Wkino

Hvordan å bade en katt

Alle vet at katter ikke liker å bli våt, men noen ganger er det uunngåelig. Når de får svært skitne, eller bli bombardert av lopper og flått, eller få inn stoffer som er giftige eller på annen måte skadelig, er det på tide å gi dem et bad. Her er hvordan du kan holde din feline frisk og nydelig så smertefritt som mulig.

Trinn

Hvordan å bade en katt. Bestemme, om katten din virkelig trenger et bad.
Hvordan å bade en katt. Bestemme, om katten din virkelig trenger et bad.

Trenger katten din et bad?

 1. 1
  Bestemme, om katten din virkelig trenger et bad. Det kan være andre måter å rense katten din, for eksempel børsting, gre eller gni det ned med en klut.

Sørg for at du er forberedt

 1. 1
  Bruk passende klær. Ikke bare er det viktig å vaske katten din, men det er viktig å være trygg fra eventuelle riper, mindre eller større. En genser eller en langermet skjorte må brukes slik at katten din har ingen bar hud å klø. Hvis du ikke har en, kan du bære langermede hansker. Det er også en god idé å bruke klær som ikke er ny. Vær forsiktig og skånsom når du gni hodet og magen.
 2. 2
  Få minst to personer involvert i å vaske katten din, spesielt hvis katten din er ganske sterk og kan sparke og vri seg ut av hendene dine. En person bør holde alle fire bein og hold kattens kjeve slik at den ikke kan bite deg. Hold katten fast slik at den ikke kan vri seg ut fra grepet ditt, men vær sikker på at du ikke holder det så stramt at det ikke kan puste.

Klargjøring av badekaret

 1. 1
  Fyll karet med 4-5 inches av varmt vann (avhengig av størrelsen av dyret). Prøv å fylle karet før bringe katten inn på badet, siden noen katter kan være lammet av rennende vann.
 2. 2
  Fyll to bøtter eller ideelt to plante waterers som lar deg styre strømmen av vann for å skylle katten (valgfritt). Dette er slik at du ikke trenger å kjøre mer vann i løpet av bad, som kan skremme katten din.
 3. 3
  Sett en gummimatte i badekaret eller bruke et håndkle slik at katten har en komfortabel fotfeste.

Forbereder katten

 1. 1
  Har sjampo for katten din (du må kanskje gå til en veterinær for å få noen). Bare bruke shampoo som sier på flasken at det er for katter, som mange andre sjampoer kan være giftig for dem (for eksempel hund loppe shampoo). Ikke bruk vanlig sjampo, for det kan være giftig for katten og kan tørke ut huden sin. Du kan også være lurt å ha en liten vaskeklut klar. Og har to håndklær på hånden for tørking katten din.
 2. 2
  Pre-behandle eventuelle fet flekker. Katter farget med noe fettete kan være svært vanskelig å rengjøre med bare sjampo og vann alene. En katt smurt med motor eller aksel fett, kan motorolje, flypaper goo, eller til og med fett-baserte kake frosting bli hjulpet ved å massere en rennende spiselig olje i de fargede området før sjamponering. Når flekken har blitt "smeltet" på denne måten, vil det løfte lett med shampoo.
  • Bruk hansker, og bruke en lav-smeltepunkt spiselig olje slik som mykt smør, bacon fett eller vegetabilsk olje. Spoon eller drible det direkte på det berørte området. Ikke bruk vann. Masser pelsen forsiktig mellom fingrene til flekken ser ut til å ha blandet seg med oljen. Blot bort overflødig med en tørr vaskeklut.
  • For sterkt farget katter, kan det være lurt å gjenta prosessen, for å fortynne fremmedlegemet så mye som mulig.
  • Avslutt med å massere noen sjampo direkte inn i fet lapp på katten din.
 3. 3
  Gre pelsen grundig før du setter katten i vannet hvis det er langhåret, eller hvis den har grader. Fjern knuter og floker før fukte pelsen, eller oppgaven vil være nesten umulig.
 4. 4
  Trimme alle negler før du selv prøver å vaske en katt - dette vil redusere riper.

