Wkino

Hvordan å drive en motorsag

Fungerer en motorsag kan være farlig og anstrengende arbeid. Forsøk aldri å bruke en motorsag før du er kjent med sine farer, spesielle sikkerhetskrav og teknikker.

Trinn

Hvordan å drive en motorsag. Les alle sikkerhetsregler og instruksjoner i brukerhåndboken.
Hvordan å drive en motorsag. Les alle sikkerhetsregler og instruksjoner i brukerhåndboken.
 1. 1
  Les alle sikkerhetsregler og instruksjoner i brukerhåndboken.
 2. 2
  Velg en modell du kan operere komfortabelt, som er stor nok for applikasjonen du bruker den til. Hvis du ikke har kjøpt eller lånt en så allerede, tenk å leie en fra et verktøy utleie butikken, bare for å få et inntrykk av størrelsen og blade-konfigurasjon du er komfortabel med å bruke.
  • For en nybegynner, er en bar type blad mer praktisk enn en bue blad, så denne artikkelen vil diskutere bar kniv. Må igjen være minst en tredjedel lengre enn diameteren av treet eller logge under sagingen.
  • Vanligvis ligger hestekrefter eller forskyvning av motoren i forhold til lengden av en bar, og er avstemt på fabrikken. En godt avstemt motor og skarp kniv vil tillate deg å kutte raskt, enkelt og nøyaktig, noe som resulterer i tryggere forhold.
  • En liten person gjør en lett trimming jobb kan finne en elektrisk motorsag er bedre egnet for oppgaven sin, men med tanke på skyld, vil denne artikkelen fokusere på bensin sager.
 3. 3
  Se på området der du skal jobbe, før du fyller drivstoff på sagen. Det er avgjørende å ha plass til å gjøre jobben din trygt. Det betyr å se for kraftledninger og hindringer, i nærheten biler og bygninger, og Escape fra fallende trær eller lemmer for sagen operatør.
 4. 4
  Gjenkjenne de fire vanlige kutt som du kan gjøre med en motorsag. Hver av disse type kutt har hensyn og forholdsregler som må tas opp. Felling av trær på en kraftledning vil alltid være katastrofalt. Felling på en venn eller nabo bil eller hus vil minst føre til harde følelser. Igjen, for korthets skyld, er det ikke praktisk å beskrive alle disse situasjoner i detalj.
  • Felling: Det er lov å kutte ned et tre.
  • Kvisting: Dette er å fjerne lemmene fra treet før eller etter at det er felt.
  • Trimming: (ved bruk av motorsag) Dette gjelder kutte lemmer tilbake eller tar av grener på en lem. (Hvis du ikke bruker en motorsag, kan dette være så enkelt som å forme en busk-for skyld, ikke diskutert her)
  • Kapping: Dette er å kutte "log" eller stammen i brukbare biter, for eksempel, peis lengder.
 5. 5
  Se på din motorsag. Hvis du har tenkt å starte sagen, har du allerede valgt en sag som passer for prosjektet og bygge.
 6. 6
  Fyll bensintanken med riktig drivstoff / olje blanding, som vanligvis er en gallon bensin med 4-6 gram av to takts motorolje. Fordi motorsager er to takts motorer, har de ikke en smørende olje forsyning, og de vil brenne opp raskt hvis riktig drivstoff ikke brukes.
 7. 7
  Gjør en sikkerhetskontroll. Kontroller at kjedet er på ordentlig, har spenningen justeres riktig, og kan ikke rotere når kjedebremsen er engasjert. Sjekk at luftfilteret er riktig installert, og at frontplaten og bar nøtter er på ordentlig.
 8. 8
  Legg merke til at det er to tanklokk på sagen, nær gasshåndtaket. Lokkene kan være merket, og ofte er den større hetten vil være for brensel, og den mindre for bar smøremiddel. Fyll bar lube tank, sjekk begge caps for å sikre at de er tett montert, og plasser sagen på et flatt underlag. Dette er spesielt viktig for å spy svært store sager, siden bladet vil begynne å snu så snart sagen starter og omdreininger opp.
 9. 9
  pumpe pæren tre eller fire ganger. Hvis sagen er utstyrt med en choken, legg den i choke-stilling. Dette fører til forgasseren for å suge brennstoff inn i forbrenningskammeret raskere. Engasjere kjedebremsen. Slå sagen til "på", vil dette enten være en vippebryter, rocker, eller stempelet typen bryteren, avhengig av modell. Trekk i startsnoren kraftig, til motoren "branner". Hvis motoren fyrer men starter ikke, skyv choken i halvveis, og prøv på nytt. Vanligvis i en godt avstemt sag, vil det ikke ta mer enn 4 eller 5 trekker å få sagen.
 10. 10
  Når sagen kjører på tomgang, bør bladet ikke engasjere seg og slå. Forhåpentligvis har du valgt en praksis stykke tre eller valgt et lem eller logg på et enkelt sted å kutte. Ta med bladet i tråd med kuttet du skal gjøre, løsne bremsen, presse gassen helt åpen, og legge bladet mot treverket. Ikke tving bladet, vil det trekke inn i kuttet med bare vekten av bladet, eller moderat trykk. Hold sagen kjører full gass hele kuttet, lettelser gassen off bare som du er i ferd med å gå ut av kutt på den andre siden av stokken.
 11. 11
  Forbered deg på en forpliktende situasjon. Ha en slegge og kile, en spytter mishandle, eller i det minste en øks og tre kile i tilfelle lem du klipper kiler din bar og du kan ikke få det løs.
 12. 12
  Når du har fullført sagingen, la sagen kjøle seg ned før lagring. Ofte er det en god idé å renne ut drivstoff og olje før lagring siden disse kan lekke ut og er lett antennelige materialer. Motoren kan kjøres en siste gang for å tømme forgasseren etter at du tømme drivstofftanken, vil dette holde resten av drivstoffet fra klebriggjøring drivstoff systemet over lang tids lagring.
 13. 13
  Hold motorsag sverd og kjede dekket når den ikke er i bruk. En sak er det beste alternativet, men hvis du ikke har en, kjøpe en "bar cover" for å beskytte både deg og din sag.

