Wkino

Hvordan bruke blod måltid

Blood måltid er et slakteri etter produkt som ofte brukes som gjødsel på grunn av sin rask handling og høyt nitrogeninnhold. Dette stoffet kan kjøpes på de fleste hagesentrene og barnehager, og er hyppig brukt i voksende frukt og grønnsaker. Blod-og beinmel ofte blir forvirret av amatører gartnere, men to er faktisk ganske annerledes, siden blodet måltid er høy i nitrogen-og beinmel er høy i fosfor. Gartnere interessert i å bruke dette gjødsel på sine avlinger trenger å lære å bruke blod måltid helt riktig hvis de ønsker å høste fordelene fra denne organisk plante mat.

Trinn

Hvordan bruke blod måltid. Legg blod måltid til din hagejord å øke innholdet av nitrogen i jorda for sunnere vegetabilske avlinger.
Hvordan bruke blod måltid. Legg blod måltid til din hagejord å øke innholdet av nitrogen i jorda for sunnere vegetabilske avlinger.
 1. 1
  Legg blod måltid til din hagejord å øke innholdet av nitrogen i jorda for sunnere vegetabilske avlinger. Fordi blodmel er vannoppløselig, kan i være oppløst i vann for å skape en flytende gjødsel. Blood måltid er spesielt nyttig i hagen senger som brukes år etter år, fordi nitrogen kan bli tømt fra jorden gjennom planter etter gjentatte vekst sykluser.
 2. 2
  Bruk blod måltid gjødsel på jord som du ønsker å gjøre mer syrlig, fordi dette stoffet effektivt senker ph i jorda. For å finne ut surheten i hagejord før du påfører blod måltid, ta en prøve til den lokale barnehagen for analyse. Hvis du finner pH i jord er for høy til å effektivt vokse avlinger du ønsker, kan blod måltid være den perfekte måten å forberede jorda for planting din.
 3. 3
  Sjekk dine planter etter tegn på nitrogen mangel gjennom hele vekstsesongen. En avslørende tegn på at avlinger ikke får nok av dette viktige næringsstoffet er gulfarging blader. Hvis plantene begynner å se ut som de ikke får nok nitrogen i jorda, kan en anvendelse av blod måltid gjødsel i vekstsesongen tilbake bladene til deres grønn nyanse igjen.
 4. 4
  Lær hvordan du bruker blod måltid som en avskrekkende for noen typer skadedyr i hagen din. Dette stoff har vist seg å være effektive i å holde hjort, kaniner og andre skadedyr bort fra hagebedene i vekstsesongen. Men tiltrekker måltid blod gjødsel også andre typer gnagerne, inkludert hunder og vaskebjørn. Hvis du er interessert i blod måltid bruk som et hinder, være sikker på at stoffet faktisk vil holde seg unna de spesifikke dyr du er for tiden arbeider med.
 5. 5
  Bruk blod måltid gjødsel når avlingene trenger øyeblikkelig hjelp. Blodmel er ofte brukt fordi det er en av de hurtigst virkende gjødsel på markedet i dag. En enkelt påføring av blod måltid er vanligvis effektiv i 6 til 8 uker før påfølgende feedings er nødvendig.

Advarsler

 • Selv om blod måltid gjødsel er svært effektive, kan for mye av en god ting brenne ut planter. Bruk alltid blod måltid etter anvisningen på pakken for å sikre at plantene får akkurat så mye nitrogen som de trenger for å holde seg sunn og produktiv.