Wkino

Hvordan å spire quinoa

Quinoa, uttales "Keen-wah," er de korn-lignende spirer av en plante som ligner på grønne grønnsaker som bladbete og spinat. Quinoa korn er høy i protein, og de produserer en nøtteaktig, crunchy smak når du koker dem i en kjele, spesielt hvis de er ristet før koking. Disse næringsrike korn har vokst i popularitet som en frokostblanding og som en hel-korn siderett til middagen. Quinoa kan også spiret inn alfalfa-lignende spiraler til bruk i salater, smørbrød og grønnsaker og wok-retter. Les mer for å finne ut hvordan du skal spire quinoa.

Trinn

Hvordan å spire quinoa. Skyll quinoa frøene først i en bolle.
Hvordan å spire quinoa. Skyll quinoa frøene først i en bolle.

Forberede quinoa for spirende

 1. 1
  Skyll quinoa frøene først i en bolle. Vask quinoa frø for å fjerne såpe belegg, kjent som saponin. Quinoa bør alltid skylles før spiring og matlaging.
 2. 2
  Tilsett ca to tredjedeler av en kopp (ca 113 gram) av quinoa frø til din ætt sprouter eller til en annen bolle.
  • Etter skylling saponin fra quinoa, bruk en finmasket sil for å samle den skylles quinoa mens drenering såpevann i vasken. Overfør quinoa til et frø sprouter eller inn i en annen bolle.

Bløtlegg quinoa for en lengre periode

 1. 1
  Hell kaldt vann i bollen eller sprouter.
  • Temperaturen bør ikke være varmere enn 70 grader F (21 grader C). Legg nok vann til å dukke quinoa frø.
 2. 2
  Bløtlegg quinoa frø. Tillat quinoa å suge for opp til 30 minutter.

Følg skyll og avløp metode

 1. 1
  Drenere vannet etter 30 minutter av soaking. Nøye drenere overflødig vann fra sprouter eller bollen over vasken. Quinoa bør forbli i bollen eller sprouter.
 2. 2
  Skyll quinoa frø igjen grundig.
  • Bruke kaldt vann, med en temperatur mellom 60 og 70 grader F (eller 15 og 21 grader C).
 3. 3
  Gjenta rensingen og drenering prosessen hver 8 til 12 timer.

Start spirende prosessen

 1. 1
  Flytt quinoa til et mørkt sted.
  • Overfør quinoa fra bollen eller sprouter til et stort brett eller plate. Flytt quinoa vekk fra direkte sollys til en mørkere område ved romtemperatur. Dekk quinoa med en klut for å holde unna støv eller bugs.
 2. 2
  Fortsett skylling.
  • Plasser quinoa i en sprouter eller en bolle igjen for å gjenta skyll og avløp syklus. Som nevnt i trinn 3 ovenfor, skylling og drener quinoa hver 8. til 12. time over en periode på 2 dager.
 3. 3
  Sett av tid for de quinoa spirer å tørke ut for fremtidig bruk etter siste skylling og tørr syklus.
 4. 4
  Flytt quinoa tilbake til plate eller et brett. Sett skuffen av quinoa tilbake inn i et mørkt rom for å fortsette spirende prosessen. Plasser kluten tilbake over quinoa for beskyttelse. Quinoa må etterhvert spire inn en plate full av spiral-formede røtter som er minst en kvart tomme i lengde. La quinoa spirer tørke ut i opptil 12 timer, siden fuktighet skader quinoa avling.

Lagre og bruke quinoa spirer

 1. 1
  Oppbevar quinoa på et trygt sted.
  • Når quinoa spirer er helt tørket, plasserer quinoa spirer i en forseglet plastpose eller en forseglet glassbeholder. Oppbevar quinoa spirer i kjøleskapet for å holde dem kjølig og for å sikre friskhet.
 2. 2
  Bruk quinoa spirer på en riktig måte. For best resultat, spise quinoa spirer eller bruke dem i en salat eller gryte så snart som mulig. Quinoa er fersk i opptil to uker etter spiring.

Ting du trenger

 • Finmasket sil
 • 2/3 kopp quinoa frø
 • Bolle eller sprouter
 • Vann
 • Skuffen eller stor plate
 • Klut
 • Forseglet glassbeholder eller plastpose