Wkino

Hvordan å bevare urter

Tørking av urter er en enkel måte å holde hagen din dusør for lenger. Tørking dine egne urter kan du ha full kontroll over opprinnelsen av urter og beløpet. Selv om friske urter kan bli bedre, urter vanligvis ikke forsyne deg gjennom vinteren med mindre tørket. Det er tre prinsipielle måter å tørre urter: hengende, frysing eller bløtlegging i olje. Hver har sine fordeler. Her er hvordan du kan tørke dine egne urter på noen måte du velger.

Trinn

Hvordan å bevare urter. Høste urter fra hagen.
Hvordan å bevare urter. Høste urter fra hagen.
 1. 1
  Høste urter fra hagen. Bruk sterk eller et kjøkken til klipp urter. Hvis urtene kan overleve vinter (dvs. det er en flerårig med over-wintering evner), skåret i stilkene ved bunnen av anlegget. Andre urter kan være helt trukket ut og røttene og treaktige deler komposteres etter kutting. Kutt alle urter som brukes til tørking på en måte som etterlater dem med lang stett. Se "Tips" for tips om beste tidene til innhøsting.
 2. 2
  Vask skitne urter nøye. Hvis du må vaske urter på grunn av skitt, er den beste tingen å gjøre for å forsiktig spray dem med en fin tåke sprayer og tørk dem. (Ellers kan det være en risiko for problemer under lagring.) Klapp dem med et papirhåndkle eller riste tørr.
 3. 3
  Henger:


  • Fjern nederste bladene fra stilkene og knytte haug med urter sammen nær toppen av stilkene. Ideelt sett bør en haug inneholde ikke mer enn 5 - 10 stengler for å lette ventilasjon.
  • Finn et tørt og varmt (ikke fuktig), mørkt og godt ventilert sted som er ute av veien for gangtrafikk eller konstant rotet. Den ideelle temperaturen for tørking er rundt 68 º F/20 º C. Hvis du ikke har en mørk flekk i huset, kan du prøve knytte papir lunsj poser i hvert haug og piercing luftehull i posen. Dette har den ekstra bonus for også å holde støvet av.
  • La urtene tørke i 1-3 uker. Sjekk dem nå og da for å se hvordan de er tørking - tykkere stammet urter vil ta lengre tid. Sjekk for å se om deres konsistens har blitt smuldrete ved å gni et blad mellom to fingre. Hvis de smuldre, er de klare til å bli tatt ned.
  • Fjern bladene og flaske dem i lufttette glass urt krukker (eller andre krukker du har rundt). Plukk ut noen lo, treaktige stykker og andre fremmedlegemer som du fjerne bladene. Du kan holde bladene hele, knus dem i fingrene for å gjøre en virkelig fin jord blanding for matlaging (men bruker dette raskt for å beholde smak) eller la dem i blad form for te, garnityr på supper, etc. (disse bør ikke være altfor smuldrete). Frø bør overlates helt og knust bare ved behov for matlaging.
  • Merke glasset og dato det. Oppbevar urtene i inntil ett år.
 4. 4
  Frysing:


  • Velg riktige urter for frysing. Vanligvis denne metoden fungerer best for soft-blad urter som basilikum, estragon, løpstikke og persille. Noen urter bare kan fryses som de ikke tørker, slik som gressløk.
  • Vask og tørk fersk plukket urter, som ovenfor. Strip bladene av og legg dem i fryseren poser eller beholdere. Merke og dato dem som de burde holde i opptil tre måneder. Hvis du vil at de skal vare lenger, forvelle dem i noen sekunder i varmt vann og deretter dyppe rett inn iskaldt vann og pop dem i fryseren i sekker / beholdere. Forvellet urter vil fryse i opptil seks måneder.
  • Noen kokker foretrekker å fryse urter i is-Cube skuffer, slik at de har hendige lille størrelser for matlaging bruk. Hvis du velger å gjøre det på denne måten, fryse omtrent en tredjedel hakkede urter til to tredjedeler vann. Basil er flott most med olivenolje før frysing i isbiter (ikke tilsett vann). Fjern urter frosset som isbiter og oppbevar den i plast fryseren poser. Fjern stykker etter behov.
 5. 5
  Bløtlegging i olje: (se advarslene nedenfor)


  • Innhøsting og rene urter som per instruksjonene ovenfor.
  • Velg en olje, olivenolje foretrekkes, men andre oljer som du liker er som regel fine.
  • Du har valget mellom å holde bladene festet til stammen eller fjerne dem og legge dem separat. Hvis du vil bruke oljen som urte smakstilsatt olje, stilkene er fine. Plasser i en flaske som en beholder, urter igjen på deres stammen inne i oljeflasken ser svært attraktiv som dekorative ordninger, samt å være nyttige kulinariske elementer. Hvis du ønsker å fjerne urte blader for matlaging, er en kortere, bredere container foretrekke å gjøre deg i stand til å sette i en skje og øse ut urter og olje.
  • Oppbevares kjølig eller nedkjølt sted, spesielt i sommermånedene. Bruk innen seks måneder med forberedelser.
 6. 6
  En annen effektiv tørking metoden er å legge et rent tørkepapir på en benkeplate. Lå en annen en på toppen av dette. Klipp vasket bladene av stammer og ordne i rekker på 1/2 av håndkle. Lå en annen papirhåndkle foldet i 1/2 enn bladene. Legg et lag av løv og bringe andre 1/2 av første to håndkle lag for å dekke dette. La det tørke ca 2 dager eller 3 avhengig blad tykkelse. Du vet at de er tørre når du kan smuldre et blad i hånden. Plasser i en glidelås plastpose eller plastboks.

