Wkino

Hvordan man skal håndtere svart flekk leaf sykdom


Dette bladet sykdommen angriper planter hele året, men er mest utbredt i tørre måneder. Hvis venstre ubehandlet, sprer svart flekk raskt og svekker plantene alvorlig. Det er viktig å innse at svart flekk er et jord båret sopp, og er til stede til alle tider. Riktig omsorg, og kultur kan i stor grad redusere forekomstene av denne sykdommen.

Trinn

Hvordan man skal håndtere svart flekk leaf sykdom. Identifisere sykdommen.
Hvordan man skal håndtere svart flekk leaf sykdom. Identifisere sykdommen.
 1. 1
  Identifisere sykdommen. Symptomene på svart flekk er små, runde, sorte flekker, alt fra 1mm til 1cm på oversiden av bladet. Soppen er faktisk under overflaten av bladet.
  • Vevet rundt stedene blir gul og bladene faller for tidlig.
 2. 2
  Implementere kulturell kontroll. Så snart du ser noen tegn til svart flekk, fjerne de infiserte bladene med beskjæringssaks, beskjæringssakser eller for hånd.
  • Samle alt rusk fra rundt bunnen av anlegget. Brenne blader og rusk, eller kaste dem med en gang. Aldri infiserte blader og rusk i komposthaugen, da dette vil spre sykdommen. Gjør dette gjennom hele året, oppstår når svart flekk.
 3. 3
  Bruk kjemiske kontroller. Noen gartnere bruke spray for å kontrollere svart flekk. For best resultat, bør dette brukes bare etter kulturelle kontrollene har vært prøvd, kanskje da muligheten for å fjerne alle de syke blader ville forlate anlegget nakne.
 4. 4
  Soppen befinner seg under overflaten av bladet, og er der-for vanskelig å kontrollere med en overflate typen spray, systemiske fungicider er mye bedre ved å kontrollere sopp. Følg alltid etiketten. Unn anlegget enten tidlig på dagen, når duggen har tørket fra bladene, eller sent, så lenge det vil ha tid til å tørke helt før mørkets frembrudd.
 5. 5
  Praktisere forebygging. Sprøyting kan redusere spredningen, men det vil ikke stoppe svart flekk helt. Den sunnere anlegget, jo mindre sannsynlig er det å fange sykdommen. Kulturelle behov av plantene må være oppfylt, Planting hvor de får sol, og de får også litt luft vil hjelpe enormt, Bruk riktig vanning praksis, vann røttene og ikke bladene, multiclip sengene bidrar til å hindre sprut baksiden av jord til bladene, og dermed vil redusere re-infeksjon. Hvis du bruker et sprinkleranlegg å vanne plenen, sørg for at plantene ikke sprøytes på bladene, eller at de vil ha tid til å tørke før mørkets frembrudd.

Tips

 • hvis bladene faller til bakken, plukke dem opp og ta dem til papirkurven kan, ellers du spør for senere problemer.
 • Vil holde plantene vannes skikkelig, ved roten, ikke bladene.
 • holde den ren, hvis du beskjærer en infisert plante med et par beskjæringssakser, enten sterilisere beskjæringssakser med blekemiddel og vann, en kommersielt tilgjengelig sterilisator trygt for planter, eller flamme verktøyet til å drepe sykdommen patogenet før du beskjærer en sunn plante.
 • Ikke bruk en høy nitrogengjødsel for å mate plantene som dette fører til rask vekst som vanligvis er svake, og utsatt for sykdom og skadedyr. (30-10-10)
 • sporadisk foliar fôring er ok, bruker balansert til høy midterste tallet gjødsel for å fremme blomstrer, som 20-20-20 eller 15-30-15, sørg for at plantene er tørre før mørkets frembrudd.
 • bruke systemiske mugg å behandle sopp, bruk av et plantevernmiddel / soppdreper combo anbefales ikke med mindre du har pest problemer også.

Ting du trenger

 • Beskjæringssaks
 • beskjæringssakser
 • soppdreper spray, som er tilgjengelig fra hagesentrene (valgfritt)