Wkino

Hvordan å samle meitemark

Skal du på at store tid fisketur snart og har ingen agn? Vil du ha en bedre hage og noen gratis organisk gjødsel? Meitemark er en flott måte å fange fisk eller gjødsle hage. Hvis du lurer på hvordan du skal fange disse krypene, les videre!

Trinn

Hvordan å samle meitemark. På gamlemåten for å få disse små fyrene er å grave dem opp selv!
Hvordan å samle meitemark. På gamlemåten for å få disse små fyrene er å grave dem opp selv!

Metode 1-graving

 1. 1
  På gamlemåten for å få disse små fyrene er å grave dem opp selv!
 2. 2
  Først forberede deg til å bli rotete når du er i hagen. Ta et par gode hage hansker for å holde jord av hendene (og i tilfelle det er noen stikkende ugress der ute). Det vil også være lurt å kle inn noen gamle klær som du ikke bryr deg om de er skitne. Hvis du har langt hår, ville et godt forslag være å trekke den tilbake slik at ikke jord vil komme inn i det. Og sist, støvler eller hagen sko.
 3. 3
  Neste, ta de nødvendige materialer. Du trenger en container for å lagre ormer i, og en spade. En tom kaffe kan bør gjøre triks. Sørg for å kutte luftehull i plast lokket slik at ormer kan få luft.
 4. 4
  Gå ut i din bakgård eller hage. Det ville være best å gjøre dette om natten i stedet for dagen. Ormer elsker kule, mørke steder, og om kvelden er ganske stor for ormer.
 5. 5
  Ikke stomp rundt eller kjøre. Worms har ikke øyne, men føler av vibrasjoner i bakken og hvis de føler at du stamper rundt, vil de jet. Du ønsker ikke det. Prøv å ta små, mus-lignende skritt så det vil ikke skremme dem bort.
 6. 6
  Start med å grave opp litt jord. Ormer lever dypt i bakken så du må grave ganske dypt hull for å få dem ut.
 7. 7
  Spot en. For å gjøre dette, bør du se en liten rosa-rød ting slithering rundt og prøver å rømme. Når du MÅ få øye på en orm, den enkleste måten å trekke dem ut av bakken er å spille litt spill av "Tug O 'War" med dem. Meitemark organer har spesiell klo-lignende bust kalt "setae" som de bruker til å hjelpe dem grep og grave i jorda. De er sterke skapninger på grunn av disse bust, slik at du må sette opp en god kamp.
 8. 8
  Start med å gripe tak i ormen som best du kan, og sørg for at du har en ganske godt grep på det. Det vil prøve å trekke bort fra deg i bakken mens du vrir voldsomt, men fortsatt holde tak i det. Etter omtrent et minutt eller to, vil ormen til slutt gi opp, slik at du kan trekke det ut av bakken og inn i beholderen.

Metode 2-regnskyll

 1. 1
  Gang gå utenfor etter en god tordenvær og se disse små fyrene invaderer oppkjørselen? Etter regnet er en stor og gunstig måte å samle meitemark opp på et blunk!
 2. 2
  Meitemark blir sett på overflaten etter kraftig regn stormer flom jorda fordi, til tross trenger et fuktig miljø for å tillate diffusjon av gasser over deres hud membran, der jorda blir mettet de begynner å drukne. Meitemark også kommet til overflaten under regnet å mate. På denne måten kan de ikke tørker ut i solen, men holde seg fuktig. For å beskytte seg selv, de unnslippe til overflaten, men hvis bakken er hard, kan de senere bli tvinnet og dø av eksponering. Dette er grunnen til at de blir sett på steder som innkjørsler etter en storm.
 3. 3
  Først må du vente til du har en god storm.
 4. 4
  Etter stormen er helt over, gå utenfor (igjen, ville kvelden fungerer best) med en beholder og noen plast hansker (bare i tilfelle du ikke liker følelsen av ormen slim over hendene.)
 5. 5
  Ta en lommelykt og se etter dem i oppkjørselen eller parkeringsplass. Avhengig av hva klima du bor i, bør de være over alt. Ta dem opp og lagre dem i beholderen.