Bading

 1. 1
  Snakk med katten din i en rolig, rolig stemme mens vaske. Og sørg for å holde et godt grep om halsen eller skuldrene. Noen ganger katter, selvsagt, vil prøve å komme seg ut av karet. Hvis de foretrekker å ha bare to av føttene i vannet, møte dem mot baksiden av karet og la dem stå på to føtter.
 2. 2
  Suge katten fra halsen og ned, ved hjelp av en vask klut. Bruk litt sjampo og med vannet, vaske kattens hals, kropp, bein, mage og hale. Pass på å ikke få sjampo i øynene, nese, munn eller ører.
 3. 3
  Skyll grundig med vann i karet, deretter tappe karet og skyll to ganger med vann fra bøtte eller varmt vann fra springen. Det er viktig at du fjerner all såpen fra pelsen.

Tørking

 1. 1
  Blot. La vannet dryppe fra katten mens du forsiktig trykke så mye vann som du kan fra pelsen før du pakker katten inn håndkleet. Gni forsiktig med ett håndkle. Når den første håndkle blir for vått til å være effektive, bytte til en annen tørt håndkle. Ikke stopp før katten er fuktig. Prøv å varme håndklær i tørketrommelen først, så mange katter finner denne trøstende.
 2. 2
  Fullfør tørking:
  • Korthårede katter kan fullføre tørke seg selv på badet så lenge de er borte fra utkast. De vil sette en varmekilde (varmeovn eller varm luft vent) og et tørt håndkle å sitte på.
  • Med langhårete katter, må du bruke en kam og flere håndklær. Lang hår matte lettere når det er vått, så det kan være lurt å gre pelsen til den er helt tørr.

Ikke glem godbiter

 1. 1
  Belønn katten din. Gi katten hans / hennes favoritt hermetikk, catnip eller godbiter, og han / hun vil komme til å innse at det er en god side å bli badet.

Alternativ bøtte teknikk

 1. 1
  Bruk et par bøtter for separate bading stasjoner, selv med katter som aldri har blitt badet før. Har bøtter fylt med varmt vann. Dypp katten inn og bruke en vask klut sørge for at katten er helt våt, deretter såpe katten ned. Deretter satte katten i en annen bøtte til å skylle inntil såpe er borte. Sørg for å bruke varmt nok vann og tørke godt som beskrevet ovenfor. Denne teknikken kan gjøres utenfor hvis været er varmt og solrikt, og hvis omsorg er tatt for å hindre at katten rømmer i midten av bad.

Alternativ dusj teknikk

 1. 1
  Innse at det kan være nyttig å vaske katten din i en dusjnisje (hvis du har en med en dør, ikke en gardin). Katten er i hovedsak fanget i dusjen uten at du må holde på. Sørg for at katten har god trekkraft (et lite håndkle i badekaret vil hjelpe hvis du har ingen gummimatte), eller du vil ha en panisk katt som er sannsynlig å søke sikkerhet i høyden ved å prøve å klatre deg som et tre.
 2. 2
  Kjøp en slange adapter for din vasken på badet (prøve en vannseng-butikk) og en slange lang nok til å nå over dusj døren og ned til gulvet dusj. Eller få en håndholdt spray dusj og en Y-adapter for å koble til din vanlige dusj hodet.
 3. 3
  Slange katten ned, skumme opp, spyl ned for å skylle, så fortsette med tørking. Bruk en mild bekk, for å mette pelsen grundig uten skremmende katten. Hold vanntrykket ganske lav, slik at katten er behagelig. Noen katter faktisk ser ut til å nyte massasje innstillinger på håndholdte dusjer, spesielt på baksiden av halsen og nedover ryggen av ryggen.

