 ohm motstand, kan du plassere en sonde på hver leder på motstanden, og velger 1000 eller 10 000 ohm rekkevidde, så les måleren for å se om nettopp den leser 1000 ohm.
 8. 8
  Isolere komponentene i en hard kablet elektrisk krets for å teste dem individuelt. Hvis du leser ohm på en motstand i et kretskort, må du unsolder eller løsne motstanden for å sikre at du ikke får en falsk lesing gjennom en annen sti i kretsen.
 9. 9
  Les motstanden av en kjøring av wire eller en gren av en krets for å se om det er et kort eller åpent brudd i kretsen. Hvis du leser "uendelig ohm", det finnes ingen vei for den elektriske strømmen skal følge, og på en enkel måte, tyder dette på en brent ut komponent et sted i kretsen, eller en brukket dirigent. Fordi mange kretser inneholde "gate"-enheter (transistorer eller halvledere), dioder, og kondensatorer, men du kan ikke lese kontinuitet selv når komplett krets er intakt, noe som gjør det vanskelig å teste komplette kretser med bare et ohmmeter.
 10. 10
  Snu ohmmeter av når den ikke er i bruk. Tidvis testen fører vil bli kortsluttet mens enheten er lagret, at batteriet tappes.

Tips

 • Hvis du investerer i et ohmmeter for generell bruk, kjøpe en god kvalitet "multimeter" (multi-tester), som kan teste andre elektriske verdier som spenning og strømstyrke.
 • Forsøk med en rekke forskjellige eksperimenter med elektrisk ledningsevne. Tegn en strek på et ark med en grafitt blyant, og berør probene i hver ende, bør du finne den gjør faktisk gjennomføre en elektrisk strøm.
 • Det er godt å vite at selv om en motstander sier det er 1000 ohm det kunne være slått med opptil 150 ohm uansett. Mindre motstander vil være slått av mindre mengder, større funn av større mengder.
 • Å lære de utvalgene av ohmmeter din, kjøpe en rekke forskjellige motstander og teste hver etter sin spesifisert motstand.
 • Bli kjent med elektrisk og elektronisk terminologi og kretskort skjemaer, samt lese skjematisk (eller ledninger) diagrammer.

Advarsler

 • Når du skal teste en elektronisk krets, være sikker på at det er lever ikke. Dette betyr å koble den, 'og utlading eventuelle kondensatorer i kretsen. TV-er og annen elektronikk med katodestrålerør og mikrobølgeovner kan ha kondensatorer belastet med tusenvis av volt selv når unplugged. Slike elementer er skjebnesvangert farlig og bør håndteres profesjonelt.

Ting du trenger

 • Ohmmeter.
 • Eksempel på ledere eller motstander til å øve med.