Wkino

Hvordan spare energi i hjemmet ditt

Bekymret for energileverandører forbruk av fossilt brensel? Vil du se noen få dollar i banken ved utgangen av hver måned? Uavhengig av dine grunner, har å kutte ned på energiforbruket hjemme svært få ulempene. For å spare energi i hjemmet ditt, kan du prøve disse tipsene og teknikker.

Trinn

Hvordan spare energi i hjemmet ditt. Skru ned termostaten.
Hvordan spare energi i hjemmet ditt. Skru ned termostaten.

Reduser forbruket

 1. 1
  Skru ned termostaten. Slå termostaten ned med bare 1 grad kan redusere energiforbruket med over 5%. Du vil ikke engang merke forskjellen i romtemperatur. På samme notat, ikke varme rom når du ikke bruker dem.
 2. 2
  Reduser temperaturen på varmtvannet. Din varmtvann termostat trenger ikke være høyere enn 60 grader Celsius (140 grader Fahrenheit). Noe høyere og du vil bare være å blande den med kaldt vann for å kjøle den ned til bruk.
  • Gi dine kjele regelmessige kontrollene, spesielt hvis du har hatt det i noen år.
 3. 3
  Vask økonomisk. Bare bruke vaskemaskinen når du har samlet en full last. Hvis du må vaske en delvis belastning, bruker du den økonomiske eller halv mengde innstilling. Også moderne skiver fungere like effektivt ved 40 grader Celsius (100 F) som de gjør på 60 (140 F), men den reduserte temperaturen vil gjøre en forskjell i form av energi som brukes.
  • Tørketromler bruke opp en enorm mengde energi. Hvis mulig, henge klærne på en linje i stedet. Dette er bedre for klærne også.
  • Vaske økonomisk gjelder ikke bare på klærne. Ta en dusj i stedet for badekar bruker rundt 50 prosent mindre energi.
 4. 4
  Gjenbruke vann som kommer ut av springen som ville renne ellers. Når du slår på trykk for å vente på varmt vann, for eksempel sette en beholder under springen til vannet er varmt nok, og deretter bruke vann i beholderen til vannplanter, eller bruk til andre formål.

Forhindre energitap

 1. 1
  Hindre utkast. I en gjennomsnittlig hus, er opp til 50 prosent av varmen tapt gjennom utkast. For å teste et område, bare hold hånden din opp mot en dør eller et vindu. Hvis du føler deg kald luft som kommer gjennom, er varm luft rømmer. Dette er enkelt å fikse og kan spare deg hundrevis på din årlige oppvarming regningen.
  • Monter utkast excluders rundt alle ytterdører og innvendige hvis nødvendig.
  • Fylle eventuelle sprekker eller sprekker på vinduskarmer, paneler eller gulv med filler eller fugemasse.
  • Lukker gardinene eller skodder etter mørk høst for å felle i den varme luften og hindre utkast.
  • Hvis døren har en stor sprekk under det, bør du vurdere å dekke den med noe (noen butikker selger søte 'dør-crack-stopper').
 2. 2
  Slå av apparater og belysning. Slå av alle apparater som du ikke bruker, spesielt ved å slå av lyset når du forlater rommet. Ikke la kjøleskap eller fryser dørene åpne lenger enn nødvendig, og ikke glem at fryseren må være regelmessig for å kjøre effektivt.
  • Slå av datamaskinen. Leaving skjermspareren på vil ikke spare noe energi. Skjermsparere kan bruke mer energi enn når du bruker datamaskinen selv og kan redusere levetiden til skjermen. I stedet, aktivere visning blanking funksjonen til å slå av skjermen når datamaskinen er inaktiv. Du kan spare 40€ -75€ per år ved å aktivere datamaskinen til å "sove" automatisk når du ikke bruker.
 3. 3
  Isolere. Opptil en tredjedel av ditt hjem oppvarming slipper ut gjennom taket. Forhindre dette ved isolerende. Ikke bare er det enkelt å gjøre, men det er også den mest kostnadseffektive energisparende tiltak du kan gjøre. Hvis du ikke allerede har det, investere i hulrom vegg isolasjon. Dette vil forhindre en tredjedel av varmen din rømmer.

Dra nytte av energisparende programmer og teknologier

 1. 1
  Se etter tilskudd tilgjengelig for å gjøre ditt hjem. Energisparing er en så viktig sak at tilskudd er nå blitt mer tilgjengelig for å hjelpe deg å ta de nødvendige hjem forbedringer.
 2. 2
  Bruk energieffektive apparater. Fra lyspærer til kjøkken varer til hjemmeunderholdning utstyr, er det en overflod av energieffektive apparater nå på markedet. Utrolig nok, kan de bruke 50 prosent mindre enn andre modeller, og opptil en fjerdedel mindre for lyspærer.
 3. 3
  Bytt til miljøvennlig energi. Mange strømleverandører tilbyr nå strøm fra fornybare kilder i stedet for forurensende fossilt brensel. Gjøre undersøkelser for å finne ut hvilket firma i ditt område er å tilby grønn energi.

Tips

 • Vær kreativ. Du leder en unik livsstil, noe som betyr at det vil være mange unike måter du kan spare energi. For eksempel, hvis du er en fanatisk te drikker, bare koke så mye vann som du trenger i en kjele.
 • Gjør din del for å redde planeten vår! Bruk fornybare energikilder i stedet for ikke-fornybare. Eksempler på fornybare energikilder:
  • Solenergi
  • Vindenergi
  • Waves energi
 • Plug flere elektroniske enheter som forbruker energi når ut i en strømskinne slik at du kan slå dem alle av lett når du ikke bruker dem.
 • Etter disse trinnene vil ikke bare spare deg hundrevis i regninger, men også bidra til å gjenopprette likevekt i livet ditt og planeten. Nesten all energien som leveres til våre hjem kommer fra forbrenning av fossile brensler. Dette frigjør enorme mengder karbondioksid i atmosfæren, noe som bidrar til drivhuseffekten.
 • Eksempler på ikke-fornybare energikilder:
  • Fossile brensler
  • Kjernekraft
  • Kull