Alternativ tørr shampoo alternativ

 1. 1
  Støv katten med maismel. Forsiktig klappe katten til grundig gni cornstarch i pelsen. La katten rense seg selv med normal grooming rutine. Denne teknikken er langt mindre traumatisk enn å bruke vann, og fungerer spesielt godt hvis katten er fettete, men bruker det for ikke-giftig støv bare. Ikke bruk denne teknikken hvis katten har fått inn noe giftig!

Hvordan forsiktig vaske en katt

 1. 1
  I stedet for traumatiserende katten din ved å kaste ham / henne inn i et badekar og skremmer katten ut av hans / hennes vettet, det er andre mildere teknikker for bading katten din.
 2. 2
  En teknikk å bade katten din er å ta et grunt kar, noen få inches høy og fylle den med vann.

Hvordan du gjør din katt ønsker å bade

 1. 1
  Neste, leke med katten inne hans eller hennes bad med en streng, eller med noen andre leketøy som katten liker. Hvis du spiller med katten din i badekaret, så katten din vil nyte bading og ønsker å komme inn igjen for å spille med deg.
 2. 2
  Gjør det stedet hvor du spiller med katten din med et bestemt element (som en mus på en snor eller annen form for "cat bading" leketøy). Dette vil inspirere katten din til å se frem til bading, i stedet for å frykte det.
 3. 3
  En annen god katt bading motivator er å gi katten et par yummy katt godbiter under badekaret.
 4. 4
  Prøv å legge noen kattemynte til badevannet. Dette kan slå tilbake, imidlertid. Kattemynte vil gjøre katten ekstremt leken, men det kan tvinge dem til å angripe deg. Se hvordan katten reagerer på kattemynte før dekker ham / henne i det.

