Wkino

Hvordan fjerne rot fra hjemmet ditt

Når du går inn døren, føler du deg som om du går i et minefelt, og at du må tå rundt bokser, eller rett og slett useriøs? Du kan ikke rengjøre på grunn av rot, så du bare legge mer. Det kan være tid for deg å fjerne rot, og nyte et ryddig hjem. Noen mener at de-rot og organisering (rydder) et hjem gjør det ser bedre og dette synes å være slik. Overflødige gjenstander kan fjernes eller skjules i lagring. Kun de beste utseende objekter og nips, som vaser, lamper og stoler som passer stilen og utseendet på rommet vises. De-rot et hus fullt av gjenstander, spesielt de som er enten ødelagt, eller kan aldri brukes i det hele tatt vil gjøre mer plass for levende og underholdende. Hvert rom eller område av et hus kan presentere sitt eget nivå av de-rot vanskeligheter. En mindre brukte området kan være den enkleste å begynne med, og kan derfor bringe de raskeste belønninger. Fordi det er så mye brukt, gjerne med mer enn én person i husholdningen, kan et kjøkken være vanskeligere å holde de-rotete. Her er noen strategier for å komme i gang på din egen plass.

Trinn

Hvordan fjerne rot fra hjemmet ditt. Hente hjem tre store bokser fra din dagligvarebutikk.
Hvordan fjerne rot fra hjemmet ditt. Hente hjem tre store bokser fra din dagligvarebutikk.
 1. 1
  Hente hjem tre store bokser fra din dagligvarebutikk. Merk hver boks med sprittusj: en 'Behold', en "Selg", og en "Charity". Også få en stor, fôret søppel kan, som du kan kaste ting som du ikke ønsker å beholde, selge eller donere.
 2. 2
  Sette en tidsgrense for økten, sier 15 minutter til en time. Sett en timer, og starter ikke mer enn du kan fullføre i din tilmålte tid. Når timeren ringer, gjøre deg stoppe, rydde opp, og deretter ta minst en 15-minutters pause slik at du ikke brenne ut. Du kan alltid velge å gjøre en ny runde etter pause er over.
 3. 3
  Lag tre hauger på gulvet, for å matche hver av de merkede kartonger. Senere har du sannsynligvis vil endre noen av elementene i hver boks, eller flytte dem til en annen boks, men det er for senere.
 4. 4
  Ta ett rom om gangen. I hvert rom gjør tre hauger på gulvet som passer til de merkede bokser. Plukke opp en vare, bestemmer hvilken boks til å sette den inn, og kaste den inn i boksen.
 5. 5
  Rengjør og støvsuge rommet. Se deg rundt og nyte den rene, ryddige området som du sannsynligvis ikke har sett på måneder, eller kanskje år. Skrubbe av skitt fra overflater, fjerner spindelvev og male gips hvis det er nødvendig for å lage et rent og koselig rom.
 6. 6
  Sortere gjennom holde boksen, med formål å sette mer inn i veldedighet eller salg bokser. Tommelfingerregelen her er hvis du ikke har brukt et element i et år eller mer, går det! Legg det til en av de andre boksene, eller kaste den inn i søppel.
 7. 7
  Ta av i boksen for veldedighet til bilen din. Ring en veldedig organisasjon etter eget valg og be dem om å plukke dem opp. Mesteparten av tiden de vil. Sorter gjennom og pris elementer for garasjesalg. Dette vil spare deg for tid når du har salg. Prøv å arrangere garasjesalg på et tidlig tidspunkt, slik at du ikke blir fristet til å returnere varene til huset ditt. Ta de fylte søppelsekker til fortauskanten på neste pick-up dag.
 8. 8
  Se deg rundt! Ingen rot, ikke noe søl, bare en fin ren og hyggelig ser huset. Holde det slik på en daglig basis.

Tips

 • Når du er ferdig å lese avis eller magasin, kaste den i resirkulering bin. Ikke la dem rundt. Du vil trolig aldri gå tilbake å lese den.
 • Arbeidet med ett rom om gangen, så du ikke blir overveldet.
 • Når et leketøy pauser, og ikke kan fikses, kaste den umiddelbart i søpla.
 • Hvis du har en tøff tid å kaste noe ut, prøv å tenke på hvor mye du virkelig trenger det. Hvis det er noe du ønsker å vise barna, bør du vurdere om du kan bare snakke om det, eller ta et bilde av det.
 • Selg vokst sko og skøyter, eller donere dem til de trengende.
 • Ikke lagre kosmetikk når de er brukt, ødelagt, eller gamle. Kaste dem i søpla umiddelbart.
 • Organisere slik at det å gjøre kunst / håndverk kan være hyggelig. Kontroller at du har et sted for alt. Små bokser kan holde sytråd eller maling flasker. Sett dem bort etter at du er ferdig.
 • Hver gang du kjøper en ny bok, se etter 2-3 bøker som du kan en del med. Donere dem til ditt lokale bibliotek.
 • The FlyLady ( http://www.flylady.net/ ) nettside gir råd og daglig oppmuntring for de-cluttering. Bruk den som en ressurs for å bidra til å holde deg på sporet.

Advarsler

 • Be om hjelp når du løfter tunge gjenstander som møbler eller tunge esker.
 • Pass på at elementene du kaster bort kan settes ved fortauskanten. Sanitære tjenester kan ikke akseptere alle elementene, og du må kanskje kaste dem på andre måter.

Ting du trenger

 • Store pappesker (slik at de kan gjenvinnes og ikke lagret}
 • En vanntett markør (penner er greit, men de vil ikke vises så vel som en markør)
 • Salg klistremerker (for garasjesalg elementer)