Wkino

Hvordan reupholster en spisestue stol sete

En effektfull måte å forbedre eller endre utseendet på noen stol med et avtakbart sete er å gjenopprette seteduken. Enten du har kjæledyr og barn, eller bare elsker å resirkulere gamle møbler, vil du sette pris på denne rask oppussing teknikk.

Trinn

Hvordan reupholster en spisestue stol sete. Skru setet fra bunnen av stolen.
Hvordan reupholster en spisestue stol sete. Skru setet fra bunnen av stolen.
 1. 1
  Skru setet fra bunnen av stolen.
 2. 2
  Ta ut den eksisterende møbeltrekk. Dette er valgfritt. Fjerne eksisterende stoffet kan være tidkrevende, ved hjelp av en skrutrekker og tang til å trekke opp hver stift. Med mindre det er en lukt eller padding har rømt puten, er det ikke anbefalt at du fjerner bunnen lag stoff på setet ditt. Gjenopprette en naken sittepute er komplisert og kan kreve flere trinn. Hvis vatt eller skum pute er forfallent, for eksempel, må du kanskje bytte den.
 3. 3
  Mål bredden, lengden og dybden av setet. Hvis barnestolen er avrundet eller buet, måle den lengste lengde og den bredeste bredden. Legg tre ganger dybden til den lengde og bredde, og som er på størrelse med stoff må for et enkelt sete. For eksempel, hvis setet er 10 "x 12" x 2 "(25cm x 30.5cm x 5cm) så trenger du et stykke stoff som er 16" x 18 "(40.5cm x 46cm).
 4. 4
  Kjøpe stoffet. Se etter møbelstoff som vil holde seg til daglig bruk. Du kan også bruke stoff fra en gammel jakke, skjørt, eller duk, så lenge det er holdbart. Hvis du bruker stolene bare sporadisk, eller hvis du liker å komme å møte ulike behov år til år, kan en lettere, stretchy stoff gjør jobben enklere.
 5. 5
  Legg stoffet feil side opp på et flatt underlag. Plasser setet på den, med den siden du sitter på mot vrangen av stoffet. Juster setet med mønsteret på stoffet hvis det er nødvendig, spesielt hvis det er striper.
 6. 6
  Trim stoffet slik at det er nok hele veien rundt for å kaste seg over kanten. Vanligvis vil mellom 2-3 ganger tykkelsen på setet vil gjøre. Spar noen leftover stoff for andre prosjekter (se tips nedenfor).
 7. 7
  Brett en klaff av stoffet langs den retteste side og stifte fra sentrum arbeider mot hjørnene. Pass på at stoffet er glatt og stram, uten bunter mellom dine stifter. Se tips nedenfor for en alternativ stifting teknikk.
 8. 8
  Gjenta med den motsatte side av setet. Trekk hardt mot den første raden med stifter for å være sikker på at du har blitt kvitt noen rynker eller bunter. Igjen begynner stifting i sentrum og spre utover. Når du støter på kurver, brett stoffet, noe som gjør at alle opphopning oppstår under setet og er ikke synlig fra toppen. Sikre foldene med kramper. Hvis du gjør en feil, trekk ut stiftene og begynne på nytt.
 9. 9
  Fortsett langs sidene, fortsatt rykke godt inn slik at stoffet er stramt over toppen av setet.
 10. 10
  Pleat hjørnene.
  • Rett hjørne mot midten av setet (langs diagonalen).
  • Brett den ene side ned, slik at den brettede kant løper langs diagonalen.
  • Brett den andre siden ned på samme måte, slik at du nå har en fold langs diagonalen. Stift.
 11. 11
  Trim overflødig stoff. Hamre ned noen stifter som ikke tømme.
 12. 12
  Stain beskytte setene. Sette opp noen melk kasser eller annen støtte struktur utenfor og spray setene etter anvisningen på pakken. La dem tørke over natten i en beskyttet, men godt ventilert sted. Hvis du kan sette dem i en veranda eller garasje dette vil beskytte deg mot damp samtidig beskytte din skinnende nye seter fra dangerously velfødde fugler.
 13. 13
  Returnere setet på stolen og skru basen tilbake i.
 14. 14
  Ferdige.

Tips

 • Alternativt stifting tilnærming: Begynn med en enkelt stift i midten av hver side (gjør motsatte sider første) og deretter legge til to stifter (flytte utover) på hver side, roterende hver gang. Dette kan bidra til å holde strekningen konsistent over kantene av stolen, som inkonsekvent strekk er mer sannsynlig å være et problem når stifting en hel side på en gang.
 • Gamle tepper som ikke lenger brukes kan gjøre en god batting for stol seter.
 • Du ønsker kanskje å linjen tape kantene for å hindre slitasje av tøy.
 • For virkelig å rydde undersiden opp skjære et stykke med kjolen eller fôr materiale samme størrelse som undersiden av setet gjør en 1 tommers hem rundt og stifte dette over bunnen av stolen, slik at ingen slitasje eller skjemmende tre kan sees.
 • Kjøp ekstra stoff, slik at du får litt til overs til å lage matchende sted matter, løpere, eller puter å koordinere.
 • En strøm stiftemaskin eller stiftepistol er best for denne oppgaven. Et skrivebord stiftemaskin ikke vil være sterk nok til å trenge inn i treet.
 • Som du stifting, tar seg ikke å blokkere skruehullene med masse stoff eller stifter. Du kan gå gjennom ett lag av tekstil lett, men stifter, er et problem.

Ting du trenger

 • Skrutrekker
 • Saks
 • Målebånd
 • Stoff
 • Stift pistol og stifter
 • Fabric protector