Wkino

Hvordan å identifisere ulike Betta fisk

Betta fisk er veldig populært. De er kjent for sine lange, flyter svømmeføtter, og levende farger. Men hvor mye vet vi egentlig om disse fiskene? Din jente Betta kan faktisk være en gutt!

Trinn

Hvordan å identifisere ulike Betta fisk. Identifiser kjønn som følger.
Hvordan å identifisere ulike Betta fisk. Identifiser kjønn som følger.
 1. 1
  Identifiser kjønn som følger:
  • Fins - En mannlig Betta fisk har generelt lenger fins. Men noen typer Betta fisk har korte svømmeføtter, selv om det er en gutt. Plakats har kortere svømmeføtter, og ligner vill Betta fisk mest mulig ut av alle de andre fin typer. Men hvis det er mannlige kampfisk med korte svømmeføtter, så hvordan kan du fortelle forskjellen?
  • Funksjoner - Foruten fin type, er det unike måter å fortelle en kampfisk kjønn. Kvinnelige kampfisk har en ovipostor. Den ovipostor er en liten hvit prikk på magen hennes. Det er virkelig den "egg spot", som noen kaller det. En kvinnelig kampfisk vil også være fett med eggproduksjon når hun er glad. Når hun er klar til å rase, vil hun ha striper går opp og ned på kroppen hennes. Ikke bekymre deg om å finne henne en mannlig kampfisk, vil hun ikke være deprimert hvis hun ikke får en. Hvis hun har striper som går over kroppen hennes, er hun redd.
 2. 2
  Identifiser fisken ved virkemåten. Mannlige og kvinnelige kampfisk fisk har ulik atferd. Hanner er vanligvis mer aggressive. De ofte slåss med hverandre, slik at samfunnet tanker er ikke oppmuntret. En territoriell atferd er fakling. En mannlig Betta gjellene vil åpne, og gjøre dem ser tøffere. Dette er bare sett når en annen mann er synlig. Dette kan også være når han ser sin refection! En mannlig Betta vil også blusse på en kvinne. En annen morsom ting mannlige bettas gjøre er å bygge bubblenests. Hensikten er å fungere som et trygt hjem for egg, som pappa er igjen å gjøre. Men når en mannlig kampfisk er fornøyd med sine levekår vil han noen gang bygge et reir. Å bygge et reir, blåse de bobler, og skyv dem sammen slik at de danner et "teppe" på toppen av vannet.
 3. 3
  Kontroller fin type.
  • Crowntails - Mann crowntail bettas har lengre svømmeføtter. De er spesielt slående, og populære. De har piggete finnene, og når utvidet, det ser ut som en krone. Kvinnelige kampfisk også ha samme piggete utseende, men med mye kortere finnene. Crowntails er ganske aggressive.
  • Halfmoons - Mann halfmoons er den lengste fin type. Hanner 'finnene er alle ett stykke, i motsetning til crowntail. Når utvidet, ser det ut som en halvmåne, med avrundede enden vendt ut. Hunner 'finnene er også lang, men ikke på langt nær så lenge som menn. De er fredelige fisk, men menn kan være aggressiv.
  • Plakats - Mann Plakats er kort-finned. De har form av en Halfmoon, men bare en fjerdedel av "Halfmoon lengde". Finnene er fortsatt lengre enn hunnene 'skjønt. Denne typen er svært aggressiv, og bør holdes ensom. Mange forskjellige betta arter er beskrevet som å ha en "Plakat kropp".
  • King / Giant bettas - En ganske ny type kampfisk, er denne typen kjent for sin størrelse og aggressivitet. Eventuelt nå 4-8 inches i lengde, folk elsker dem. Men, har de en tendens til å være overpriset og usunn.
  • Veil haler - VT er en enkel type kampfisk som blir mer og mer upopulær. Ikke usedvanlig vakker, disse fiskene har hengende fins. De er ikke spesielt aggressiv, eller stor som kongen Bettas. Selv om nyere versjoner har nå lengre, penere fins, er det enkle opprinnelige typen ikke ettertraktet. Men, som med mange andre Bettas, er avl bringe dem tilbake. Mange VTS har nå en svakt skrånende halefinnen (finnen i ryggen), holdt stolt, så det ligner en bryllup-kjole slør.
 4. 4
  Se på halene.
  • Dobbel hale - DT kunne være noe fin type, så lenge ryggen fin (halefinnen) er delt i to. Enhver type Betta kan ha to Caudal finnene, så lenge de genene spore tilbake til DT. En sann DT har to haler, noe som betyr et sett med litt mindre finnene. Ujevn DT er ikke sant DT, men en "split-tail" Betta.

Tips

 • Husk at alle bettas er unike, og noen menn kan ha striper og noen kvinner kan lage reir. Den ovipostor er et avslørende tegn.

Advarsler

 • Menn og kvinner ikke alltid kommer overens. Avl er det eneste unntaket, men det er etter timer og timer med jage og slåss. Så ikke sette to kampfisk i samme tank.
 • Alle bettas er aggressive. Aldri prøve å sette to sammen. Gjør det bare hvis du er en Betta brainiac!