Wkino

Hvordan bruke en skrue kjøkkenvifte

Når en bolt eller skrue brytes av under overflaten av det materiale den er gjenget inn, er det ingen måte til å gripe den med hopp felles eller låsing tang for å fjerne den gjenværende del av skruen eller bolten. Det er imidlertid ganske enkel og svært rimelig løsning. Kjøp en skrue kjøkkenvifte, som ligner på en skrue, men med en konisk, reversert tråd. Her er hvordan du bruker en.

Trinn

Hvordan bruke en skrue kjøkkenvifte. Sett sammen din verktøy.
Hvordan bruke en skrue kjøkkenvifte. Sett sammen din verktøy.
 1. 1
  Sett sammen din verktøy:
  1. En skrue kjøkkenvifte omtrent 2/3 av diameteren til skruen du pakker. Du kan kjøpe skrue extractors individuelt på en jernvarehandel etter behov, eller du kan kjøpe et sett med skrue sentrifuge på en jernvarehandel eller hjemme forbedring senter.
  2. Borekroner egnet for boring i hardt metall (f.eks høy hastighet stål, titan belagt, eller tungsten karbid), å bore inn i den innebygde skrue. Du trenger en 1/8 "til å bore et pilothull, og flere biter i 1/16" eller 1/8 "trinn opp til størrelsen hull anbefalt i instruksjonene som følger med skruen kjøkkenvifte, vanligvis 1/8" mindre enn skruen du pakker ut.
  3. En skarp, spiss sentreringskjørner laget for punching i metall.
  4. En hammer.
  5. En T-formet springen håndtere fra en kran og dø sett.
  6. En polstret arbeid hanske (valgfritt).
  7. Skjæring olje (valgfritt).
  8. Låsing (helst) eller slip joint tang (valgfritt).
 2. 2
  Kjørner skruen før boring, for å unngå å ha litt vandre.
 3. 3
  Bor en 1/8 "pilot hull i sentrum av den ødelagte skruen. Et større borekroner, i 1/16" eller 1/8 "trinn, forstørre hullet til du kommer til diameter anbefales å imøtekomme kjøkkenvifte. Vær nøye med å holde bore sentrert i skrue, boring rett ned midtlinjen mot skruens punkt (se advarsler nedenfor). bores til dybden anbefalt i skruen uttrekking av instruksjoner, typisk omtrent 3 ganger diameteren til den største bit brukt for å lage den ferdige hullet. Ved bruk av kjøkkenvifte, trenger du ikke ønsker extractor er poenget å nå bunnen før de lander (tråder) engasjere sidene av hullet sikkert.
 4. 4
  Sett kjøkkenvifte: Sett tuppen av kjøkkenvifte i hullet du boret og trykke den inn med en hammer. Deretter bruker en kran håndtak (T-formet håndtak som kommer med et trykk og dø sett), vri kjøkkenvifte mot klokken i pilothull. Som skruen kjøkkenvifte strammer seg inn i den ødelagte skruen, vil skruen sakte begynne å snu. Ved hjelp av en polstret arbeid hanske vil gjøre deg i stand til å få et fastere grep om kranen håndtaket. Hvis du bruker et verktøy for å slå av kjøkkenvifte, ta vare å snu kjøkkenvifte nøyaktig rundt sin akse, unngå sideveis press på verktøyet, da dette kan velte extractor.
 5. 5
  Fortsett å vri skruen kjøkkenvifte mot klokken til den ødelagte skruen er gratis. Eller, kommer en gang nok av skruen fra overflaten, kan du bytte til låsing (helst) eller slip joint tang til å fortsette å dreie skruen for å fullføre fjerningen, tang kan gi deg mer innflytelse.