Metode 3-Gassingen

 1. 1
  Hvis du har en primped og perfekt plen, så denne metoden er ikke akkurat en for deg. Men hvis du er en av dem som bryr seg mindre om hva som skjer med gress, så gå for det! Gassing ormer ut av hjemmene sine er trolig den siste fordelen du skal prøve, men det fungerer.
 2. 2
  Start med å kjøpe en boks tørr sennep, eller en flaske tabasco saus.
 3. 3
  Deretter begynner ved å blande sennep eller tabasco saus med vann i en liten bolle og rør godt sammen. Den stikkende lukten av sennep eller Tabasco saus vil bry ormer og sende dem ut av hjemmene sine.
 4. 4
  Deretter går ut på plenen og lett duskregn væske på plenen din. Bare gjøre dette om natten fordi uansett om det er gjort i dag, vil de ikke komme ut.
 5. 5
  Vent en stund og gå tilbake utenfor med en lommelykt og lete etter dem krypende langs plenen.

Riktig oppbevaring for meitemark.

 1. 1
  Så, nå som du har rundet opp dine Nightcrawlers i deg container, er du sannsynligvis spørre deg selv "hva gjør jeg nå?" eller "Hvordan kan jeg holde disse tingene i live?"
 2. 2
  Hvis du har en tupperware beholder med lokk, så flott! Du trenger det. Start ved å sette noen fuktig jord inn i beholderen slik at de kan leve. Det må være fuktig for å beskytte sine hud-membraner tørker ut (noe som resulterer i død) og vannforsyning til å drikke.
 3. 3
  Samle noen døde, vått løv og smuldre dem i jorda. Worms er nedbrytere så dette er i hovedsak hva de knaske på.
 4. 4
  Sett dine ormer i en etter en og la dem grave på egenhånd. Kaster smuss er et stort nei nei som å skade hud-membraner, kvelende dem og deretter død. Du ønsker ikke det.
 5. 5
  Å sørge for at de ikke krype ut og du ender opp med å våkne opp ved siden av en i sengen, rote hull i lokket stort nok til å tillate oksygen, men liten nok til å holde dem fra å rømme. De kan strekke kroppen sin svært tynt å komme inn i små sprekker så sørg hullene små.
 6. 6
  Folk sier "store 'em i kjøleskapet ditt." NEI! De vil dø av kulde. Bare sette dem på et kjølig, mørkt rom eller på disken din et sted. Bare sørg for at det ikke er din kjøleskap eller fryser.
 7. 7
  Gratulerer! Du har nå fanget meitemark! Du kan bruke dem på ulike måter.
 8. 8
  I mange jordsmonn, meitemark spille en viktig rolle i å konvertere store deler av organisk materiale (e. G. Døde blader) i rik gjødsel, og dermed forbedre jordas fruktbarhet. Dette oppnås ved markens handlingene til å trekke ned under en hvilken som helst organisk materiale avsettes på det tørkede smuss, slik som blader eller gjødsel, enten for mat eller når det er behov for å koble dens hule. En gang i hule, vil ormen makulere bladet og delvis fordøye det, og deretter blande det med jorden ved mette det med intestinal sekreter. Orm kaster kan inneholde 40% mer gjødsling enn toppen 9 "av jord som ormen er å leve. Stor organisk gjødsel for blomster og andre planter i hagen din!
 9. 9
  Også bruke dem som fiske agn er en fin måte å gjøre din største fangsten av dagen! Fisk elsker dem!

Tips

 • Pass på at du venter til etter et tordenvær før du gjør metoden to. Ellers kan du være i faresonen for å bli elektrosjokk fra lyn.
 • Den trenger først å regne litt for ormer å komme ut. Ikke vanne bakken som det ikke vil fungere.

Advarsler

 • En Tabasco eller sennep blandingen kan skade ormer, så skyll dem straks støv hvis du bruker denne teknikken.
 • Du kan bli allerede ut.

Ting du trenger

 • Container
 • Lommelykt
 • Våte, døde blader,
 • Hansker
 • Boots
 • Spade
 • En innkjørsel eller parkeringsplass