Wkino

Hvordan bruke en benk topp båndsag

Benk-top bandsaws kan lage intrikate kutt raskt og nøyaktig når du lager i et hjem workshop. Ved hjelp av en krever praksis og ekstrem forsiktighet, men hvis det gjøres riktig, resultatene er verdt innsatsen.

Trinn

Hvordan bruke en benk topp båndsag. Bestemme hvilken type og størrelsen på maskinen du trenger.
Hvordan bruke en benk topp båndsag. Bestemme hvilken type og størrelsen på maskinen du trenger.
 1. 1
  Bestemme hvilken type og størrelsen på maskinen du trenger. Benk-top bandsaws er vanligvis litt mindre enn sine større stativ montert fettere. Her er noen ting du bør vurdere:
  • Kapasitet. Det er to målinger for en båndsag kapasitet, beskriver en skjærebredden det er i stand til å gjøre, er den andre av tykkelsen av materialet som kan skjæres med den. En typisk benk-top båndsag vil gjøre et kutt ca 9 eller 10 inches i bredden, og vil skjære gjennom materialet ca 3 eller 4 inches tykke.
  • Skjærehastigheten. Variabel hastighet bandsaws har litt mer fleksibilitet enn énhastighetsmotor, men koster mer. For praktiske formål, vil en enkelt hastighet sag fungere for de fleste tre-skjæring prosjekter.
  • Blad lengde. Selv om lengden på bladet ikke påvirke kuttet seg selv, vil du ønsker å velge en sag som bruker en vanlig størrelse blad tilgjengelig med forskjellige tenner typer og bladbredder.
  • Tabell funksjoner. Dette refererer til bordet for så seg selv. Bord laget av slitesterkt materiale som støpt aluminium eller støpejern med freste guider for kapp-vedlegg og en vippe evne gi mer allsidig enn faste, vanlig bord.
  • Brukervennlighet. Pass på at ingen spesielle verktøy eller kompliserte prosedyrer er nødvendig for å sette opp sagen, endre bladene, eller vedlikeholder den.
  • Sikkerhet. Velg en maskin som er dobbelt isolert eller har et jordet støpsel, og gir god sikt rundt området som skal klippes. En lås ut bryteren vil gjøre det vanskelig for barn å slå sagen på om de har ukontrollert tilgang til den.
  • Kraftbehov. De fleste verktøy av denne typen operere på standard husholdning elektrisk spenning i landet de er kjøpt i. Større, kommersielle / industrielle maskiner kan kreve tre fase strøm ikke er tilgjengelig for en typisk hus.
 2. 2
  Still sagen opp. Les alle produsentens instruksjoner og sikkerhetsinformasjon før montering en ny båndsag. Still maskinen opp på en komfortabel arbeidshøyde, ofte like over midje høy for operatøren. Sørge for en tilstrekkelig kilde til lys er tilgjengelig. Benk-top bandsaws bør festes til benken for å hindre at maskinen velter, og nye maskiner skal leveres med fester for dette formålet.
 3. 3
  Velg riktig blad for skjæring prosjektet. Det er to kriterier for dette valget, bladbredde og tenner per tomme (TPI). Her er eksempler på hver:
  • Bladbredde. Dette er den fysiske bredde av selve bladet. Smalere blader vil tillate en kortere svingradius for intrikate scrollwork. Bredere bladene tendens til å være mer holdbare, siden de gir mulighet for mindre flex og spre varme mer effektivt.
   • 1/8 tomme blader er den smaleste blad standard konfigurasjon, for å kutte den minste bue mulig.
   • 1/4 tommers blad. Dette er et smalt blad for å skjære en liten sirkel eller bue.
   • 5/16 tommers bladene er en mid-bredde eller generelle formål blad. De kan gjøre et kutt radius på omtrent 3 inches, avhengig av hardheten og tykkelsen av trelast, og er litt mer holdbar enn den smalere, 1/4 tomme blad.
   • 3/8 tommers bladene er ikke egnet for skarpe kurver. De vil gi svært gode resultater på rette og mitered kutt, og vil vanligvis holder seg skarpe lengre enn de smalere blader.
  • TPI. Antall tenner per tomme vil avgjøre effekten av kuttet på materialet du skjærer. En høy TPI teller vil skape en jevnere kutt, men kuttet i et saktere tempo, vil en lavere TPI teller kutte raskere, men gjør en grovere kutt.
   • 16 TPI bladene har veldig små tenner, og som regel svært lite sett, eller vinklet forskyvning i hver tann. De er vanligvis brukt til å skjære svært tynt materiale, mindre enn en halv tomme tykk, ved lavere matehastigheter.
   • 12 TPI bladene er for fine, glatte kutt i tre opptil ca 1 cm tykk var en jevn ferdig kutt er nødvendig.
   • 8 TPI bladene er omtrent det samme som en generell håndsag blad, og vil gi en glatt kutt på en raskere mating i tre opptil to inches eller mer tykk.