Tips

 • Hold bladet på så skarpt og godt oljet og aldri la den komme i kontakt med metall eller bakken. Bladet rett og slett ikke er laget for å kutte disse materialene, og vil bli kjedelig og ubrukelig umiddelbart.

Kutte røtter eller skitne tre også vil raskt kjedelig en sagkjedet, hvis du gjør dette ofte, karbid toothed kjedene er tilgjengelig... men de er dyre!

 • Bring verktøy til arbeidsstedet for justering av bladet. En ny sagkjedet vil vanligvis bli løst etter bare noen få minutters bruk som det "bryter inn" på baren. Holde kjedet stramt, men ikke for stramt, vil gi en renere, raskere kuttet med mindre sjanse for kjeden kaste av.
 • Denne teksten er en enkel oversikt over grunnleggende motorsag drift. Det er viktig at du finner en erfaren person til å bekrefte dine vurderinger av sikkerheten om situasjonen så vel som teknikk.
  • Tilfeldig bruk av motorsag er enkel, men kvalitet kutt og nøyaktighet ta kunnskap og erfaring. Det anbefales ikke at du falt eller lem et tre i alle størrelser større enn 15 fot med ut noen faglig engasjement (det også skjer for å kreve en entreprenører lisens i mange delstater-husk å sjekke lovene i din respektive stat)
 • Nøkkelen er å ta opp knivene ofte med en fil guide, sier hver gang du stopper for å fylle bensin. Hvis du lar knivene bli veldig kjedelig, vil det ta mye tid og albue fett å få de skarpe kantene tilbake.

Hver gang du føler behov for å presse ned mens kutte, er det tid for å skjerpe. Sagen skal brødfø seg selv i snittet med svært liten innsats.

Advarsler

 • Først og fremst, være forsiktig og oppmerksom på farene ved "kick back", som er den ledende årsak til motorsag skade. Alltid unngå å berøre tuppen av sverdet til hvilken som helst overflate, da dette vil ha en tendens til å kaste nesen av motorsagen bakover mot brukeren. Også, ikke holde sagen så det er foret opp med midtlinjen. Alltid holde den av til høyre side, så det kommer til å savne ansiktet ditt hvis det sparker tilbake. Spesielle "lav kickback" kjeder er tilgjengelige for å redusere risikoen også.
  • Ikke bruk motorsag uten alle anbefalte sikkerhetsutstyr. Hansker, vernebriller, hørselsvern, og lange armer og lange bukser er minimum. Nye sager kommer ofte med en hjelm for å beskytte mot fallende gjenstander eller lemmer.
 • Motorsag sikkerhet chaps er sterkt oppmuntret. Disse er konstruert av nylon, kevlar eller glassfiber og designet for å stoppe og syltetøy sagen hvis den kommer i kontakt beinet. Disse kan finnes lokalt, eller med en enkel Internett-søk for rundt 40€ 0,00 eller noen ganger enda mindre.
 • Oppbevar drivstoff og smøremidler i godkjente beholdere, vekk fra området som skal klippes.
 • Hvis du ikke klarer å ha noen klokke for sikkerhet mens du klipper, bør du vurdere å vente til noen er tilgjengelig, eller i det minste la noen vite hva du gjør, hvor du er på, og når du er ferdig. En slip med en løpende Sagen kan være dødelig.
 • Bruk aldri en sag som ikke er i god stand. Den kick-back brems, kjetting vakt, og andre sikkerhetsfunksjoner er for å beskytte deg.
 • Bruk en sag stor nok for jobben. Kutting halve diameteren av en logg dobler sjansene for tilbakeslag.
 • Hver type kutt nevnt i begynnelsen av denne artikkelen har unike farer og tilnærminger. Plass bare ikke tillate for å dekke dem alle i tilstrekkelig detalj, så hvis du er i tvil, spør!

Ting du trenger

 • Motorsag
 • Skiftenøkler, skrujern (scrench-kombinasjon verktøy spesielt for motorsager).
 • 2 syklus olje og bensin mix - en 50:1 ratio for dagens sager.
 • Bar olje - har spesielle tilsetningsstoffer for å holde den fra å bli kastet av kjeden og for å hindre treet saft fra stikker til kjeden... ikke bruk motorolje.
 • Sikkerhetsutstyr, inkludert lange bukser, hørselvern, vernebriller (viktig). Chaps, støvler, skogbruk hjelm, hansker (valgfritt, men sterkt anbefalt)
 • Axe og kile for å frigjøre tilsmusset kniver.
 • Sliping av forsyninger: file guide, dybdemåler verktøy eller jeksel w / stein.
 • Plast felling kiler å presse tre i ønsket retning mens hogst (bane av høsten bestemmes av hakk kutt).