Tips

 • Hvis det mislykkes drill som ovenfor og male en passende unbrakonøkkel i et grunt taper, holde kantene på sekskant så skarpt som mulig. Kjør denne inn i hullet, og du kan være heldig.... eller ikke.
 • Ved hjelp av en penetrerende olje som flytende Wrench eller PB Blaster kan være effektive i å løsne rustne bolter. Alternativt har Aceton vist seg å være like effektive som oljene.
 • Ved hjelp av cutting olje vil øke levetiden av boret, mens påskynde sine kutt betraktelig.
 • I stedet for ved hjelp av en skrue ekstraktor, ved hjelp av en skarp kjørner ved omkretsen av den ødelagte delen i en retning mot klokken, og i en 45 graders vinkel, vil det av og til ganske enkelt å fjerne den ødelagte delen. Gjøre på flere flekker på bolten. Dette er mer sannsynlig til å jobbe når du har brutt bolten mens du strammer den. Hvis den ødelagte delen ikke begynner å bevege seg ganske raskt så stopp og bruke andre metoder over ellers risikerer du peening bolten inn i tråden eller noe som gjør det vanskeligere å bore ut.
 • Etter å ha hatt en extractor sett i 40 år og aldri hentet en bolt med det det er to mer effektive metoder. Påfør alltid penetrerende olje og la over natten. Heat hvis mulig (en stor loddebolt kan søke flekk varme). Strike enden av bolten med en hammer for å bryte corrosion.If noen av bolten shank er tilgjengelig grep den med god kvalitet filklør satt så stramt som mulig. De vil vanligvis squash en flat på bolten og gir et godt grep. Forsøk å slå begge veier med en hurtig tilbake + tilbake bevegelse øke mengden dreies på bolten løsner. Når den beveger seg IKKE STOPP - du har varmet den med friksjon, og det må ikke kjøles ned.
 • Ved hjelp av en omvendt vri drill kan frigjøre den ødelagte bolten uten behov for en kjøkkenvifte. Metallet vil varme opp som du borer, og kraften av boret snu i metall i noen ganger kan binde med nok kraft til å bryte den fornærmende bolt løs og slå den. På den annen side, hvis dette ikke fungerer, kan du være verre enn da du startet.
 • Noen ganger bruker en acetylenlampe å varme bolten før du bruker komfyr er effektiv. Kontroller at materialet du varmer tåler temperaturer uten skader før du prøver dette.
 • I noen tilfeller kan det hende du må bore bolten helt ut. I tilfelle bolten er å feste en borbart komponent til en stor nok, kan det hende du være i stand til å re-træ den resulterende hullet med en litt større bolt. Dette vil ikke fungere på balanserte komponenter som motor svinghjul, imidlertid.

Advarsler

 • Bruk alltid vernebriller når du borer, spesielt ved boring i metall. Skruen kjøkkenvifte kunne knuses, kan borekronen bryte av, eller den ødelagte skruen kunne fly ut som du borer inn i den. Vernebriller kan spare deg fra å miste et øye!
 • Pass på at enden av bolten ikke har en diagonal pause, siden dette vil gjøre sentrum-kjedelig umulig uten en drill trykk eller guide forsamlingen. HVIS bolten er ødelagt diagonalt, kan du være i stand til å chip den flat med en sentreringskjørner eller roll dor, forutsatt at det ikke er en klasse 8 eller høyere legering.
 • Bruke en kjøkkenvifte eller bit som er for stor vil skade de interne gjenger på hullet du pakker ut bolten fra, gjør det ubrukelig.
 • Skrue uttrekking biter er svært vanskelig, og veldig skjør, så det er mulig at det kan bryte ut i løpet av skruen. Siden litt i seg selv er vanskelig, vil du ikke være i stand til å bore inn i den. Du vil enten nødt til å glemme skruen, eller se inn elektroutladningsmaskinering (som er dyrt).
 • Ikke bruk tang eller en fastnøkkel til å skru en liten diameter skrue kjøkkenvifte, som kan utøve uønskede sidekrefter. Et trykk håndtaket er riktig verktøy, fordi det like fordeler kraft.

Ting du trenger

 • bormotoren
 • egnede spiralbor (bits)
 • ekstraktorer
 • en sentreringskjørner
 • en hammer (fortrinnsvis fremstilt av mykere messing)
 • et verktøy for å dreie borkronen