Wkino

Hvordan å lære barna om penger

Som barna vokser, har de en tendens til å bli mer gjennomtenkt om penger, og det er en prosess å lære dem hvordan de skal spare mer, og tjene penger gjennom små jobber. Den nåværende økonomiske problemer gir en passende tid til skolen barna våre på personlig økonomi, ifølge Eric Tyson, forfatter av Personal Finance for Dummies. Hvis du føler deg skyldig fordi du ikke kan kjøpe barnet ditt at video game system han desperat ønsker for julen, eller du ber ham om å velge mellom å spille rekreasjon basketball eller ta karate leksjoner i vinter, har Eric Tyson ett ord for deg. Ikke. Faktisk, sier han, nå er det perfekte tidspunktet å lære barna noen verdifulle lærdommer om økonomi og lære at budsjettering er hvordan verden virkelig fungerer.

Trinn

Hvordan å lære barna om penger. Utsette barna til realitetene.
Hvordan å lære barna om penger. Utsette barna til realitetene.
 1. 1
  Utsette barna til realitetene. "Barn er overraskende klar over hva som skjer i verden", sier Tyson. "Og hvis de ikke vet at tidene er litt tøff og mamma og pappa er å måtte se sine utgifter, er det på tide å fortelle dem. Sheltering barn fra økonomiske realiteter gjør dem noen tjenester." En god forståelse av personlig økonomi er en av de mest verdifulle ferdigheter en person kan ha. Og mens tidligere generasjoner kan ha blitt tatt opp med konstant formaning om at "penger ikke vokser på trær!" altfor mange av dagens foreldre forsømmer denne leksjonen. Det er på tide å endre den-og den økonomiske krisen vi er i nå gir en stor motivasjon for å gjøre det.
 2. 2
  Fortell barna sannheten. Kids er observant. Hvis du har vært konstituert engstelig og på kanten det siste, har de lagt merke til. Heller enn å la dem lurer på hvorfor mamma og pappa jobber så mye i det siste eller stadig snakker om penger, forklare (på deres nivå) hva som skjer i familiens økonomiske verden. Dette kan bety å forklare hvorfor ferier må kuttes tilbake, hvorfor det blir færre leker under treet osv.
 3. 3
  Forklar dem hvor mye ting koster. Noen foreldre er overrasket over å finne ut at deres barn ikke har en veldig god forståelse av hva ting koster, fordi de har søkt tilflukt dem fra denne alltid. En stor hands-on måte å åpne deres øyne er å ta dem på en "penger tour" rundt i huset. For eksempel kan barna ikke forstår at varmt vann koster mer enn kaldt vann, eller at bumping opp varmen resulterer i høyere strømregninger. Denne øvelsen vil lære dem hvordan de kan spare og dermed hjelpe familien spare penger. Du kan også hope seg opp alle regninger for måneden og ha dem se på hvor mye på hver enkelt. Vis dem hva familiens levekostnadene er og igjen gjentar de områdene hvor de kan spille en rolle i å redusere kostnadene.
 4. 4
  Gi gaver. Foreldre liker å være sjenerøse og samtidig gi penger til sine barn, men du må sørge for at de blir undervist begrepet ansvarlighet. Lære dem viktigheten av å ikke over å bruke sitt budsjett. Selv om de ikke skal bli diktert av hvordan hver rupi burde bli brukt, spør dem en gang i blant hvordan de bruker sine lommepenger for å lære dem å holde styr på pengene. Oppfordre barna til å spare penger til å kjøpe noe de ønsker å ha. Si din 12 år gamle ønsker en ny sykkel eller en klokke. Gjør en avtale med ham / henne at når han / hun akkumulerer en del av pengene som kreves vil du chip i rest.Children vil være mer ansvarlig med penger når de vet at innsatsen det tar å skaffe det. Du kan oppmuntre eldre tenåringer til å ta opp små jobber på kafeer, konditorier eller spise ledd for å tjene lommepenger i ferier.
 5. 5
  Innse at barna lærer hva de lever. Det kan høres ut som sunn fornuft, men du-mamma og pappa-er barnas mest innflytelsesrike lærere. Når du ringer opp en lekter-load av kredittkort gjeld, ta ut ublu boliglån eller billån, og ikke klarer å spare noe, det er hva barna dine kommer til å se som normalt. Hvis du er modell for usunne økonomiske vaner, kan du ikke realistisk å forvente at barna skal "gjøre som jeg sier, ikke som jeg gjør."
 6. 6
  Deprogram dem. Barn blir stadig bombardert med informasjon om dyre ting, enten det er fancy sportsbil de liker, garderoben av deres favoritt idrettsutøver eller skuespiller eller de mange appellerer til luksus i 40000 reklamer som den europeiske Academy of Pediatrics anslår den gjennomsnittlige europeiske barn ser hver år. Det de ikke bombardert med er kunnskap om hvordan å håndtere penger effektivt. Og mens skolene i økende grad innlemme penger problemer i den eksisterende læreplanen, de bredere begrepene personlig økonomistyring fortsatt ikke lært. Skremmende om det kan være, noen skoler er avhengige av gratis "pedagogisk" materialer fra slike som VISA og MasterCard!
