Wkino

Hvordan hjelpe din ektefelle godta vennskap med en ex

Hvis du ønsker å smi et nytt vennskap med din ex, men din ektefelle ikke er om bord, er det noen grep du kan ta for å overbevise ham eller henne til å akseptere det.

Trinn

Hvordan hjelpe din ektefelle godta vennskap med en ex. Gjør det klart at din ex har ingen design på deg.
Hvordan hjelpe din ektefelle godta vennskap med en ex. Gjør det klart at din ex har ingen design på deg.
 1. 1
  Beile din ektefelle. Akkurat nå, er de sannsynligvis føle ekstremt truet av din gamle flamme. Ja, betyr ekteskap kjærlighet og forpliktelse, men det betyr også regninger, ansvar, boliglån betalinger, sene kvelder med barnet, og en hel rekke andre uromantiske plikter. Din ex, derimot, er en mystisk kunne-ha-vært i livet ditt, og det er vanskelig å konkurrere med den slags uoppfylte mulighet. Sørg for at din ektefelle vet at de er fortsatt lys i livet ditt ved å bringe romantikk tilbake i forholdet. Gå på stevnemøter, har levende lys snakker om drømmene dine til langt på natt, la dyptfølt notater, og at de føler seg verdsatt.
  • Hvis din ektefelle er veldig usikker, kan de misread dine romantiske gester som skyld, overkompensasjon, eller en måte å dekke opp en affære. Hvis du tror dette er en mulighet, kommer rett ut og fortelle din ektefelle som du prøver å bringe romantikk tilbake. Si at du vil de skal vite hvor spesielle de er for deg, og at de ikke tas for gitt.
 2. 2
  Gjør det klart at din ex har ingen design på deg. Marker slike fakta som din tidligere flamme er lykkelig gift, i et forpliktende samarbeid, eller har nylig annonsert at han eller hun er homofil. Noen ganger vet at din ex har flyttet på også kan gi din ektefelle med mer komfort.
  • Hvis din ex spratt tilbake i livet ditt etter et samlivsbrudd, være ærlig med deg selv om muligheten for at de ønsker mer enn vennskap. Hvis dette er tilfelle, sitte dem ned og sette klare grenser. Hvis de ikke er villige til å møte deg på disse punktene, trekke tilbake.
 3. 3
  Ha en alvorlig prat med din ektefelle i et miljø som vil sette ham eller henne rolig. Selv om du allerede har diskutert det, det er aldri en dårlig idé å re-takle en uløst tema, spesielt hvis det ikke gikk veldig bra den siste tiden rundt. Noen mennesker ser ut til å gjøre det bedre å ha en diskusjon mens de er opptatt, mens andre foretrekker en rolig setting, slik at de kan helt konsentrere seg om informasjon. Her er noen forslag til når man skal ta opp saken:
  • Gjør en privat forhåndsavtalt dato og sette av litt stille tid til å diskutere din intensjon. Sende barna til sengs eller til en venninne og enten ha en rolig middag hjemme eller reservere et bord på din favoritt restaurant.
  • Vurdere å øke det sent på natten i sengen. Det kan være lurt å diskutere saken slapper av i sengen etter at du har gjemt ungene i og kan se på TV eller lese sammen. Hold din tilnærming uformell og ikke-konfronterende for å hjelpe din ektefelle føle seg vel.
  • Mens du ser på TV eller gjøre hagearbeid (eller annet husarbeid.) Noen par liker å hash ut viktige tema under arbeidet rundt huset sammen. Velg et øyeblikk når du er i samme rom og kan diskutere temaet uforstyrret.
 4. 4
  Diskuter vennskapet en rasjonell, nøytral tone. Noen ektefeller frik ut hvis de tror du prøver å plassere ekstrem vekt på å bli venner med en tidligere elsker. Vit hva du skal si i forkant av chat. Forbered grunner til hvorfor du ønsker å være venner med eksen inkludert både pro-og con er. Levere meldingen på en logisk, følelsesløs måte, slik at din ektefelle ikke tro at du er desperat etter å få kontakt med din tidligere flamme.
 5. 5
  Inviter din ektefelle å legge ned noen få (rimelig) grunnregler. Din ektefelle kan være lurt å kutte alle bånd med denne personen. Du ønsker kanskje din ektefelle til baken ut og gi deg den tilliten du fortjener. Helt ærlig, er verken alternativ rettferdig til ekteskapet. Din ektefelle har ikke rett til å utestenge deg fra å se noen noe mer enn du har rett til å fullstendig ignorere sine følelser. Nå et rettferdig kompromiss ved at din ektefelle en viss kontroll over din samhandling med ex. For eksempel er enige om å ha middager hjemme hvis det betyr at du kan gjøre ukentlige lunsjer med ex.
  • Spør din ektefelle hva du må gjøre for å få dem til å føle seg trygge. En gest som dette kan gå langt i lettelser deres angst.
  • Hvis din ektefelle er helt imot et vennskap, er det sannsynligvis best for deg å sikkerhetskopiere av - i hvert fall inntil de har hatt mer tid til å fordøye informasjonen. Du ønsker ikke å sette ditt forhold til din ektefelle for en sjanse til å bli venner med en ex. Hvis mulig, re-ta opp temaet på et senere tidspunkt hvis din ex er fremdeles i livet ditt. Kanskje med tiden, og ser at han eller hun kan stole på deg, kan et vennskap med den tidligere elsker fortsatt være mulig.
 6. 6
  Lytt oppmerksomt til hva din ektefelle har å si om hvordan de føler. Sørge for at noen føler hørt kan gå en lang, lang vei i arbeidslivet gjennom en uenighet. Det kan være lurt å gå videre med forholdet uansett hva, men du må gi din ektefelle gulvet og ærlig lytte til hva han eller hun har å si. Deres svar kan bare forandre besluttsomhet når du veier opp hvilken person som teller mest.
  • Validere ektefellens følelser. Hvis din ektefelle sier, "No way, jeg er ikke komfortabel i det hele tatt" ikke avbryte og begynne å levere dine grunner til at den nye vennskap er en god idé. La din ektefelle til fullt uttrykk for sine følelser før du snakker.
  • Svare på spørsmål med fullstendige ærlighet. Hvis du blir spurt om du fortsatt har følelser for eksen, være ærlig. Din ektefelle trenger all den informasjonen for å opprettholde et forhold basert på tillit.
  • Sett deg selv i ektefellens sko. Vil du ærlig føler fint med ham eller hennes møte med en gammel flamme eller vil du være sjalu? Ikke barn selv - tenk på din ektefelle eldste flamme og vurdere hvordan du kan føle hvis din ektefelle ønsket å inkludere denne personen i hans eller hennes liv igjen.
  • Kjenn din ektefelle. Hvis din ektefelle er omgjengelig, vennlig og veldig glad for å ønske alle mennesker inn i hans eller hennes liv, kan godta en ex være mye lettere enn hvis din ektefelle er utsatt for sjalusi, usikkerhet og har en forakt for hans eller hennes egne ekser.
 7. 7
  Introdusere to med forsiktighet. Hvis du arrangere en sammenkomst mellom dere tre på et nøytralt sted som en kafé, kan det ta mysterium ut av ditt vennskap med eksen din. (Faktisk kan de to selv komme sammen og bli venner.) Men hvis det er en sjanse for at din ex vil aktivere en masse usikkerhet i din ektefelle (ex. en respektert ingeniør lage seks tall som modeller på siden), du 're sannsynligvis bedre å holde dem adskilt.
 8. 8
  Vær helt ærlig med deg selv om vennskap. Jo mer sikker på at du er du er følelsene dine er platonisk, jo tryggere din ektefelle vil føle. Hva er du og din ex kommer til å tjene på å holde kontakten som venner? Vil ha din tidligere elsker i livet ditt igjen være en positiv eller kunne du falle inn i gamle vaner som slåss eller sjalusi? Årsaken skal være en betydelig en, ikke bare fordi du synes det er hyggelig å være venner med ekser. Det kan være virksomhet relatert, relatert arbeid, kirke eller sosialt relatert, men uansett årsak, være sikker på at det ikke er farget med beklagelse for "hva som kunne ha vært" eller innebære noen svakt håp om tenningen noe mer enn vennskap. Hvis du føler deg presset av eksen, det er ikke en god grunn, på den annen side, hvis dere begge skilte veier minnelighet og har fortsatt å holde kontakten gjennom årene bygge en solid, ikke-romantisk vennskap siden dating, så dette er trolig en god grunn til å holde opprettholde forholdet selv om du har nå giftet seg med en annen. Ting å vurdere omfatter:
  • Du har uløste følelser. Visste du brått avslutte forholdet, forlate uløste følelser eller er du fremdeles craving hans eller hennes selskap? Trå varsomt hvis du ikke er sikker på nøyaktig hvordan du føler om din tidligere elsker. Du absolutt må vite om det fortsatt er gjensidig tiltrekning eller hvis du er både solid platonisk nå. Hvis du ikke vet hvilken ennå, ikke gå tilbake til å prøve å være venner med eksen.
  • Du endte opp med forkjærlighet ex som en venn, men ikke som en kjæreste / venninne. Visste du bryte opp fordi flammen ble slukket, men du likte ham eller henne som en venn? Kanskje du trenger litt tid til å gå før du kan bli venner og du har funnet hverandre igjen.
  • Du må forholde seg til å se ex på en jevnlig basis. Anta at dine barn er i samme klasse eller du har tatt en jobb hvor han eller hun arbeider. I dette tilfellet kan det være lurt å vurdere å holde forholdet minst sivile, slik at du kan fungere sammen i samfunnet.