   • Skiptooth, variable tann, og krok tann blader er også tilgjengelig for spesialiserte klipping formål.
  • En annen blad spesifikasjon å vurdere er skivens tykkelse. Jo mindre båndsagen største hjul (trinse-liknende de valser som holder og drive bladet), jo tynnere vil bladet trenge å være, siden det er kontinuerlig bøyning som den ruller rundt disse komponentene.
 4. 4
  Sørg for at sagen er koblet fra når du utfører følgende trinn. Ganske enkelt å vri så av er ikke et trygt alternativ, siden det er mulig bryteren kan bli dunket mens du jobber på maskinen.
 5. 5
  Juster båndsagen er bladstrammingen i henhold til produsentens instruksjoner. De fleste bandsaws har en strammejusteringsskruen eller knotten på den øvre, bakre del av maskinen. Din Bladet skal være stramt nok den ikke sklir eller avlede når du skjærer, men kjører et blad for stram kan skade sagen. En normal test av bladet tetthet er å heve bladet guide til maksimal høyde, og trykker mot kniven sidelengs. Det bør gå ca 1/8 av en tomme med noen få pounds av makt brukes på denne måten. Igjen, kan du se produsentens instruksjoner for maskinens spesifikk informasjon.
 6. 6
  Sjekk sporing av bladet ditt. For dette trinnet, må du åpne dekselet på den øvre hjulet, vanligvis holdt stengt med klemmer eller knott skruer. Vri det øvre hjulet for hånd og observere bladet posisjon på hjulet. Det bør kjøres i sentrum av hjulet uten slingring eller avvik i 10-20 fullstendige omdreininger. Vri tracking knappen for å korrigere bladet posisjon på hjulet hvis det ikke gjør det. Lukk alle tilgangspaneler når dette trinnet er fullført.
 7. 7
  Sett opp bladet guider. De fleste, om ikke alle, har stasjonære bandsaws en bevegelig blad guide som strekker seg ned fra den øverste hjulhuset. Det er vanligvis en thumbknob eller spaken som låser / låser opp denne enheten slik at den kan skiftes raskt og enkelt. Du vil ønske bladet guide til å være ganske nær overflaten av veden lager du klipper, men ikke så nært det kunne binde eller syltetøy ditt tre. La det være minst 1/4 tomme klaring fra den tykkeste delen av bestanden, og låse guide i posisjon.
 8. 8
  Juster sagen bord. For en firkantet kutt, en som er vinkelrett på arbeidsbordet, bruk en blokk kvadrat eller en firkantet stykke papir for å visuelt sjekke bladet justering. Hvis sagen er forhåndsinnstilt til null på en skalert vinkel indikator, bruker null eller 90 graders merket for å forenkle dette trinnet.
 9. 9
  Sett kapp guider hvis du bruker dem til å lage et rett snitt. Kapp guider vil holde arbeidet ditt lager i innretting mellom nitti og førtifem grader mens kutte rette linjer, hvis sagen er utstyrt med dem.
 10. 10
  Markere ut din kutt på tre lager du bruker. Gjøre det klart, lett fremstående linjer, enten ved hjelp av en myk blyant eller en markør egnet til dette formålet. Ikke bruk en blekk markør på tre som er å være naturlig ferdig eller farget med en gjennomsiktig eller gjennomskinnelig flekken!
 11. 11
  Sjekk alle de nødvendige klaringer for cut ditt. Du ønsker ikke å være halvveis gjennom skjæringen bare for å finne ut arbeidsstykket vil ikke slå eller mate skjønt helt. Det er nå på tide å koble sagen i.
 12. 12
  Gjør din kuttet. Slå på sagen, la den komme opp til hastighet, og merk at bladet er på reise i en rett, sant linje. Hvis det er noen observerbar slingre eller nedbøyning i bladet, stoppe og sjekker forsamlingen for riktig justering! Hold fingrene så langt som mulig fra båndsagen er bladet, og mate aksjen slik at bladet følger kuttemerket du har gjort.

Tips

 • Hold maskinen vedlikeholdes riktig og rengjøre. Fjernet akkumulert støv fra støv eksos rør, og olje bladet styrelagrene regelmessig.
 • Velg en båndsag passer for hele spekteret av skjærende behov. Benk topp bandsaws er praktisk der plassen er begrenset, men større, montert gulv maskiner er mye mer allsidig.

Advarsler

 • Trekk alltid ut sagen når du justerer det eller erstatte bladene.
 • Kontroller at du har tilstrekkelig belysning for oppgaven.
 • Bruk vernebriller og støvmaske under kappingen.
 • En båndsag, som enhver elektrisk verktøy, kan være farlig hvis det blir misbrukt. Gi en stor nok flate at aksjen kan bli holdt og matet inn i bladet mens fingrene holdes på trygg avstand.

Ting du trenger

 • Båndsag med egnede kniver.
 • Benk eller bord for å montere sagen.
 • Wood lager for prosjektet ditt behov.