Wkino

Hvordan kontrollere spredningen av bambus

Bambus er vakkert. Og du kan legge til mange varianter av bambus til hagen din uten frykt for det å ta over hvis du følger noen enkle trinn for å holde den inneholdt.

Trinn

Hvordan kontrollere spredningen av bambus. Hvis du ikke prøver å kontrollere et eksisterende anlegg, er det beste stedet å starte i å velge en art som er kompatibel med hagearbeid stil.
Hvordan kontrollere spredningen av bambus. Hvis du ikke prøver å kontrollere et eksisterende anlegg, er det beste stedet å starte i å velge en art som er kompatibel med hagearbeid stil.
 1. 1
  Hvis du ikke prøver å kontrollere et eksisterende anlegg, er det beste stedet å starte i å velge en art som er kompatibel med hagearbeid stil. Bambus er en stor gress. Og i likhet med sine mindre fettere, det er noen varianter som sprer seg lett og andre som danner pene klumper. Hvis du allerede har en spredning utvalg av bambus, eller hvis du foretrekker stilen og utseendet på spredning slag, gå videre til trinn 2!
 2. 2
  Noen vil hevde at den beste måten å kontrollere bambus er å spise skuddene... Mest bambusskudd er spiselige rå, og alle av dem er spiselige kokt. Dette er faktisk veldig effektiv, men krever flittig høsting hvert år. Jordstengler igjen på plass etter shoot innhøsting vil sette opp flere skudd året etter.
 3. 3
  Hvis alternativet er tilgjengelig, gjøre bruk av naturlige barrierer. Mens bambus vil vokse inntil en elv, vil det ikke krysse en. Bambus vil ikke vokse inn i et område som er enten knusktørre eller helt vannmettet i mer enn tre måneder ut i året.
 4. 4
  Igjen, hvis alternativet er tilgjengelig bambus kan enkelt kontrolleres ved å plante der en plen omgir den på alle sider av 6 meter (20 ft.) Eller mer. Klippe plenen som vanlig under innspillingen sesongen, og de myke skuddene vil bli drept før de kommer i gang.
 5. 5
  Hvis naturlige barrierer eller en stor plen er ikke alternativer for deg, må du vurdere aktive metoder for kontroll. En av de enkleste av disse er å gjøre forholdene svært godt der bambus er, og veldig dårlig der du ikke vil at den skal være. For eksempel gi bambus vann, organisk materiale som kompost, og noen få inches av mulch der du vil den skal være. Holde tilbake vann og næringsstoffer i de områdene der du ikke ønsker det. Dette er bare pålitelig i kombinasjon med det følgende trinn.
 6. 6
  For å bedre på trinn 5 ovenfor, grave en 12-tommers dyp grøft rundt bambus. Bambus sprer seg ved å sende jordstengler ut fra anlegget nær overflaten. Disse jordstengler vil skyte ut i grøften der du lett kan få øye på dem. Se etter disse jordstengler en eller to ganger i året, og kuttet av noen som du finner. Selv om en annen jordstengler kan erstatte det følgende året, vil en rotstokk som er avskåret ikke fortsette å vokse i den retningen.
 7. 7
  De ovennevnte metoder er meget vellykket, men ikke perfekt. Av en rhizom vil snike ute under grøft din for eksempel, at du må grave den opp for å hindre spredning. Hvis du virkelig vil ha en langsiktig lite vedlikehold løsning, kan det være lurt å installere en bambus jordstengler barriere. Selv om dette er den vanskeligste alternativet, er det den mest effektive måten å kontrollere aggressive bambus. Se relaterte Google artikkelen "Slik installerer en Bamboo Rhizome Barrier".

Tips

 • Riktig installasjon av en rotstokk barriere er avgjørende for dens suksess. Ta deg god tid, lese Google på denne samt produsentens instruksjoner, og sørg for å gjøre det riktig.
 • Hvis du ser en shoot utenfor ditt bambus området, er det som et flagg peke ut plasseringen av jordstengler. Bryte ut en hage gaffel og noen clippers, fjern rhizom, og bambus vil finnes igjen.

Advarsler

 • En 12-tommers dyp grøft kan være en tripping fare. Bruk kun grøften metoden hvis det kan gjøres trygt.
 • Hvis klima forholdene ligger til rette, kan noen varianter av bambus være svært aggressive. Selv med det beste av metoder, er det en sjanse for at en rhizom vil komme ut. Hvis du virkelig ikke fare for at, så hold deg til de klumper varianter.