Wkino

Hvordan smake mørk sjokolade

Selve smaken forbindelser som finnes i mørk sjokolade enn de av rødvin, og oppdager alle disse notatene kan være en svært morsom og lærerik oppgave. Følgende vil tjene som en retningslinje, slik at du kan trekke ut det fulle smaken potensialet fra mørk sjokolade.

Trinn

Hvordan smake mørk sjokolade. Finn et sted uten bakgrunnsstøy og lukt, slik som tv, musikk, en gråtende baby, vegtrafikkstøy, snakkesalige venner, etc.
Hvordan smake mørk sjokolade. Finn et sted uten bakgrunnsstøy og lukt, slik som tv, musikk, en gråtende baby, vegtrafikkstøy, snakkesalige venner, etc.
 1. 1
  Finn et sted uten bakgrunnsstøy og lukt, slik som tv, musikk, en gråtende baby, vegtrafikkstøy, snakkesalige venner, etc. Å kunne konsentrere seg så intenst som mulig vil legge til rette smaken gjenkjenning.
 2. 2
  Tømme din gane. Dette betyr at munnen ikke skal inneholde rester av smaker fra et tidligere måltid. Spis en kile av eple eller stykke brød om nødvendig. Dette er avgjørende for å smake spissfindigheter av sjokolade komplekse smaken.
 3. 3
  Kontroller at sjokoladebit er stor nok til å romme hele utviklingen av smaken profilen. Et stykke for liten kan ikke tillate deg å oppdage hver minste nyanse som sjokolade smelter sakte. Det viktigste å huske er at smaken notater gradvis utvikle seg og utfolde seg på tungen snarere enn å åpne opp i en stor pakke. Så husk, tror ikke små her. 10g bør være et minimum utgangspunkt.
 4. 4
  La sjokoladen hvile i romtemperatur før smaker. Kalde temperaturer vil hindre din evne til å oppdage smakene. Noen selv anbefaler at du gni sjokolade kort mellom fingrene for å overtale smaken. Denne prosedyren er valgfritt.
 5. 5
  Se på sjokolade. Observer emballasjen. Kvalitet sjokolade vil bli pakket med kvalitet materiale. Overflaten av sjokolade i seg selv bør være fri for urenheter som hvite merker (kalt blomst). Observere farge og produsentens jobb på støping og herding. Vises sjokolade å ha blitt laget nøye eller sjusket? Den bar bør ha en strålende glans. Sjokolade kommer i en mangfoldig brun regnbue med ulike nyanser, for eksempel rosa, lilla, røde og appelsiner. Hva ser du?
 6. 6
  Bryt stykket i to. Det bør resonere med et rungende og tilfredsstillende "SNAP!" og oppviser en god gradient langs den brutte kanten. Dette er kvalitet ting!
 7. 7
  Lukter sjokolade, spesielt ved pause punkt. Lukten er en viktig del av smaken. Innånding vil klargjøre tungen for innkommende sjokolade. Det gir deg også en sjanse til å plukke opp de ulike nyansene av aroma.
 8. 8
  Plasser sjokolade på tungen, og la det komme frem til kroppstemperatur. La det smelte. Tygge det bare å dele det opp i små nok biter at den begynner å smelte på egen hånd. Tross alt, vi smake og ikke spise! Dette trinnet er avgjørende, for det gjør at kakaosmør å fordele jevnt i munnen, noe som demper eventuelle astringencies eller bitterhet i sjokolade.
 9. 9
  Observer smak og tekstur. Som sjokolade smelter, konsentrere seg om de smaker som omslutter tungen. Smelting vil frigjøre mer flyktige forbindelser for deg å lukte. Lukk øynene, ta notater, nyte dette øyeblikk av lykke, og sole seg i tilfredshet. Tekstur kan være den mest innlysende ledetråd om kvaliteten på en sjokolade. Lav kvalitet sjokolade vil ha en kornete nesten sement-lignende konsistens.
 10. 10
  Nå sjokolade nærmer seg ferdig. Hvordan har smaken utviklet seg? Er sjokolade bitter? Tung? Light? Teksturen var glatt eller kornete? Gjør eventuelle endringer i konsistens og smak oppstå? Ta oppmerksom på hvordan sjokolade etterlater ganen. Er det en sterk påminnelse dvelende i munnen, eller gjør det raskt forsvinne? Merk eventuelle metalliske eller ubehagelige smaker i finish. Dette er et tegn på bedervet eller lavere kvalitet sjokolade.
 11. 11
  Gjenta fremgangsmåten med en annen sjokolade. Sammenligningen vil markere den subtile smaken notater i hver sjokolade. Sørg for å rense ganen grundig før du forsyner hver annen sjokolade.

