Wkino

Hvordan bestemme kjønnet på en Betta fisk

Betta fisk gjøre store kjæledyr. Disse vakre fisk er intelligente og vil ofte bånd med sine omsorgspersoner. Som oppdrettere fortsetter å skape mer spektakulære genetiske linjer, kan det være vanskelig å fortelle menn fra kvinner. Her er noen retningslinjer.

Trinn

Hvordan bestemme kjønnet på en Betta fisk. Sammenlign fisk fra samme genetisk linje.
Hvordan bestemme kjønnet på en Betta fisk. Sammenlign fisk fra samme genetisk linje.
 1. 1
  Tenk på din kilde. De aller fleste av Betta fisk i dyrebutikker er kommersielt avlet mannlige veiltail eller crowntail bettas. Hvis du ser på en fisk i en dyrebutikk og den har en lang, pen hale, sjansene er det er en hann. Kvinne pet shop bettas tendens til å være svært vanlig i sammenligning med korte svømmeføtter og dempede farger. Vær forsiktig hvis du prøver å finne hunner, men vil som noen dyrebutikker feilaktig merke short-finned hanner som hunner, forutsatt alle bettas med korte finnene er kvinner.
 2. 2
  Sammenlign fisk fra samme genetisk linje. Hvis du prøver å identifisere kjønn innenfor en gyte, kan du sammenligne fisken til hverandre. Kvinner vil generelt ha kortere svømmeføtter, en mindre kropp, og mer dempet farging enn hannene. Disse forskjellene blir mer uttalt med alderen, og de fleste fullvoksne menn vil ha finnene som er 2-4 ganger så lang som hunnene. Når bettas er fortsatt ung, men vil de menn og kvinner ser veldig like.
 3. 3
  Se etter egg spot. Kvinnelige kampfisk bør ha en liten hvit flekk på undersiden deres som noen ganger stikker litt. Dette er ikke alltid merkbar på alle kvinner.
 4. 4
  Få fisken til å blusse. Mannlige kampfisk har det som kalles en "skjegg" som vil utfolde seg fra gjellene når de flare. Kvinner har ikke denne funksjonen. For å få dem til å blusse, holde et lite speil opp til fisken. Prøv å ikke gjøre dette lenger enn et par minutter, så fakling for mye kan rippe finnene eller forårsaker stress.
 5. 5
  Vent på at fisken skal vokse. Bestemme kjønnet på ungfisk kan være svært vanskelig, men når hannene når voksen alder de blir veldig forskjellig fra hunnene, og du skal lett kunne identifisere dem av deres imponerende finnene. Som de vokser, vil menn har en tendens til å vise mer aggressive tendenser, mens de fleste kvinner vil leve fredelig sammen med sine søsken (forutsatt at de har vært sammen siden fødselen).

Tips

 • Nøyaktig kjønnsbestemmelse bettas er en ferdighet som utvikler med praksis. Erfarne oppdrettere kan få øye på noen mannlige kampfisk når de er så lite som 3/4 "lang! Fleste mannlige Bettas vil ha finnene som dekker hele nedre del av kroppen. Kvinner er noen ganger bare halvparten.

Advarsler

 • Best dyrkes i separate tanker som de liker å være ensom mesteparten av tiden.
 • Mens kvinnelige Betta kan holdes sammen, bør menn ikke holdes sammen. Vær forsiktig med å bruke begge kjønn når du oppretter samfunnet tanks, men ikke mer enn en mannlig beta i den. Ikke være grusom og bare sette mannlige Betta er sammen i et fellesskap tank. En av da vil bli plukket på og dø hvis du gjør.