Wkino

Hvordan starte et verft aksje

Folk som ønsker å hage ikke alltid har plass til å gjøre det. Folk som har plass ikke alltid har tid eller kunnskap til å plante det og gjøre god bruk av den. Og hagearbeid er sannsynlig å bli enklere, morsommere og mer produktiv med hjelp. Ett svar på alle disse problemene er å sette opp et verksted aksje.

Trinn

Hvordan starte et verft aksje. Begynne å finne partnere så snart du bestemmer deg for å starte verftet deling.
Hvordan starte et verft aksje. Begynne å finne partnere så snart du bestemmer deg for å starte verftet deling.
 1. 1
  Begynne å finne partnere så snart du bestemmer deg for å starte verftet deling. Det kan ta en stund å trene avtaler og planlegge for en betydelig hage. Jo tidligere du starter, jo mer vellykket vil du være på å finne de rette folkene og planlegging for hagen din aksje.
  • Ring dine venner som bor i leiligheter eller din bestemor som vet en ting eller to om dyrking av mat i ditt område. Gjør det til en familie affære, eller en måte å samle noen folk som du ikke får se ofte nok. Eller ta opp et verft deling prosjekt på huset for tilbedelse. Kanskje din tro samfunnet ville være interessert i å vokse fersk mat til de sultne hver vår.
  • Det lønner seg å starte nå. Sunn grupper og gode avtaler ta tid å utvikle.
 2. 2
  Starter det hele med en fest. Når du har funnet noen personer du ønsker å hagen med, har en spleisefest fest og feire det nye samfunnet. Bli kjent med folk over et felles måltid og musikk setter den rette tonen for ekte fellesskap. Fremfor alt bør det være morsomt og lys. Lagre store diskusjoner for en annen dag. Tenne lys, spille litt god musikk, snakke om dine drømmer for hagen eller hagen og bryte brødet sammen fordi dette er begynnelsen på noe vidunderlig.
 3. 3
  Les opp. Lag en liste over bøker som er nyttige for hagen din andel gruppen. Vil du bruke permakultur metoder, bio-intensive eller? Ta med alle opp til hastighet. Besøk ditt lokale bibliotek, eller begynne å samle inn dine egne ressurser.
  • For de som er mer risikoaverse og har noen bekymringer om hvordan du deler uten å møte juridiske humper, starte med en kopi av Janelle Orsi og Emily Doskow bok The Solution.
 4. 4
  Har du en forventningene diskusjon tidlig. Snakk om dine bekymringer og hvordan du vil løse dem. Gjøre dette på nettet (for eksempel i en wiki plass) slik at folk kan kjøttet ut sine bekymringer, svare, og avtaler kan registreres permanent. Hvis ting blir anspent, har en annen spleisefest og jobbe ut over noe yummy. Elektroniske verktøy kan støtte samarbeid, men ikke erstatning for det, husk at ansikt-til-ansikt møter bygge ekte fellesskap. Begynne å spørre disse slags spørsmål:
  • Når er det OK å være hjemme eller verksted på verten verftet, og da er det ikke OK?
  • Vil du kompost kollektivt?
  • Er det et strengt økologisk hage?
 5. 5
  Lag din online hjem. Du vil finne at å dele din opplevelse på nettet hjelper både deg og andre til å lære av det. Del planlegging, dokumenter, videoer, bilder, lenker og vitser. Undervise hverandre hva du vet om hvordan å vokse i sonen din og skape et sted hvor nye medlemmer ned linjen kan få med deg alle ideer og visdom du har samlet. Dokumentere ting vil hjelpe deg å vurdere hva som fungerte og hva som ikke gjorde det, ikke bare i form av hva du prøvde å vokse, men også i hvordan du velger å organisere prosjektet. Tenk deg verftet aksje pågått i mange sesonger, og plan for suksess ved å dele kunnskap fra starten.
 6. 6
  Involver barna. Hvis barna kommer til å være en del av hagen aksje, sørg for at de deltar i planlegging og forventningene som stilles. Hvis de er involvert i starten, de er mer sannsynlig å nyte deltar. Jobbe litt kid-sentrert moro i planen. En hage er en av de beste hands-on læring erfaringer en gutt kan ha. Hvis du har noen biologi eller natur geeks i gruppen din, spør om de kan holde en leksjon nå og da.
 7. 7
  Samle ressurser sammen. Som en gruppe, lage en liste over alle tingene du håper å vokse.
  • Forskning hva som fungerer for din sone og trekke en pus sammen. Bestill dine frø og napp. Noen arvestykke og spesialitet frø hus går tom for ting før våren. Noen ting som hvitløk starter gå raskt.
  • Ta en av hvem som har hvilke verktøy, frø, transplantasjoner, stiklinger, og en liste over de elementene du vil kanskje trenger å kjøpe.
  • Plan for oppbevaring av verktøy og sørg for at folk vet hvor alt går på slutten av dagen.
  • Sørg for folks tid, kunnskap og engasjement verdsettes alle. Penger bør ikke være den eneste valutaen du erkjenner. Vær oppmerksom på at mange mennesker kommer til verftet dele prosjektet med et behov for å spare, ikke bruke tungt. Gjør deg klar til å prute jakt og bla gjennom alle disse våren garasje salg. En hage trenger ikke å være et kostbart prosjekt.
 8. 8
  Snakk med naboene dine om hva du gjør. Introdusere dem til dine nye venner. La dem vite om verftet deling. Kanskje de ønsker å starte sitt eget verksted aksje. Tenk på hvordan et slikt prosjekt kan gjenopplive nabolaget.
 9. 9
  Still spørsmål på nettet av folk som allerede er tunet deling. Del dine ideer og bekymringer. Kanskje noen allerede har jobbet gjennom det. Hagearbeid fora dekke både verftet deling og hagearbeid bekymringer generelt.
 10. 10
  Plan for høsting og lagring, suksess og fiasko. Noen planter du prøver vil ha fantastiske resultater. Andre planter du prøver å vokse, vil mislykkes. Still dine forventninger med dette i tankene.
  • Vil du kan eller tørke overflødig? Vil du trenger for å planlegge å kjøpe noe verktøy for dette også? Vil du spare frø for å bytte til neste år?

Tips

 • Vinteren er en flott tid for å samle partnere og planlegging, men du kan starte prosessen når som helst på året.

Ting du trenger

 • Verftet plass for deling
 • Hageredskaper
 • Plante frø og frøplanter
 • Planlegging og samarbeid plass online