Wkino

Hvordan fjerne et dusjhode

Et dusjhode er et perforert munnstykke som fordeler vannet over en større fast vinkel. Det er mange grunner til at man kanskje trenger å fjerne et dusjhode. For eksempel kan det være nødvendig å erstatte en skadet en. Du må kanskje erstatte den med en mer effektiv en. Eller kanskje du skal flytte og trenger å ta det med deg. En dusj hodet kan sitte fast og vanskelig å fjerne, spesielt en som er fast i for hardt, eller har akkumulert for mye mineralforekomster. I alle fall vil følgende trinn hjelpe deg å fjerne et dusjhode nøye.

Trinn

Hvordan fjerne et dusjhode. Avgjør om du virkelig trenger å fjerne din dusjhodet.
Hvordan fjerne et dusjhode. Avgjør om du virkelig trenger å fjerne din dusjhodet.
 1. 1
  Avgjør om du virkelig trenger å fjerne din dusjhodet. Hvis dusjhodet har en tregere flyt i forhold til når du først kjøpte den, kanskje du ikke trenger å endre det. Med tiden kan vann med høyt innhold av mineraler sette kalsium og magnesium, tetter hodet, og redusert væskestrøm. En rekke av sure kjemikalier og børster kan være alt du trenger for å løse opp og fjerne mineralforekomster, og dermed gjenopprette en god flyt. På den annen side kan ha en tregere flyt ikke helt være en dårlig ting, som langsommere vannføring vil du spare penger på vann regninger, og vil også spare vann, noe som kommer samfunnet som helhet.
 2. 2
  Sjekk undersiden av dusjhodet og se etter eventuelle små skruer. Fjern dem hvis det finnes. Mange dusjhoder faktisk kan fjernes for hånd, selv om noen kraft kan være nødvendig. Så først, prøv å skru av dusjhodet med hånden. Hvis dusjhodet ikke kan skrues for hånd, få en god rørtang eller et par vinklede tang for å skru det. Hold på vannforsyning med en hånd, mens søknad jevn, sakte mot vridning vri nøkkelen med den andre hånden. Merk: ikke utøve krampetrekninger kraft, eller du kan brekke tilførselsrøret!
 3. 3
  Hvis dusjhodet sitter fast, prøv å finne ut hvorfor det er fast i første omgang. Hvis du ser åpenbare kalkavleiringer og hardt vann flekker, gjelder en kalk remover å frigjøre dusjhodet slik at den kan fjernes enkelt.
  • Hvis det forblir fast, tilsett litt mer olje eller kalk remover. La oljen eller kalk remover sitte i 15-20 minutter, og deretter prøve å skru den på nytt. Gjenta om nødvendig, før det til slutt løsner.
 4. 4
  Se etter rust rundt dusjhodet tilkobling. Hvis du ser rust, bruke en rust gjennomtrengende olje for å fjerne rust. Etter at rust gjennomtrengende olje til å jobbe i noen minutter, kan du prøve å fjerne det igjen. Pass på å pakke en tykk klut rundt dusjhodet montering for å hindre riper og andre skader.

Tips

 • Hvis du trenger å bytte ut dusjhodet, først bruke et par runder Teflon tape over trinnene av røret for å unngå lekkasjer etter dusjen hodet er reattached. Bare skru den på igjen på samme måte skissert ovenfor (i motsatt retning) og igjen pakk den nye enheten med en vaske klut eller håndkle slik en rørtang ikke bite i metall og riper i finish.

Ting du trenger

 • Børster
 • Lime remover
 • Rust gjennomtrengende olje
 • Tykt stoff
 • Rørtang eller vinklede tang