Wkino

Hvordan organisere papirarbeid hjemme

Har du hauger med papir i ditt hjem som overvelder deg? Du kan organisere dem slik at du faktisk kan finne det du trenger når du trenger det. Du kan klippe rotet ved å forstå hva som er greit å kaste ut.

Trinn

Hvordan organisere papirarbeid hjemme. Få noen mapper og en penn.
Hvordan organisere papirarbeid hjemme. Få noen mapper og en penn.
 1. 1
  Få noen mapper og en penn. Du trenger en stor boks og en fil boksen for å legge filene i. Hvis du har mange hauger, starte med den minste.
 2. 2
  Spis elefanten én bit av gangen. Marker bokser, TRASH, og FIL og begynne sortering bare på disse to kategoriene.
 3. 3
  Hvis du holder en artikkel av papir lage en fil for det emnet, (eksempel: Ubetalte regninger). Sette regningen i filen mappen og etiketten på fanen ubetalte regninger og sette den i filen boksen.
 4. 4
  Fortsette å lage filer for hva motivet du trenger til fil merking dem som du går. Dette kan være noe du synes er viktig å holde: bursdagskort, bil informasjon, brukskonto, dental, hjem lån informasjon, hjem vedlikehold, forsikring, medisinsk, ubetalte regninger, verktøy osv.
  • Det beste stedet å sende noe er der det er mest åpenbart for deg. Sette ting der du tror de skal gå, og det vil være lettest for deg å finne dem senere.
 5. 5
  I en annen boks merket "trash" satt i søppelpost, duplisere regninger, gamle papirer som du vet du vil aldri virkelig trenger.
 6. 6
  Ta det en gang. Enten filen den eller kaste den ut.
 7. 7
  Gjør sub filer hvis du vil. Etter at du filen din papirene du kanskje ønsker å gjøre filer i filer som er nær det samme emnet. For eksempel kan du dele bil informasjon i bilforsikring, minnes / garantier, reparasjoner og kopier av titler og registreringer. På denne måten har du all info når du trenger det.
 8. 8
  Start på postkassen for nye papirer som kommer i. Når du får din mail ut av postkassen din, gå gjennom en gang og kaste søppel. Når du kommer inn i huset, gjør det et poeng å plassere den i nærheten av din arkivskap. Velg et bestemt tidspunkt som passer din timeplan for å åpne e-posten og sortere det på en daglig basis. Du kan sette ubetalte regninger i en mappe i fronten av filen boksen for å hjelpe deg å huske å betale dem. Fil de viktige tingene og kaste resten i søppelbøtta ligger ved siden av din arkivskap.
 9. 9
  Bruk kalenderen. Har et bestemt stykke papir krever handling eller deltakelse på et senere tidspunkt? Skriv det i kalenderen din, og deretter sende papiret. Du kan også skrive hvor du arkivert papiret.

Tips

 • Gjør det til en vane. Noen ganger må du opprette en praksis for noe som trenger oppmerksomhet i livet ditt. Hvis du kan bare øve å gjøre dette for en måned, kan det bli en vane og liv vil nok en gang bli litt lettere.
 • Hvis du har mye av papirbunker i hjemmet ditt, bare prøve å gå gjennom det litt om gangen. Prøver å gjøre for mye på en gang kan bli overveldende, og da vil du ikke ønsker å gjøre det i det hele tatt. Det er viktig å forstå at i dagens verden har vi selv strukket så tynn at det bare ser ut til å være så mye å gjøre.
 • Du er ikke den eneste personen med alt dette papiret. Mange mennesker har det samme problemet som deg.