Wkino

Hvordan bli mindre av en kontrollfreak

Hvis du har lagt merke til deg selv å bli en kontroll freak i det hele tatt, eller til og med noen områder av livet ditt og du ønsker å lære å la gå, følg disse stegene for å bli mer samarbeidsvillig og akseptere når du trenger det.

Trinn

Hvordan bli mindre av en kontrollfreak. Start med et fundament av sterk selvfølelse.
Hvordan bli mindre av en kontrollfreak. Start med et fundament av sterk selvfølelse.
 1. 1
  Start med et fundament av sterk selvfølelse. Enhver tilnærming ved å gi opp kontrollen bør komme fra selv-bevissthet og et ønske om trivsel, snarere enn fra noe annet. Se selvfølelse linkene nedenfor for mer informasjon. Ethvert forsøk på å endre i kjernen på denne måten, uten selvtillit, vil føre til stadige tilbakeslag og depresjon. Det er ikke lett!
 2. 2
  Studien litteratur og kunst som behandler temaet lederskap gjennom inspirasjon (snarere enn kontroll). Skrifter som Ben-Hur, Koranen, Det gamle og Det nye testamente, og Lederskap og selvbedrag er gode kilder. Filmer kan omfatte «Bridge over the River Kwai", "The Grinch som stjal julen", "Død Poets Society", og "The Cowboys". Danseformer vil inkludere de fleste Ballroom Dance stiler, inkludert West Coast Swing, vals og Cha-Cha, skuespill kan omfatte «Man of La Mancha (Don Quixote)". Selv "Star Trek" kan vise deg inspirerende ledere som ikke er redd for å delegere kritiske oppgaver. Det er mye der ute.
 3. 3
  Som du lærer, begynne å endre tankene dine til å matche disse modellene du har støtt på.
 4. 4
  Når du finner deg selv å engasjere seg i kontrollerende atferd, se inn i deg selv for å se hva som motiverte handlingene dine. Var det frykt? Var det en mangel på tillit? En stor del av kontrollen er en frykt for sårbarhet. Som du lærer å åpne deg opp, vil du finne sammenhenger med andre at du har gått glipp av.
 5. 5
  Erkjenner at mye av kontrollerende atferd er et resultat av usikkerhet. Behovet for å ta over, for å være en kontroll er ofte forankret i ideen om at andre ikke er like dyktige som deg. Ærlig evaluere usikkerhet nivå vil være avgjørende i å få herredømme over kontrollerende holdninger.
 6. 6
  Noen ganger er det bare å slappe av. La ting gå og gå videre. Ingenting kommer til å være perfekt, slik at du ikke trenger å prøve for alt.
 7. 7
  Tenk på hvordan andre føler når du sjef dem rundt. Fryktelig. Som de er et barn, og du er den voksne, og du er ansvarlig. Komme fortalt hva de skal gjøre er ikke noe gøy, tenk på det. Det gjør at du kommer ut som sjefete og slags middelverdi.

Tips

 • Husk at ofte er bare redd for noe - det er det som driver kontroll trang. Koner, ektemenn, etc. er redd for at hvis de stadig fortelle sin ektefelle hva de skal gjøre, hva de vil, hvordan du behandler dem, etc., en eller annen måte, vil deres behandling ikke være alt de håpet på. Realiteten er at behandlingen man får fra sin ektefelle eller venner er mye kraftigere når fritt gitt enn når du insisterer. Anerkjenn din frykt og prøver å la dem gå.
 • Hvis du har en signifikante andre, eller noen andre som er nær deg, fortelle dem om ditt ønske om å forandre vil bidra til dempe usikkerheten de måtte ha om hva du prøver å gjøre, folk kan reagere ganske uforutsigbart hvis du begynner å endre holdning og de vet ikke hvorfor. Prøv å bruke fraser som: "Jeg tror argumenterer jeg med deg for mye." eller "jeg føler at jeg trenger å ta hensyn mer til hva du ønsker eller trenger." eller "Jeg kommer til å prøve ting litt annerledes, ok?"
 • Fortelle andre mennesker i livet ditt som du prøver å være mindre kontrollerende, og be dem bidra til å identifisere dine triggere. Når du føler behov for å kontrollere? Hva skiller deg ut i den retningen? Er det en raskt nærmer seg deadline kombinert med frykten du kan ikke møte det? Dette kan resultere i at du tar over heller enn å la dine medarbeidere bære sine deler av lasten. Identifisere dine triggere vil hjelpe deg å unngå å kontrollere atferd.

Advarsler

 • Kontroll freaks har flere helseproblemer senere i livet.
 • Husk: å gi slipp på kontroll på riktig tid betyr ikke at du er ofre enten din personlige identitet eller selvfølelse.