Wkino

Hvordan søm granitt

Granittplater, som brukes i high-end benkeplater, vanligvis kommer i rektangulære stykker. Av den grunn, de fleste granitt benkeplater har sømmer der biter av granitt bli med å danne uansett form du ønsker. Selv enkle rektangulære benkeplater krever ofte to eller flere biter av granitt på grunn av størrelse og transport begrensninger. Siden granitt benkeplater er dyre, ønsker du å ta vare når du gjør sømmene for å gjøre dem så umerkelig som mulig. Finne riktig farge fugemasse og blande det godt er like viktig som en jevn endelig søm. Følgende trinn vil gjøre deg i stand til søm granitt på en måte som er holdbar og nesten umerkelig.

Trinn

Hvordan søm granitt. Sørg for at alle granitt kantene er glatt og rett og linje opp skikkelig før du søm granitt.
Hvordan søm granitt. Sørg for at alle granitt kantene er glatt og rett og linje opp skikkelig før du søm granitt.
 1. 1
  Sørg for at alle granitt kantene er glatt og rett og linje opp skikkelig før du søm granitt. Hvis sømmene ikke stille opp på riktig måte eller er grove, avhjelpe problemet. Ikke fugemasse granitt til du er fornøyd med kantene og passform.
 2. 2
  Påfør maskeringstape langs kantene av to stykker som du er sy sammen. Noen epoksy hevder at de ikke holde seg til polert granitt, som betyr at du bør ikke trenger tape. Sjekk instruksjonene på epoxy du bruker, men hvis du ikke er sikker, gå med tape når du søm granitt.
 3. 3
  Legg tint å klare, kniv-klasse, to-komponent epoxy til tilnærmet fargen på granitt. Bland fargetone inn i epoxy før du legger den herder. For å sikre best mulig resultat, sjekk fargen ved å la en liten mengde epoxy tørr. Du kan justere fargen derfor basert på testen.
  • Du kan få farge kits på ethvert hjem forbedring butikken. Når du er i tvil, gå med mer duse farger, du ønsker ikke sømmen skal være lysere eller mer fargerik enn granitt. Prøv å blande et par forskjellige nyanser og se hvilken som ser den minst påtrengende ved siden av granitt din.
 4. 4
  Fest en eller to myk gummi sugekopper på hver side av sømmen du blir med og fest strekkfisker mellom sugekoppene. Du vil bruke dette til å trekke de to delene av granitt sammen som de søm tørker. Forlate rommet slik at du kan jobbe under strekkfisk vedlegg.
 5. 5
  Bland herder i din tonet epoxy.
 6. 6
  Smør kantene av granitt din med aktivert epoxy.
 7. 7
  Stram strekkfisker å presse de to delene av granitt sammen. Ikke stram eller vil du trekke sugekoppene av granitten. Avhengig av situasjonen, kan du også være i stand til å bruke kiler å presse bitene av granitt sammen.
 8. 8
  Trekk en våt barberblad eller sparkel langs kanten av epoksy for å fjerne overskudd og å skape en jevn søm som er i flukt med overflaten.
 9. 9
  Vent til epoxy tørke og fjern tapen og sugekopper.
 10. 10
  Polere benkeplate og segl for best resultat.

Tips

 • Øv deg seaming teknikk på skrap stein, hvis det er mulig. Som alt annet, skape gode sømmer tar praksis, og du ikke ønsker å se din praksis feil på disken din.