Wkino

Hvordan fortelle din kone at du ikke vil at noen flere barn

Diskutere om å få flere barn med din kone er aldri lett. Enten din kone ønsker flere barn etter at du først bestemt deg for et visst antall eller om hun bare ønsker å vokse din familie, må du la henne vite hvordan du føler om utsiktene til en større familie. Siden beslutningen om å ha flere barn eller ikke er et delikat emne, forberede seg til å være omsorgsfull, men tydelig i hvordan du går om å diskutere temaet med henne. Ha et åpent sinn og vurdere alle aspekter av din familie dynamisk før har en diskusjon.

Trinn

Hvordan fortelle din kone at du ikke vil at noen flere barn. Finne ut hvorfor du ikke ønsker flere barn.
Hvordan fortelle din kone at du ikke vil at noen flere barn. Finne ut hvorfor du ikke ønsker flere barn.
 1. 1
  Finne ut hvorfor du ikke ønsker flere barn. Ta deg tid til å tenke gjennom den virkelige grunnen til at du ikke ønsker flere barn. Vær ærlig med deg selv, uansett årsak. Hvis tanken på flere barn får deg til å føle deg fanget, og bringer på en følelse av at du og din kone aldri vil få tilbake friheten, er dette en svært reell og gyldig grunn. Eller du kan være bekymret for at å ha flere barn kan legge for mye av en økonomisk belastning for familien du allerede har. Uansett årsak, være tro mot deg selv - når du kan formulere tydelig hvorfor du ikke vil ha flere barn, kan du begynne å finne hensiktsmessige måter å forklare og kommunisere dine følelser med signifikante andre.
 2. 2
  Tenk om du ikke ønsker flere barn nå - eller noensinne. I mange tilfeller kan timingen ikke være riktig økonomisk eller følelsesmessig for deg. I dette tilfellet er det ikke at du aldri vil ha flere barn, det er bare tiden er ikke riktig for dere begge akkurat nå. Kanskje din karriere er på et delikat tidspunkt eller kanskje du og din kone er i stand til å reise med letthet med bare ett eller to barn, men å ha flere barn ville innskrenke denne letthet. Kanskje du finner deg selv bare bare å takle mengden barn du har allerede. Eller kanskje du allerede har en stamfisk fra et tidligere forhold, og tanken på å ha enda flere barn virkelig forvirrer deg.
  Så, hvordan kan du vite om din preferanse ikke å ha noen flere barn handler mer om å utsette det til en senere dato eller det alltid kommer til å være aldri? Grunn på gjeldende familien dynamisk og prøve å forestille et annet barn i miksen, på et tidspunkt. Vil dine eksisterende barn liker å ha en annen søsken? Dessuten vil du være mer økonomisk stabil i de kommende årene, en virkelighet som ville imøtekomme et annet familiemedlem? Eller gjør tanken på å få et barn aldri appellerer til deg, uansett hvilke endringer i omstendighetene er mulig? Det er en god idé å liste opp grunner på papir som en måte å arbeide gjennom dem.
 3. 3
  Vurdere hvorfor din kone ønsker flere barn. Kjenner du din kones grunner for å ha flere barn? Hun har kanskje ikke formulert sine grunner klart, men uttrykker hennes ønske konsekvent. Det er viktig å komme til bunns i hennes grunner, slik at du kan være mer forståelse, gjør dette vil gi både deg en mulighet til å undersøke sine grunner også. I noen tilfeller kan du bare være å ha en kommunikasjon sammenbrudd. For eksempel, hvis du bestemte deg for både ønsket fire barn tidlig i ekteskapet ditt, men du har siden ombestemt men hun fortsatt klart har dette tallet i bakhodet, kan nå være et godt tidspunkt å se denne opprinnelige ønske. Hvis du har ombestemt deg, kan hun ha for og likevel det kan være det usagte "elefanten i rommet" med mindre du diskutere det igjen. Men hvis hun har vært antydet eller aktivt snakker om å ha flere barn nå, tenke på hva som har pågått i ditt hjem. Noen av de motiverende grunner til at din kone kan være lurt å ha flere barn inkluderer:
  • Det yngste barnet har blitt eldre, og er ikke lenger så avhengig som før. I dette tilfellet er det sannsynlig at hun formet hennes verden rundt og være ansvarlig for barnet og som barnet gevinster uavhengighet, føler hun en følelse av tap ved ikke å være nødvendig så mye.
  • Din ektefelle føler at hennes biologiske klokke tikker og går ut, at det ikke kan være mange flere sjanser til å ha et barn. Kvinners fruktbarhet begynner å falle dramatisk fra 35 og framover, og etter 40 er det veldig lavt. For kvinner som hadde planlagt å ha en større familie, men stoppet en stund etter den første eller andre barn, kan den plutselige erkjennelsen av at tid er ikke lenger på sin side være skremmende.
  • Din ektefelle nylig hatt et tap i familien - foreldre eller søsken, eller enda et barn. Det er en naturlig reaksjon i mange til å ønske å frembringe nytt liv til å takle tap.
  • Din ektefelle synes å være oppfylt enten på jobb eller hjemme. Hun kan se et annet barn som en "løsning" for å ulykkelighet henne.
  • Din ektefelle er deprimert. Noen ganger depresjon eller dyp sorg kan føre en person til å ønske å fylle tomheten med et barn. I dette tilfellet må du oppmuntre og støtte henne til å få behandling for sin depresjon fremfor alt.
  • Du har barn som alle er av samme kjønn (og din kone ønsker en sønn eller datter). Gitt mediepress for denne "kvelden up" prosess, fra slike som Victoria og David Beckham, er det ikke i det hele tatt en uvanlig motivasjon.
  • Gruppepress. Din kone er å se andre mødre med større familier og ønsker å delta i et sosialt fenomen, spesielt hvis hun vet disse kvinnene og blir jevnlig dele barneoppdragelse diskusjoner med dem.
  • Din kone opplevde en fersk uønsket graviditet tap. I dette tilfellet er trår svært forsiktig berettiget fordi råhet for slikt tap er intens.
  • Å ha mange barn er noe hun har "alltid" ønsket siden hun var ung - det er bare en av de tingene som danner sitt livs plan.