Tips

 • Sette regler og retningslinjer for vennskap med eksen din i form av typer aktiviteter eller møter som ville være off-limits. For eksempel kan du ikke ønsker å gå drikking med din ex fordi du kan slippe vakt, som kan føre til upassende oppførsel.
 • Veie viktigheten av å ha et vennskap med en tidligere elsker med det du har nå. Er det verdt å sette ekteskapet i fare eller gjøre din ektefelle føler deg urolig? Vurdere hvordan vennskap med en gjør din ektefelle føle.
 • Gjør det klart for både din ex og din ektefelle at dette er platonisk, næringsliv, profesjonelle eller hva, og at det er ingenting romantisk tilbøyelig overhodet. Klarhet om dette aspektet er helt avgjørende for alle parter, inkludert deg selv.

Advarsler

 • Hvis du har en anelse om at din ex fortsatt har romantiske følelser for deg, bør du vurdere å sette vennskapet på vent eller slutter den permanent. Følelser av romantikk fra din ex kan føre til forvirring og problemer nedover veien for dere begge, og du kan gjøre en dårlig avgjørelse som et resultat av dagens liv press.
 • Hvis du har en historie for å gå tilbake til en ex kjærester, ikke prøv å gjøre din ektefelle akseptere en ex tilbake i livet ditt. Risikoen er for stor og din ektefelle vil høre det på jungeltelegrafen sted at du har falt for en ex før.