Wkino

Hvordan sortere og lagre LEGO leker

Bygge og leke med leker er morsomt og lærerikt inntil det gjelder å sette dem bort for dagen. Da er det bare en. Hvordan du organisere og lagre dine leker avhenger i stor grad av størrelsen på samlingen, og metoden for å spille. Det finnes ingen riktig eller gal måte, men her er noen retningslinjer for å komme i gang.

Trinn

Hvordan sortere og lagre LEGO leker. Så rt dem ved settet.
Hvordan sortere og lagre LEGO leker. Så rt dem ved settet.
 1. 1
  Sto re dem usortert Sto> Denne metoden er mest nyttig for samlinger av opptil 5000 stykker. Plasser alle lekene dine i sentrum av en stor duk som en liten laken. Ta tak i hjørnene, løft arket med alt innholdet inne, og slipp den i en bøtte eller en skuff. Arket kan tilpasses ved å klippe den i en sirkulær form og legge en snor for å gjøre det lettere å trekke sammen. Du kan også få formål gjort Lego lagring sekker som gjør dette godt. Denne metode har fordelen av å sikre at alt er holdt på ett sted. På byggetid, kan samlingen lett bli spredt ut over et stort område, noe som gjør det lett å se alle bitene på en gang og lett for å velge de bitene du ønsker. Rydd opp er super rask og enkel. Hvis samlingen er for stor til å forbli usortert, derimot, går du videre til følgende trinn.
 2. 2
  Så rt dem ved settet Så> Denne metoden er ideell for utbyggere som liker å bygge settene fra de originale instruksjoner over og over igjen. Plasser hvert sett i en egen boks, eller kombinere flere sett fra det samme temaet i en boks. Boksene at settene kom i er vanligvis større enn nødvendig, men kan gjøre et flott sted å oppbevare lekene som kom fra innsiden den boksen. Alternativt kjøpe oppbevaringsbokser til en rabatt varehus. Plastposer er en kostnadseffektiv løsning, og bare ta så mye plass som murstein i poser. Klare bokser eller poser gjør det lett å si hvilke sett er i hvilken boks. Du kan bruke etiketter til boksene, eller tape bilder fra de originale esker til utsiden av oppbevaringsbokser.
 3. 3
  Sortere dem etter størrelse: De Legoklosser kan sorteres for hånd, eller et verktøy som Box4blox, som sorterer LEGO gjennom en serie av skåler med forskjellige størrelser nett i bunnen. Tiltrekningen av dette systemet er at det ikke er behov for å tippe Lego over hele gulvet fordi bitene kan være lett å finne ut av de individuelle skuffer, spesielt vanskelig å finne stykker som ender opp i bunnen skuffen. Dette systemet er ideell for lagring av den gjennomsnittlige familien husholdning Lego samling, men det er også svært nyttig for de mer seriøse Lego entusiast for å bistå i å organisere holde større Lego samlinger i orden.
 4. 4
  Så rt dem etter kategori Så> Denne metoden er ideell for samlinger av mer enn 10.000 stykker. Før samlingen din er stor nok til å sortere etter del, kan du velge å sortere murstein, plater og bakker separat. Du kan ta kontakt med en database som Bricklink, som har organisert hver LEGO stykke inn i kategorier, eller du kan utvikle ditt eget system av kategorier.
 5. 5
  Sortere dem etter en del. På dette nivået av sortering vil du trenge mange containere. Mange samlere utvikle veldig pirkete vaner om beholderne de bruker. Se nedenfor i hva du trenger for mange eksempler. Se Kilder og siteringer for eksempler på mange store samlinger sortert på denne måten.
 6. 6
  Sortere dem etter farge: Dette bør bare forsøkes etter at den er sortert etter del. Finne en rød 1x1 plate i en hylle som også inneholder dusinvis av rød murstein, plater og bakker i ulike størrelser er ekstremt vanskelig. Samlinger som er sortert etter del og farge ligner mest samlinger av profesjonelle modellbyggere og dette er hvordan du vil finne deler sortert på LEGO butikken. Slike sorteringsanlegg krever en betydelig investering i verdensrommet og er sjelden forsøkt av samlere med færre enn 50.000 stykker. Det kan være mest nyttig for samlere som liker å lage visuelt slående kreasjoner fra sine LEGO leker. Bruk flere klare plastbeholdere av samme størrelse for å forsøke dette.
 7. 7
  Sortere dem etter funksjon. Når noen gang du prøver å finne noe det er alle måter godt å vite at det du ønsker er alle måter på steder du kjenner. Saken er at fargen ikke saken mye. Hvis du gjør noe for moro skyld spiller det ingen rolle hvilken farge det er. Hvis vi sortere etter farger enn vi er nødt til å gå gjennom mange kategorier av andre klosser som fullstendig har forskjellige funksjoner. Hvis vi sortere dem etter farger vi kan finne det vi ønsker på kort varsel.

Tips

 • Ikke prøv å utvikle den perfekte sortering og lagring system med kjøp av din første settet. La systemet vokse etter hvert som samlingen vokser. Du kan få tilbake pengene du investerer i lagercontainere du vokse ved å selge dem til andre samlere i oppstartsfasen.
 • Vær kreativ: gamle kortkatalog arkivskap, scrapbook vogner og saker, og selv gjøre store lagringsenheter for LEGO leker. Bare fordi du prøver å gjøre LEGO samling pen og ryddig betyr ikke at du ikke kan tenke utenfor boksen.
 • Skjær små bilder fra de opprinnelige boksene for å bruke for å identifisere hva som er i samlingen din og holde en oversikt over hva du har. Laminering bildene vil bidra til å øke holdbarheten.
  • Hvis du tror du kan videreselge kits etter at barna er vokst, holde boksene intakt - dette vil øke sin re-salg verdi og bidra til å selge de ferdige. Også henge på til instruksjon hefter.

Advarsler

 • Produsenter av oppbevaringsbokser endre sine former ofte. Hvis du vil at alle oppbevaringsbokser som passer til, bør du kjøpe dem på samme tid. Hyller kjøpt på et senere tidspunkt vil være fra en annen mye og kan ikke matche, selv om laget av samme produsent.
 • Små barn kan svelge LEGO-klosser og kan kveles. Sørg for å holde LEGO utenfor deres rekkevidde.

Ting du trenger

 • Alle elementene er valgfrie
 • Originale esker: Oppbevar LEGO leker i beholderen de kom i. Dette er en god tilnærming for samlere som bare starte opp. Mest originale esker er papp. Vær forsiktig når du åpner dem slik at de vil fungere som lagring av containere. Noen apparater har i plastkar som er spesielt godt egnet til å doble som lagercontainere.
 • Ziploc ™ poser med forskjellige størrelser er perfekt for å organisere en liten samling. Den EasyLoc ™ linjen anbefales spesielt siden de er så lett å åpne og lukke gjentatte ganger. Både gallon størrelse og kvart størrelse er nyttige.
 • LEGO lagringsprodukter: Den LEGO butikken og andre leketøy butikker selger bokser spesielt utviklet for lagring av LEGO produkter.
 • Verktøykasser: mange design er tilgjengelig fra ulike forhandlere.
 • Fiskeutstyr bokser: Plano ™ har en særlig variert samling.
 • Plast bøtter med avdelinger: Arbeid spesielt godt for LEGO TECHNIC stykker. Durham produksjon og Akro-mils ™ begge tilbyr gode produkter.
 • Tilpassede hyller kan bygges for å imøtekomme den voksende samlingen.