Tips

 • Den beste tiden å høste urter er under en regnfull kveld når alt er fremdeles dryppende våt, men før solen slår ned og trekker ut de flyktige oljer. Sen morgen er vanligvis en god innsats også. Urter plukket under disse forholdene vil beholde sin smak lenger og er mindre utsatt for mugg problemer.
 • Hvis du trenger å erstatte tørkede urter for friske urter i en oppskrift, husk at tørkede urter er mer potent. Som en tommelfingerregel, tilsvarer en teskje tørkede urter en spiseskje frisk urt. Ikke overdriv tillegg av tørkede urter som for mye kan ødelegge hele parabolen.
 • Urter som brukes for bladene er best plukket før de blomstrer (dvs. så snart knoppene kommer), og dette vil sikre den beste smaken fordi de inneholder den maksimale mengden av flyktige oljer før blomstrende.
 • Hvis du ønsker å kutte urter to ganger i en sesong, bare høste små mengder for første innhøsting. På denne måten blir energi for urter å vokse til det siste innhøsting, som bør være mer rikelige.
 • Frosne urter vil aldri fungere som garnityr - de er bare bra for matlaging.
 • Loft, spiskammers og varme kjellere er ideelle steder for tørking av urter. Store, sjelden brukt skap eller garderober er også en annen mulighet.
 • En veldig god måte å redusere tiden det tar å lufttørke er å sette en airconditioner filter (ser ut som en stor tørketrommel lo catcher) ned. Sett dine urter på det og holde en mer på toppen av det. fest med en gummistrikk og fest hele greia til en fan. (Som sett på Alton Brown matlaging show "god eat er")
 • Hvis du ønsker å samle inn frø for neste generasjon eller til matlaging med, vente til de blomstrer har dødd av urten. Komme til dem før vindfullt vær gjør.
 • Urter kan også tørkes i en konvensjonell, en mikrobølgeovn ovn eller ved hjelp av en dehyrdator. Disse metodene påvirke innholdet i den urt flyktige oljer, imidlertid, og produsere et mindreverdig produkt. Men hvis du bor i et fuktig klima, er luft tørking ikke vellykket og stekeovn tørking kan være et valg du foretrekker.
  • For tørking i en konvensjonell ovn, er det vanligvis anbefalt temperatur 200 º F/100 º C. Plasser urter på brett dekket i bakepapir. Se svært nøye, snu om nødvendig (bruk tang eller lignende verktøy og slitasje ovnen votter). Sjekk konsistensen av urter med få minutters mellomrom før de vises skarpe. Det kan hjelpe å la døren stå på gløtt.
  • Urter plassert inn i en mikrobølgeovn bør pakkes i kjøkkenhåndkle og legg et glass vann for å hindre tørrhet fra urtene påvirker ovnen. Prøv ett minutt tørking på høy og sjekk for konsistens etter hvert briste.
 • Når tørking friske urter i en mikrobølgeovn, bare noen gang bruke mikrobølgeovn på tine og legg en halv kopp vann i det med dem slik at du ikke bryter mikrobølgeovn. Fjern urter når fortsatt delvis fuktig og varm og la den avkjøles som de tørker ut som varmetap. Beste måten å holde masse smak når du bruker en mikrobølgeovn.

Advarsler

 • Ikke høste urter i fuktige forhold eller mens dugg er fortsatt på dem, ettersom de vil være vanskelig å tørke hånd og vil være mer utsatt for mugg.
 • Hvis du har brukt kjemikalier i hagen din, selv om ikke direkte på urter, må du passe bedre på å rense urter før tørking, selv om dette betyr å vaske dem hardere enn beskrevet ovenfor. Du og din families helse er dyrebar, så ikke ta noen sjanser.
 • Ikke la urter hengende for lenge eller deres smak vil avta.
 • Herbed oljer kan forårsake botulisme forgiftning. Botulisme er en potensielt dødelig matforgiftning preget av sløret eller dobbelt syn, tale og pustevansker og progressiv lammelse. Uten rask og riktig behandling, kan en tredjedel av dem som får diagnosen dør. Clostridium botulinum bakterier er utbredt i miljøet og sporene formere seg i et miljø uten luft (anaerob) som oljer. Derfor, urt-infused oljer må ha riktig forsuring og kjøling for å hemme spore vekst og toksin produksjon.

Ting du trenger

 • Friske hage urter eller lokalt produserte urter
 • Hyssing, elastiske bånd eller ull for å binde bunter sammen
 • Mørk, varm og godt ventilert område for hengende urter
 • Lagring krukker
 • Fryser for frysing urter
 • Plastposer
 • Olje for steeping urter
 • Glass flaske eller beholder for urter i olje