  • Hennes egen barndom har ofte en innvirkning. Ønsker mange barn kan stamme fra følelsen av ensomhet som enebarn gjennom å ha vokst opp en del av en stor familie med mange søsken. Det er nyttig å snakke gjennom barndommen påvirkninger i dette tilfellet, da de kan være overveldende realiteten av den store, men annet liv dere to har nå.
  • Du kan være å ha ekteskapelig trøbbel og hun kan tro at det å ha en baby vil styrke ekteskapet. Selvfølgelig er dette farlig grunn til å være på, men hvis det er en drivende kraft, må den rettes ærlig, og å prøve og finne løsninger konfronteres med de reelle problemene på hånden.
 4. 4
  Planlegg en tid til å snakke. Velg en passende tid for hva som vil være en ganske intens og følelsesladet diskusjon. Ikke velg et jubileum, begivenhetsrik eller stressende dag. I stedet velger en kveld etter en relativt moro eller avslappende ettermiddag, helst i helgen. Også prøve å velge en anledning som gir deg ubegrenset tid til å snakke - det siste du ønsker å gjøre er å begynne diskusjonen og deretter måtte stoppe på grunn av tidspress eller avbrudd. Viktigere, la din kone vet hvorfor du ønsker å snakke. Sjansen er, hun allerede kjenner dine følelser om flere barn, så vær ærlig om dine intensjoner.
 5. 5
  Ha diskusjon i et privat område. Siden samtalen vil mest sannsynlig bli følelsesmessig ladet, er en travel restaurant eller offentlig sted på feil sted å snakke om et emne dette følsomme. En av de beste innstillingene for diskusjonen er hjemme. Legge til rette for at barna skal sove ute den kvelden og eller hvis det ikke fungerer, må du vente til barna er i seng for å snakke.
  • En helg borte et sted stille, for eksempel en hytte i skogen eller en strand hus kan være et godt valg for både privatliv og distansering fra hjemmemiljøet. Som du slappe av og barna spille bort fra din snakker område, kan dette være en mer avslappet og mindre følelsesmessig ladet sted å ha en dyp og meningsfull diskusjon. På nedsiden, kan hvis en av dere ender opp med å bli virkelig opprørt, å bli sittende fast i midten av ingensteds gjøre ting virkelig vanskelig.
 6. 6
  Begynn diskusjonen ved å spørre din kone hvorfor hun ønsker å få flere barn. Lytt oppmerksomt og holde øyekontakt. Hun trenger å vite at hun blir hørt, så sikre at hun forstår at hun har din udelte oppmerksomhet. Etter at hun sier at hun ønsker barn, gjenta tilbake det du har hørt for å sikre at du fullt ut forstår hennes posisjon.
  • Pass på at du prøver å se ting gjennom hennes øyne. Ved hjelp av listen ovenfor, bør du være i stand til å skjelne hva hennes motivasjon er og ha respekt for dem.
  • Være forberedt på å ha noen av din egen frykt eller bekymringer konfrontert. For eksempel kan hun føle at du er redd for å få et barn fordi du ikke føler at du kan finne nok ekstra kjærlighet til et annet barn. Hun kan forklare deg at kjærlighet er ekspansiv og kommer fra en konto som aldri går ut, at det rett og slett viser seg på forskjellige måter, å svare på hvert enkelt barn naturlig og etter behov. Blir vist grunner som taler mot dine egne grunner kan virke konfrontere, men det er viktig å tillate deg selv å møte henne motsatt resonnement stedet for å forbli uvitende eller sta. Du kan eller ikke kan bli overbevist av hva hun har å si, men du vil føle at du har nådd din beslutning på et ekkolodd bakken hvis du lytte og ta om bord hennes grunner også.
 7. 7
  Forsiktig forklare hvorfor du ikke ønsker flere barn. Starte samtalen ved å fortelle henne at du forstår og respekterer hennes følelser. Hvis du opprinnelig ble enige om å ha fire barn, men du er nå fornøyd med to, male henne et rosenrødt bilde av hvordan livet har forandret seg til det bedre med den lille familien du allerede har, og legge vekt på hvor heldig du er å ha dine eksisterende barn og sammenhengende, tilfredsstilt familien du nå nyte. Utforsk hvordan du tenker antall barn du har nå gjør dere alle til å gjøre det mangfoldet av aktiviteter som en familie og hvordan intimitet og glede av din lille familie er en ekte glede for deg. Ved å fokusere på hva som er bra om hva de to av dere allerede har i form av en familie, du ønsker å hjelpe henne til å se at din tilfredshet, hennes tilfredshet og tilfredsheten av familien som helhet er avhengig av status quo og at det er en risiko for å ødelegge dette, av ubalanse det hele ved å legge flere barn til ligningen.
  Prøv å unngå å være altfor negativ, men heller fokusere stadig på hva som er så bra om hvordan ting er nå. Rolig og forsiktig oppgi din stilling til hvorfor du ikke vil ha flere barn, enten det er for økonomiske eller livsstil grunner. Hvis du mistenker at hun ønsker å ha flere barn basert på eksterne faktorer som føler uoppfylte på jobb eller hvis du har ekteskapelig problemer, be henne om å utforske hvordan hun har følt på en ikke-truende, omsorgsfull måte. Noen tilnærminger inkluderer:
  • Hvis hun er ulykkelig på jobb, spør henne om hun ville vurdere å slutte eller skifte jobb. Hjelpe henne ved å tilby henne plass og støtte som trengs for å endre hva hun gjør til hun finner en mer oppfylle jaktstarten. Være ikke-dømmende.
  • Hvis hun har nylig opplevd en familie trauma, oppfordrer henne til å diskutere sine følelser med deg oftere. Være støttende og hvis hun ønsker å søke terapi, være støttende i denne også.
  • Hvis barnet du allerede har hatt sammen har nå vokst opp og hun føles ikke så nødvendig som før, diskutere muligheten for henne å gå tilbake til arbeid (eller arbeider for første gang) eller frivillig arbeid i lokalsamfunnet, på en skole eller med en veldedighet av interesse henne. Du kan også vurdere nedbemanning ditt hjem til noe mer håndterlig eller nærmere steder og mennesker av interesse som museer, gallerier eller venner slik at hun kan få ut mer og ikke føler seg ensom fast hjemme.
  • Vurdere alternativer som tar i fosterbarn, avhengig av hennes grunner. Vær åpen til kompromiss, det er en mulig kompromiss som ikke involverer en livslang forpliktelse.