 7. 7
  Starte en kvote. En kvote er en stor pedagogisk verktøy. Du trenger ikke å bryte barnearbeid lover å finne gode måter å hjelpe barna tjene deres kvote i stedet for bare få den overlevert til dem. En godt gjennomført kvote program kan etterligne mange penger saker som voksne står overfor hver dag gjennom hele livet. Fra erkjenner behovet for å tjene den grønne ting å lære hvordan du ansvarlig og intelligent bruke, lagre og investere sin kvote, kan barna få en solid økonomisk fotfeste fra en ung alder.
 8. 8
  Starte dem sparing og investeringer tidlig. Det er aldri for tidlig å begynne å spare, og jo raskere kan du innpode viktigheten av å spare penger til barna dine bedre. Etter at de begynne å tjene en godtgjørelse, har barna spare en betydelig del (opptil halvparten) av sin kvote penger mot mer langsiktige mål, slik som college (bare være forsiktig med å sette penger i barnas navn da dette kan skade college økonomisk støtte awards). Tyson anbefaler at barn reserve om lag en tredjedel av deres ukentlige ta for besparelser. Som de akkumulerer mer betydelige besparelser over tid, kan du introdusere begrepet investere.
 9. 9
  Redusere sin eksponering mot annonser. Den primære veien til redusert eksponering for annonser er å. Når barna er i front av røret, har dem se forhåndsinnspilt materiale. Du kan styre TV-visning av yngre barn, spesielt mot videoer og DVDer. Og for eldre barn, hvis du bruker digitale videoopptakere (DVR), slik som TiVo, kan du enkelt zappe annonser. Men når en annonse gjør snike under radaren og sette barna til tigging, ta det opp. Forklar barna at det er aldri en god tid for fjollete impuls utgifter-men det er spesielt skadelig når pengene er stramt.
 10. 10
  Finn underholdende måter å undervise gode penger vaner. Du vil sannsynligvis møte en oppoverbakke kamp når man underviser barna om personlig økonomi. Det er derfor det er så viktig å finne underholdende måter å innpode gode økonomiske vaner i dem. For yngre barn Tyson anbefaler alderstilpassede bøker som The Berenstain Bears Få de Gimmies. For sent elementær-skolealder barna, er søken etter de Pillars of Wealth av JJ Pritchard et kapittel bok som lærer de store personlig økonomi konsepter gjennom et engasjerende eventyr historie. Du kan også få dem et abonnement på Zillions, en kids 'magasin fra utgiverne av Consumer Reports, som dekker penger og kjøpe emner. Tenk å spille brettspill Monopoly and Life å lære mer penger ferdigheter i tillegg.
 11. 11
  Lær dem hvordan å handle klokt. Family shopping turer, enten for dagligvarer eller noe annet, vil trolig være barnas første møte med utgifter. De vil se deg ta avgjørelser basert på hva familien trenger, kanskje se en og annen kupong brukes, og vil observere hvordan du betaler. Disse turene er en flott tid å lære dem leksjoner om penger og verdien av produktet forskning og sammenligning shopping.
 12. 12
  Innføre rett og galt måter å bruke kreditt-og debetkort. De plastkort i lommeboken tilbyr en praktisk måte å gjennomføre kjøp i butikker, på telefon, og over Internett. Dessverre, kredittkort tilbyr fristelsen for overforbruk og gjennomføring gjeld fra måned til måned. Lære barna forskjellen mellom en kreditt-og debetkort, forklarer at debetkort er koblet til din brukskonto og dermed hindre deg fra overforbruk som du kan på et kredittkort. Gjør kredittkort bruk unntaket, ikke regelen.
 13. 13
  Oppmuntre eldre barn til å få en jobb. En innrømmelse trenger ikke å være den eneste måten for barna å tjene penger. Barnets første eksponering til work-for-pay verden kan begynne med noe så enkelt som en lemonade stand. Avhengig av alder, kan han eller hun gjøre hagearbeid for naboer eller tilby barnevakt. Og det faktum at vi er i en resesjon gjør det hele mer passende for eldre barn å "hjelpe ut" ved å få en deltidsjobb, spesielt for å finansiere unødvendige innkjøp som DVD eller kule klær.

Tips

 • Lar barna delvis eksponering for ulike annonser (print eller TV) kan mer tilstrekkelig forberede dem for livet i vår forbrukskultur. Da sammen med voksen eller mentor coaching om hensikten med annonser og måter å takle de iboende skuffelser ved å leve på et budsjett dette kan forberede barna for en levetid på reklame bombardement.
 • Mer tid kommer ut av mindre utgifter. Du må være mer kreative og mer involvert med hverandre når pengestrøm bremser eller stopper, og du må slå seg sammen for å gjøre ting sammen mye mer. Dette er et positivt og noe å holde å være takknemlig for.

Ting du trenger

 • Tid til å sitte ned og snakke
 • Budsjett
 • Sparekonto