Tips

 • Jo tidligere du begynner å bade katten din, jo lettere vil det være. Over tid vil katten vokse kjent med rutine.
 • Når du har mer tid, kjører en svært grunt, varmt bad (bare en centimeter dypt til å begynne med). Pet katten, og gi den en godbit hvis det er mat orientert. Fortsett på denne dybden før katten ikke få panikk og prøver å flykte. Gjenta daglig, til katten blir den behandlet som en del av en rutine, gradvis økende dybde inntil det er imot stående i 4-5 inches vann. Som et siste skritt, har noen andre berolige katten mens du bruker hånden til å forsiktig lage bølger i vannet. Dette kan ta en uke, eller måneder avhengig av katten, men det er verdt utholdenhet til å vite at du trygt kan bade ditt kjæledyr når det er nødvendig.
 • Noen katter reagerer bedre når du plasserer dem i et tomt kar og helle vann over dem.
 • Kattenes naturlige kroppstemperaturen er flere grader over et menneskes, så hva som føles lunkne til du vil føle ubehagelig kaldt til en katt. Det kan være mindre ubehagelig for en katt hvis du bader den i ganske varmt vann og damp opp badet så varm luft sirkulerer. (Tenk hvis noen plutselig kastet deg inn i en lunken svømmebasseng. Eller hvordan det føles når du er ferdig med dusjen og åpner døren, slik at den vanlige luft i. Føles frysing mot våt hud, ikke sant?)
 • Hvis du har et kull boksen i samme rom som du bader katten, fjerne den! Hvis en katt rømmer fra badet det kan gjøre en beeline til søppel boksen og gjøre et stort rot.
 • Hvis alt annet mislykkes, ta katten til en hederlig, profesjonell pet hundefrisør eller en veterinær for vask. De har erfaring og velprøvde teknikker for å holde katten rolig.
 • Rengjør katten din som om det var din dyrebare besittelse.
 • Hvis du gir katten din en loppe bad, våt området rundt halsen først. Lopper vil forsøke å rømme til de tørre områdene av katten, noe som kan bety en masseflukt av lopper til hodet og ansiktet mens du bader. En våt hals vil holde dem av hodet, og i kontakt med vannet og loppe sjampo.
 • En annen metode er å plassere katten og badevannet i en liten plast oppvask kar (ca 12x18 tommer). På denne måten kan du lettere kontrollere katten. Det er også vanskeligere for den å rømme. Jeg har funnet ut at aldri la katten min flukt på egen hånd, og bare la det gå når jeg er ferdig har hjulpet det være rolig og samarbeidsvillig under bad. Det hjelper også å gjøre bad tid rask og skånsom rask>.
 • Bare plassere katten i en liten bolle? Badekar. For å gjøre det føler skjegg, forberede seg på forhånd; leke med den der. Dette vil gjøre det mulig for bad for å være rask og fin
 • Bruk varmt vann ved vask av katten og klø hans / hennes hode til å gjøre det føles behagelig.
 • YouTube-videoen "Hvordan Vask en katt", men opprinnelig ment for komedie, har mange gode tips i den. (Merk:.. Den sier for å slippe katten når du setter den i badekaret Ikke gjør dette som katten din vil bare bli sint)
 • Du kan finne det nyttig, hvis du har en katt som er veldig knyttet til deg og er ikke skrape, men er bare redd, å bare ta en dusj med dyret ditt. Bære en tung genser og la katten å sitte på brystet. Katten vil mest sannsynlig begrave sitt ansikt i halsen og føler roet. Vask og skyll katten din som normalt.
 • En ovn stativ kan brukes til å gi katten noe å holde på. Dette reduserer sjansen for at du blir ripete og gjør katten føler seg bedre.
 • Modige sjeler kan finne det lettere å sette på gamle klær og sitte i badekaret å holde katten (men katten vanligvis liker å bli holdt) og la noen andre faktisk bade katten.
 • Prøv å ikke bade katten din for mye i vinter, kan det forkjølet.
 • Ved å sette en frotté håndkle i bunnen av kjøkkenvasken, kan katten føler meg veldig sikker ved å senke hans / hennes klørne til noe som forblir stabil. Ved å anvende lett til middels trykk til kattens tilbake og ved hjelp av et dempende tone, er mye av angst eliminert.
 • Du kan også gi katten en boble bad hvis du ønsker.
 • Katten har sin egen personlighet. Selv om disse er alle gode forslag, være klar over kattens reaksjoner, og være forberedt på å justere taktikken deretter.

