Wkino

Hvordan velge riktig filter størrelsen for ditt basseng

Velge riktig størrelse pool filter for svømmebassenget er ikke vanskelig. Alt du trenger er retningslinjene nedenfor.

Trinn

Hvordan velge riktig filter størrelsen for ditt basseng. Velg et filter som ville på et minimum slå pool over i 10hrs.
Hvordan velge riktig filter størrelsen for ditt basseng. Velg et filter som ville på et minimum slå pool over i 10hrs.
 1. 1
  Velg riktig filter. Den korrekte filter størrelse avhenger av størrelsen av bassenget. For å opprettholde en god vannkvalitet du må kjøre pumpen hver dag slik at alt vannet i bassenget er slått over. Alle filtrene har gallon per minutt utforming rating og omløpshastighet. Minste omløpshastighet er en som svinger over hele bassenget en gang i 12 timer. En omløpshastighet på 8 eller 10 timer er de typiske dimensjonering priser for bassenger i dag.
 2. 2
  Velg et filter som ville på et minimum slå pool over i 10hrs. Med filtre er det greit å gå større - med unntak av sand filtre wont tilbakespyles skikkelig hvis strømmen ikke er høy nok. Større filter områdene vil bidra til å opprettholde god vannkvalitet.
  • For å hjelpe utvelgelsesprosessen, er en liste over vanlige basseng størrelser og deres respektive liter og en liste over populære filtre størrelser og deres karakterer.
  • For eksempel: En 24 ft runde over bakken pool har ca 13.500 liter. En Hayward S166T Sand Filter har en 10t omløpshastighet på 18 000 liter, og vil fungere godt med dette bassenget.

Pool filter størrelse beregningsmetode

 1. 1
  Riktig filter for bassenget vil være en som er riktig størrelse basert på volumet av bassenget, strømningshastighet på ditt basseng pumpe og arealet av dine filter media.
 2. 2
  Alle filtre har et minimum og maksimum strømningshastighet at pumpen må falle innenfor. For svak eller for mye strøm og filteret vil ikke fungere korrekt.
 3. 3
  De fleste kommunale helse-koder krever et minimum filtrering omløpshastighet av to komplette turnovers av vannet i en 24 timers periode. De fleste basseng pumper har evnen til omsetning vannet mye raskere enn dette som er grunnen til at noen mennesker foretrekker å bruke to hastigheter pumper. 2 trinns pumper er effektiv på å møte minimumskravene omsetning verdier mens du bruker så lite strøm som mulig.
 4. 4
  Det er viktig å merke seg at jo raskere hastighet av vannet som beveger seg gjennom rørene, jo mer motstand til å flyte i vannet har. Dette betyr en tregere pumpe som lav hastighet på en 2 speed pumpe har en flyt økning per enhet av makt på lavere hastigheter kontra den høye hastigheten alternativet. Det er imidlertid viktig å merke seg at de fleste 2 hastigheter pumper satt til lav hastighet ikke vil oppfylle minstekravene flyt krav for filteret til å fungere skikkelig
 5. 5
  Alltid at strømningshastigheten for pumpen ikke overskrider den maksimale strøm-ningsmengde av filteret. Hvis pumpen er for kraftig det vil føre til for mye omrøring av sand inne i filteret og noen sand vil gå gjennom multi-port ventil og slutt vises i bunnen på bassenget.
 6. 6
  Hvis utvalget er for kommersielle, semi kommersielle eller høy badende omsetning søknader vil du ønsker å velge et filter som gjør at du kan snu hele volumet av vannet minst fire ganger hver 24-timers periode.
 7. 7
  Dersom vannmengden for filteret er for mye og drift presset for filter er for høye, kan du øke røret størrelsen på rørsystemet, delvis eller i sin helhet, og dette vil redusere den operasjonelle trykket av systemet
 8. 8
  De fleste eldre filtre er designet for maksimum 30 psi der nyere filtre er rangert maksimal drift trykk på 30 psi og maksimal total trykk på 50 psi.
 9. 9
  Selve ligningen brukes ved beregning filter størrelser er pool kapasitet i liter delt på ønsket omløpshastighet i timer, og dette vil gi deg den minimumsmengde trengs i G. PH Del dette tallet med 60 for å få GPM at pumpen trenger å gi til oppfylle minstekravet filtrasjonshastighet for bassenget.
 10. 10
  Filteret du velger bør ha en maksimal designet strømningshastighet ca 15-20 prosent høyere enn beregnet G. PM at bassenget pumpe forsyninger.

Tips

 • Ringe produsenten av pumpen og de kan hjelpe deg med å bestemme den omtrentlige hodet motstand (ft / lbs) av VVS installasjon. Du trenger denne informasjonen for å beregne hvor mange GPM (liter per minutt) som pumpen leverer.

Advarsler

 • Trykket inne i et filter tank er mer enn nok til å forårsake ekstreme skade. Forsøk aldri å åpne filteret mens under press og sørg for å ha filteret inspisert av en profesjonell bør du legge merke til eventuelle lekkasjer eller problemer som kan være strukturelle.