Tips

 • Hvis din kone blir irrasjonell, tilbakekalt eller sint under diskusjon, tilbake bort fra temaet og gå gjennom det når hun er roligere eller mer åpen for å snakke om det igjen. I det minste, være betryggende og ikke plage henne.
 • Hvis din ektefelle har vært ansvarlig for å hindre graviditet i det siste, bør du vurdere å tilby å ta ansvar for prevensjon i egne hender. Dette kan hjelpe partneren din til å føle at du er både like ansvarlig for og i kontroll over livet ditt beslutninger om barn.
 • Vet at noen ganger kan det være en ikke konkret grunn til at din kone kan være lurt flere barn, men er fortsatt støttende og open minded.
 • Forstå at du ikke kan løse saken på en diskusjon, men før du er ferdig med diskusjon la henne vet at du elsker henne og at dere sammen vil finne en felles plattform.

Advarsler

 • Hold dine grenser med mindre hun er allerede gravid. Diskutere det generelt først ville gi henne en sjanse til å forklare om dette er planlegging eller planlegging for hvordan man skal håndtere en uønsket graviditet.
 • Unngå å storme bort fra diskusjonen eller gjøre beskyldninger under diskusjonen. Ideen er å finne en felles plattform og å løse saken sammen.
 • Aldri gjøre en avtale for en vasektomi å løse problemet - spesielt uten å konsultere din kone. Mens det er din kropp, er det også om en felles relasjon og gjør felles beslutninger om noe dere begge har noe å si i. Pushing henne til å bli enige ved en slik handling vil skade gjensidig tillit og tillit i ekteskapet.