Advarsler

 • Tving aldri kattens hode under vann. Å vaske hodet og ansiktet, bruk en vaskeklut.
 • Hvis du ikke vet hvordan du skal holde en katt av scruff, ikke gjør det. Katten din kan kvele.
 • Ikke legg shampoo på hodet. Det kan komme i øynene.
 • Overdreven bading av katten din vil føre til økt mottakelighet for sykdommer som forkjølelse.
 • Bruk aldri en vask som er frittstående. Katten din kan hoppe og skli og skade seg selv.
 • Hvis du finner katten gjenstander for mye til et bad ved hvesende og prøver å flykte, så glem badet. Bruk en våt vaskeklut i stedet. Det fjerner den ytre smuss, og renser godt. Du kan finne behandlede kluter på dyrebutikker som trenger ikke vann som skal brukes til å stelle katten. De har en behagelig duft.
 • Se opp for katten klør hvis du bestemmer deg for å bade katten din. Iført en tykk, langermet genser er en måte å unngå å bli klødd dårlig mens bading katten din. Vær tålmodig og forsiktig, det er naturlig for katter å kjempe vannet fordi det rett og slett ikke føles riktig.
 • Selv om noen katter kan godta bad uten store klager, kan de bli nervøs eller sint eller altfor redd når du prøver å tørke dem. Vær forsiktig under denne siste fasen. Lukket døren til badet eller katten vil kjøre bort og rive opp huset.
 • Aldri få såpe i kattens øyne. Som en ekstra sikkerhet, satte 1-2 dråper øye smøremiddel i hvert øye før bading. Du kan bruke øyedråper som er angitt som en ikke-medisinert okulær smøremiddel, ofte brukt for tørre øyne syndrom. De er tilgjengelige som over disk (OTC) produkter på de fleste stoff butikker.
 • Katter absorbere kjemikalier gjennom huden, så de må være veldig godt skylt. Skyll til du ser bare klart vann renner av katten.
 • Kontroller at utetemperaturen er over 70 grader Fahrenheit (20 ° C) og ved lav luftfuktighet. Badet katter kan, og vil, kontrakt lungebetennelse, som de er lett avkjølt. Hold en katt inne i en varm familie rom i 12 timer etter et bad hvis været ikke vil samarbeide.
 • Unngå å bruke en hårføner på en korthåret katt som det kan brenne dem og / eller føre til mer traumer. Korthårede katter kan bade seg tørr.
 • Lytte etter lyder av ulykkelighet. Disse lydene inkluderer susing, brumming, puste hardt, nysing, gråt, og meowing.
 • Som nevnt ovenfor, vil kaldt vann sjokk katt.
 • Vær tålmodig og aldri bli sint hvis katten riper deg.
 • Bare bade katten din når det er nødvendig. Denne teknikken er bare i tilfelle kjæledyret ditt er veldig skittent.
 • Ikke bruk loppe sjampo for hunder på katten din. De kan inneholde ingredienser som er skadelig for katten din. Pass på å lese etiketten på alle produkter, og være klar over at noen loppe produkter formulert for katter kan likevel føre til en reaksjon.
 • Mens du kan bli fristet til å bruke et løsemiddel for å oppløse industrielle flekker som motor fett eller flypaper, ikke gjør det. Sterke løsemidler er dårlig for katten din, er vanskelig å bruke effektivt til en sliter katt, og fordamper for raskt å gjøre en grundig jobb på flekken. Vegetabilsk olje teknikken fungerer over veldig bra for klissete og fett-baserte flekker, og det har fordelen av å være helt trygt.
 • Ikke bade kjæledyret ditt noe mer enn en gang annenhver uke. Overdreven bading kan fjerne beskyttende oljer fra pelsen, slik at det ser kjedelig, og redusere pelsen naturlige effektivitet mot elementene.
 • Sørg for å bruke spesielt formulert shampoo for katter. Håret ditt er forskjellig fra katten din, og din sjampo vil bare irritere kattens hud.
 • Hvis du har mer enn en katt, kan det være en god idé å låse de andre kattene ut av badet / badeplass, spesielt hvis de er menn. En yowling katt tidvis kan tegne en offensiv reaksjon fra andre, noe som resulterer i skader på deg og katten blir vasket, samt gjøre en ubehagelig situasjon enda mer traumatisk.
 • Tilsvarende vil ikke få såpevann inn i kattens ører. For å minimere risikoen for å skape en ørebetennelse (otitis ekstern), sette en bomullsdott-en liten klump av mykt materiale brukes til å stoppe opp et sår eller en åpning-i hvert øre. Ikke glem å ta dem ut på slutten av badekaret. Bomullen kan også redusere støy og gjøre jobben enklere. I det minste katten din kan være opptatt med bomull i ørene og forbli distrahert. Hvis kattens ører er spesielt skitten, tørk forsiktig innmaten med en varm, fuktig vaskeklut med ingen såpe. Kattens ører inneholder beskyttende voks og oljer som ikke bør fjernes.

Ting du trenger

 • Sjampo
 • Conditioner (valgfritt)
 • 2 håndklær
 • Børste / kam
 • Katten din
 • Et bad
 • Varmt vann (ikke lunken, men nesten varmt!)
 • En genser, en langermet skjorte eller langermede hansker
 • 2 eller flere personer
 • Godbiter (valgfritt)
 • Et leketøy (valgfritt)
 • En rolig rom med døren lukket