Tips

 • Mørk sjokolade (i motsetning til andre typer sjokolade) som regnes som sunn, og anbefales for daglig inntak i små mengder for å opprettholde et sunt hjerte og lavere kolesterol.
 • Husk at mest av alt, bør du nyte mørk sjokolade, og ikke bli for pretensiøs, fordi du vil slå folk i stedet for å slå dem på til mørk sjokolade.
 • Hvis du ikke liker mørk sjokolade, start med en meget mild mørk sjokolade som 45-55% kakao. Flott mørk sjokolade er funnet fra 65% kakao og oppover. Et godt eksempel på dette er Bournville, en lett tilgjengelig merkevare (i Storbritannia) med særegen emballasje. Emballasjen er en mørk rød. Mild mørk sjokolade vil smake ligner på melkesjokolade og vil ikke være for bitter. Hvis du er mer eventyrlystne, kan du få mørk sjokolade som går helt opp til 100% kakao (dvs. usøtet).
 • Mørk sjokolade er også en utmerket energikilde, fordi det frigjør sakte inn i blodet og ikke heve ikke insulinnivået. (Faktisk har mørk sjokolade en GI rating på kun 22.) Som et resultat, er den vedvarende energi det gir ideell for utholdenhet aktiviteter og til og med vekt-trening rutiner.
 • Dannelsen av hvitaktige flekker eller bloom, på sjokolade skyldes en separasjon av noe av fettet i sjokoladen, forårsaket når den utsettes for varme, og da er det avkjøle igjen. Mens det påvirker estetikk av sjokolade noe, er det ikke skadelig å spise eller bruke sjokolade som har blomstret. Bloom er relatert til varme og fuktighet, så lagre sjokolade på et kjølig og tørt sted uten lukt.
 • Her er noen gode merker å prøve: Lake Champlain, Ritter, Schogetten, Fazer, Omanhene, Michel Cluizel, Boehms, Perugina, Wedel, Domori, Amedei, Valrhona, Neuhaus, Marcolini, Lindt, Felchlin, Guittard, Scharffen Berger, Santander, gassisk, Weiss, El Rey, Theo, Bonnat, Pralus, Cote D'or, Castelain, Slitti, Dagoba, Grønn og svart-tallet, Bournville at Union, Sjokolade fra og Xocai.

Advarsler

 • Siden sjokolade er giftig for hunder, fugler og mange andre dyr, aldri mate sjokolade til et dyr.
 • Mørk sjokolade kan inneholde phenyletylamin, som kan føre til kjærlighet-økt syndrom.
 • Sjokolade inneholder sentralstimulerende teobromin. (Denne stimulerende middel er til stede i Xocai sjokoladeprodukter.) Den fysiske angrep av denne stimulerende middel er mye langsommere enn koffein, men det er ikke vanedannende. Så mens sjokolade ikke kan holde deg fra å sovne, kan søvnen bli forstyrret midt på natten på grunn av energi å produsere kvaliteter som en stimulerende.
 • Teobromin kan lett føre til epileptiske anfall og potensiell død hos hunder.
 • Mens en litt mørk sjokolade er bra for deg, er mye ikke sunt. Du trenger variasjon i kosten for å få alle de næringsstoffene kroppen din trenger.
 • Mørk sjokolade er den farligste type sjokolade til dyr.
 • Hvis du er allergisk mot sjokolade, så selvfølgelig ikke spise den.
 • Mørk sjokolade sukker eller karbohydrater kan bidra til karies, sørg for å pusse tennene etter å ha spist.

Ting du trenger

 • En god smakssans
 • God kvalitet Mørk sjokolade
 • Et åpent sinn
 • En sunn holdning
 • Et rolig sted eller en spesiell hendelse